dilluns, 15 de desembre del 2008

Presentació

Aquesta plataforma ha estat creada perquè els ciutadans d'Arbúcies i especialment els del carrer Camprodon puguin expressar les seves opinions respecte a la reforma que l'Ajuntament preten fer del nostra carrer principal.
Ja que l'Ajuntament sembla que ha tirat pel dret i preten semi-imposar una reforma, i la forma de participar-hi -obviant que estem al segle XXI i que crear un bloc d'opinió és fàcil i barat-, s'ha cregut oportú facilitar a tota la gent que per diferents raons no pugui assistir a les reunions planificades per l'ajuntament o per altres grups de veïns, tingui en aquest bloc un lloc on opinar.
Aquí no es censurarà el contingut de les aportacions, ja siguin en contra o a favor de la reforma i sempre i quan no hi hagi insults directes a les persones.

122 comentaris:

  1. Preguntes que ens hem de fer:
    -Per què s'engega un procés participatiu amb un tema concret i no s'impulsa primer la taula de barri perquè decideixi si s'ha de reformar o no el carrer?
    -Per què aquest procés participatiu ha estat encarregat a una empresa forània que sembla ser que facturarà 19.000 € pels seus treballs?
    -Per què aquesta empresa no fa res pel procès participatiu com per exemple crear un bloc com aquest?
    -Per què ja està presentat un projecte i un pressupost si tot està per decidir?
    -Per què hi ha coses innegociables a la reforma?
    -Per què pot participar tothom al procés però només pagaran els veïns del carrer?
    -Per què no es fa el mateix procés participatiu amb l'adeqüació de la plaça de la Pau on es gastaran aproximadament 250.000 €?

    ResponElimina
  2. AIXÒ ÉS EL QUE HA EXPLICAT L'AJUNTAMENT:

    Presentació
    L’Ajuntament d’Arbúcies ha iniciat un procés participatiu de reforma del carrer Francesc Camprodon amb l’objectiu de reflexionar conjuntament sobre quin model de carrer volem per Arbúcies, i per decidir com ha de ser.

    Per tant, es tracta d’un projecte que a més de demanar la participació ciutadana vol implicar a tothom en la construcció d’un projecte comú. I per fer-ho cal debatre sobre temes decisius com la mobilitat, la sostenibilitat, l’ús de l’espai i la tipologia del carrer, entre d’altres.

    Què és un procés participatiu?
    Un procés participatiu és un projecte polític que a més de la classe política i de l’equip tècnic municipal també incorpora l’opinió i els criteris de la ciutadania.

    Qui hi prendrà part?
    1) Els veïns i les veïnes d’Arbúcies, sense limitació d’edat, entenent que hi ha tres grans grups:
    1.1) Veïns i veïnes del carrer Camprodon i del carrer Pont
    1.2) establiments comercials del carrer Camprodon i del carrer Pont
    1.3 ) resta d’arbuciencs i arbucienques

    2) Els polítics de l’equip de govern municipal, i molt especialment:
    - L’alcalde d’Arbúcies i regidor de Medi Ambient i Territori, Roger Zamorano
    - El regidor d'Urbanisme i Promoció Econòmica, Antoni Ronda
    - El regidor de Governació, Josep Carrapiço
    - El regidor de Participació i Comunicació, Jordi Auladell

    3) L’equip tècnic municipal de les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient i Territori, Governació, Promoció Econòmica i Participació i Comunicació.

    Quan es farà?
    El procés es va iniciar fa unes setmanes i durarà fins al febrer.

    Com es farà?
    Partint de les accions previstes en les fases del procés, i mitjançant diverses tècniques i instruments que facilitaran la participació ciutadana. En aquest sentit, s'ha previst una enquesta i dos tallers participatius que serviran per recollir les opinions i criteris de la gent d'Arbúcies sobre el carrer.

    UNA ENQUESTA I DOS TALLERS ???????? Per això tant de rebombori i 19.000 €? Això són gestors o malbaratadors? Això si, el logo és molt bonit o molt "cool" com es diu ara.

    ResponElimina
  3. jo també tinc una pregunta. sou veïns del carrer camprodon, d'arbúcies en general, o del país dels grups-a-l'oposició-amb-poca-feina i prou? ALGÚ AMB 2 DITS DE FRONT POT DIR QUE NO CAL UNA REFORMA AL CAMPRODON???

    ResponElimina
  4. De moment, en aquest bloc, ningú ha dit que no li calgui una reforma, en tot cas el que s'ha discutit, és la manera de fer-la, el pressupost, la priòritat, el cost pels veïns, ...

    ResponElimina
  5. fantàstic trobar punts d'acord, doncs. trobo a faltar, però, a la presentació, que expliqueu qui sou, si veïns del carrer, del poble... quedaria tot més clar, no trobeu?

    ResponElimina
  6. A mi m'agradaria saber si tot el que es diu és veritat:
    -D'on heu tret la informació que la reforma costarà 2,5 milions d'euros i que s'han gastat 19000 euros per gestionar la participació.
    -Em molesta també no saber qui hi ha al darrera de tot això.
    A mi particularment com a veí del carrer només em preocupen dues coses:
    -Que tothom opini però que em toqui pagar a mi
    -Que canviin l'estètica del carrer i el deixin color gris com el Germana Assumpta, espero que la vorera sigui sent vermella i blanca, és el signe d'identitat del poble i especialment del carrer.

    ResponElimina
  7. Estic d'acord amb els dos últims comentaris: em preocupa que no dieu qui sou...tot això fa tuf d'oportunisme (espero equivocar-me). Em sembla que si el que volem és el millor per al nostre carrer, no costa res dir qui sou, ja que heu tingut la iniciativa de crear aquest blog. I tres reflexions:
    - Que la carretera es pot millorar? Oi tant que sí!
    - Que la reforma és NECESSÀRIA? En tinc els meus dubtes
    - Que només hàgim de pagar els veïns però tothom pugui dir-hi la seva? Per suposat que no!

    ResponElimina
  8. M'ensumo que aquest bloc té molt a veure amb aquest altre http://niusdarbucies.blogspot.com/ amb una finalitat poc neutre i excessivament conservacionista que no ecologista i amb òptica neorural.

    Sobretot ho dic per la manera de qüestionar-ho tot d'entrada sense donar informació objectiva del projecte tal com s'intentà informar en la reunió perquè la gent pugui valorar peròs i contres. Molt "participativa" la vostra aportació...

    ResponElimina
  9. Nius són els que rebenten cada Consell de Medi Ambient? El meu pare és caçador i diu que moltes entitats ja no van al consell pq akts sempre foten merder i sempre sempre sempre diuen que no a tot.

    ResponElimina
  10. Cal una reforma del carrer Camprodon?, donc crec que això és una cosa que han de dir els tècnics... que per això en saben, i es veu que si que cal (això diuen els professionals) la ciutadania no sabem, per exemple, com està el carrer per sota (clavegueram, serveis, etc.
    És clar que la gent del poble ha de poder dir la seva, crec jo, encara que no siguin veïns.. o potser el carrer és només dels veïns.. la resta de la gent del poble.. no hi paseja, no hi compra?... Els veïns hauran de pagar sí.. però entenc que hauran de pagar perquè els serveis del carrer (allò que no es veu.. clavegueram...) etc...) estigui en condicions i suposo que és això el que realment costa diners... Els aspectes del carrer més visuals (voreres, , aparcaments, neteja, etc..) que és el que jo entec que es posarà a debat, considero que no afectaran massa al cost (és la chocolata del lloro). Caldrà fer voreres i asfatar de nou, etc.. si les voreres són més amples o més estretes, d'un color o d'un altre, etc....és una decisió, entre d'altres, que suposo que podrem fer els veïns del poble,i que no afectarà gairebé gens al que igualment hauríen de pagar els veïns del carrer... perquè hi ha coses que cal fer de totes maneres.... La qüestió és que en comptes de decidir els aspectes visuals del carrer (que considero que són molt importants)només des dels despatxos de l'ajuntament, doncs es fa de manera participativa, cosa que a mi personalment em sembla molt bé.

    ResponElimina
  11. Tot i que s'han passat paperets a tot el carrer Camprodon i Pont, casa per casa,recordem que demà dijous hi ha convocada una reunió de veïns, convocada per veïns.
    A LA SALA D'ACTES DE LA LLAR DE JUBILATS, A LES 8H30 DEL VESPRE.

    El tema blocs està molt be, però segueix sent minoritari i no ens veiem les cares.

    Ens veiem demà.

    ResponElimina
  12. Avui en dia es fan blocs de qualsevol cosa, tu! Tot plegat fa tuf... perquè sempre són blocs de "acoso y derribo" contra l'ajuntament. Si fan perquè fan, sinó fan perquè no fan.
    Ja seria hora que el carrer Camprodon, principal aparador comercial del poble, fes un canvi de "look" i s'aprofités per millorar els serveis, les xarxes de clavegueram al mateix temps. Quan passeges per altres pobles i ciutats t'adones que el concepte de centre vila és molt diferent del d'una carretera en la qual només veus cotxes i cotxes i voreres amb obres i estretes. La carretera s'hauria d'adaptar més als peatons. I això de les voreres vermelles i blanques... va home va! Això és per quatre enyorats que encara voldrien els carrers adoquinats!!!

    ResponElimina
  13. Dijous varem tenir una reunió de veïns a la Llar de Jubilats. Va quedar ben clar que la voluntat dels veins cada cop està més lluny de l'interès de l'equip de govern. Es va proposar enviar un escrit a l'alcalde amb una recollida de signatures i alhora fer-ne difusió a la premsa.

    En relació als processos participatius cal destacar que no tenen cap tipus de representativitat real, doncs la mitjana de participació es de 14 persones!! Sembla ser que si no canvia el tarannà de l'Ajuntament tots aquests processos es mantindran gràcies als quatre de sempre (i a aquesta empresa que es dedica a cobrar per fer-nos participar??)

    ResponElimina
  14. i la reunió que dius que vareu fer... era representativa?, en funció de què ho medeixes?, del número de gent?.. perquè si ho ho fas així fes-te la mateixa pregunta... 40 o 50 persones són representatives de tots els veïns i comerciants del carrer?, vols dir?..

    ResponElimina
  15. Joan (NIUS)

    Puc dir-vos que aquest bloc no ha sigut iniciativa de NIUS, encara que algú s'ho pensi.
    També reconec que m'ha il.lusionat molt veure que també hi ha gent que's mou al marge de les associacions o partits, amb molta trempera i ganes de dir la seva (sense límits ni restriccions).

    Sembla que aquesta reforma no és de l'interès general (hi han moltíssimes coses més importants i greus per solucionar), és feina nostra (dels veïns i veïnes d'Arbúcies) deixar-ho ben clar devant de l'ajuntament costi el que costi.

    No escatimarem esforços.

    Donarem idees i treballarem tots/es junts/es

    ResponElimina
  16. Veig que hi ha una tendència, en tots aquests discursos en contra de la reforma de C Camprodon, a utilitzar uns arguments que s'emparen fonamentalment en el supòsit de la majoria, és a dir, voleu fer creure a tothom que el que dieu vosaltres és el que pensa tothom. És una manera de dir: "feu-nos cas, que nosaltres som la veu de l'interès general".... A si!!. Us recomano un llibre a tots aquests: "La democràcia: que és i que significa" (sobretot perquè quedi clar això de qui representa l'interès general)... us anirà bé descobrir que amb aquests arguments es demostra que l'estupidesa no té cap límit.

    ResponElimina
  17. Mireu, començo a pensar que la gent d'Arbúcies no ens importa el nostre poble! Cosa que es fa, cosa que es qüestiona fins a l´últim punt! I no estic en contra de qüestionar una gestió municipal, ans el contrari, reconec que és saludable, però fins a cert punt! Tots aquests escrits, blogs i reblogs em recorden als nostres polítics catalans que es van sempre en contra de tot només perquè sí. Ja n'hi ha prou! El C Camprodon fot pena! I pena de veritat! I no només el C Camprodon, sinó molts carrers d'Arbúcies. Visiteu pobles de Catalunya, d'Espanya i de la resta del món i veureu que el nostre, cada vegada té menys encant! Ara es qüestiona el procés participatiu...què cullons voleu? Que no n'hi hagi? Anem fent arbucienc@s, que d'aquí a 10 anys tindrem un poble que fotrà pena! Tots els que vau estar en contra de l'ubicació de la llar d'infants perquè tapava la capella, què us sembla ara? L'altre dia m'hi fixava i la capella fot pena! Pena de pintades, de 4 colors diferents a les seves parets...i de qui és culpa això? De l'Ajuntament també? I ara que ja està feta ningú diu ni mu per arreglar-la! Com que ja ha passat, ja ha passat...anem en contra del que vingui ara! I passarà amb Ca l'Ayats, can Delfí i tot. Extrapolem aquest cas del C Camprodon amb diferents temes de país. Sóc el primer que vull la independència de Catalunya, però cada cop tinc més clar que els catalans tenim el que ens mereixem per burros! I a Arbúcies, ens passarà el mateix.
    I respecte NIUS, sense comentaris.

    ResponElimina
  18. Vinga tots a una, pensament únic, crítica inexistent. O sigui, ara no es pot està en contra d'una cosa que no t'agrada, cullons!
    Felicitats a l'últim escrit! O sigui, amén a tot, amén, i a més sense ni poder criticar! Si igualment faran els que els hi dongui la gana, doncs a callar!
    Mira nano o nana, a callar tu! Perquè aquí hi ha gent molt emprenyada i amb ràbia a dins una ràbia que per part meva canalitzaré amb totes les meves forces perquè això no es faci i si es fa que no es faci ni ara ni així!
    De procés participatiu no n'hi ha! QUE ET QUEDI BEN CLAR! OKS? I si a tu t'està bé tot el que fan, perfecte però a mi i a molta gent no!
    I a mi, se me'n REFOT qui cullons governi l'ajuntament. Si vol fer una reforma i imposar-la, que ho faci, és legal! Però que no me la maquilli de participativa! AHHH i per molt legal que sigui, jo puc cridar tant com vulgui, i protestar, i fer actes! O és que prefereixes l'època del DICTADOR, perquè et recordo que en aquella època el poble no feia pena, no hi havia lladres i no hi havia immigrants, feina per tothom per tota la vida, etc. Ho prefereires? Ho prefereixes aguantar i discutir amb la gent que pot opinar i dir la seva? Tu mateix, tu tries, tu votes!

    ResponElimina
  19. L'ajuntament ens convoca als veïns/es i propietaris de pisos per el dia 8 a 2/4 de 8, i als propietaris dels locals i botiguers per el dia 9 a 2/4 de 4. El tema de fons serà que ens explicaran els motius que justifiquen la remodelació del carrer.... Continuen essent sords i cecs, doncs els que no ho van entendre van ser ells !! (no volen escoltar ni veure el que els veïns varem opinar). No pot haver comunicació quen nomès hi ha un monòleg i ja sabem per part de qui ! Penòs.

    ResponElimina
  20. Em treu de polleguera que l'ajuntament m'hagi de tornar a explicar alló que el Sr Zamorano ja ens va repetir de manera recalcitrant.

    Em treu de polleguera que ens tractin com si fossim nens petits (amb tots els respectes), i ens vulguin "aclarir els dubtes" que varen sorgir a la primera reunió.

    Crec que va quedar tot força clar i m'agradaria que l'ajuntament acceptès la realitat encara que vagi en contra dels seus interessos de partit (per molts motius que tots ja sabem).

    ResponElimina
  21. Tota aquesta ràbia incontrolada i irracional que han expressat els 3 últims comentaris em fa molta gràcia i molta pena a la vegada. Mireu.. i ho diré amb el mateix llenguatge que feu servir vosaltres... necessiteu un polvo!! (tot i que també necessitaríeu els 2 dits de front que normalment té la gent sensata i que pel que es desprén del que dieu i també el com ho dieu.. es veu clar que no teniu), ja veureu.. us trobareu molt millor... i potser sereu capaços d'entendre els arguments que alguns anònims amb molt de criteri han exposat en aquest bloc (perquè és necessària la reforma del carrer, etc...).
    Una cosa està clara... els vostres arguments lógics són tant pobres i tant poc convincents que no teniu altre remei que cridar i ser més radicals que ningú... és la única cosa que us queda.... escupir i vomitar la vostra ira. El vostre personatge de Polònia seria el Sr. Pedro J. Ramírez.

    ResponElimina
  22. Per el que veig hi ha algú que està perdent els papers i comença a atacar personalment als blocaires, no és el millor exercici de diàleg constructiu. S'han de fer valdre els arguments i no les apreciacions subjectives. Recomano una mica de seny ! i compte amb les paraules que a vegades diuen el que no s'hauria de dir.

    ResponElimina
  23. L'anònim de 2 missatges a dalt d'aquest ha dit:
    "...potser sereu capaços d'entendre els arguments que alguns anònims amb molt de criteri han exposat en aquest bloc (perquè és necessària la reforma del carrer, etc...)"
    "... els vostres arguments lógics són tant pobres i tant poc convincents que no teniu altre remei que cridar i ser més radicals que ningú..."
    o sigui, el que hem d'escoltar és el teu raonament: qui exposi opinions, arguments, etc. a favor de la reforma ho fa amb molt bon criteri, qui ho fa en contra o contra la manera com ho ha fet és poc convincent i radical?
    Això és el que he extret de pensar i pensar molt amb el teu escrit.
    Gràcies per fer-me reflexionar! Gràcies! Gràcies!
    Si estic a favor tinc arguments amb bon criteri i sinó sóc un radical.
    Ara fer servir la paraula és ser titllat de radical! Bravo! Bravo! I m'han comparat amb en Pedro J. doncs mira, jo a tu et comparo amb un xaiet? No jo et comparo amb un pensador únic on la única paraula que val és la del poder! Això està molt de moda en aquests temps.
    Bé, anant al gra, aquest bloc no va ésser creat per discutir si erem cacics, PedroJ, xais, etc. la única intenció era discutir les formes, les conveniències i el futur del carrer que, i crec que amb això aglutino un 90% de la gent està molt descuidat, però tampoc no siguem derrotistes eh, que hi ha molts carrers pitjor, i en part està descuidat pels últims anys d'aquest ajuntament que no ha sabut, pogut, volgut, ... no ho sé, controlar l'acció dels promotors i obres privades al carrer perquè el deixessin en l'estat que el van trobar i no anessin fent pedaços. Això per mi és molt important i no s'ha de deixar de banda i les grans promocions d'aquest carrer han estat realitzades els últims anys amb governs de ERC, AIPA, PSC, CUPA, antics membres d'Entesa i em el consentiment de l'oposició CiU, ...
    Hem de pagar tots pel desgovern? S'ha de fer una política de fets consumits, si això ho haguessin fet els propietaris d'un edifici als llogaters tindria una definició MOBBING IMMOBILIARI, ara ho ha fet l'Ajuntament als veïns i jo li poso un nom MOBBING URBÀ o si voleu MOBBING RURAL, ho MOBBING DE CARRER.
    No pot ser que se'ns passi la factura del no control i menys d'aquesta manera. No, no hi estic d'acord, m'indigna, se'm desprecia, se'm tracta com un contribuent i no com un ciutadà. La paraula és NO.
    Firmat: un radical (segons alguns), un veí segons d'altres i amb tota la bona intenció del món.

    ResponElimina
  24. És cert que el comentari de l'anòmim que critica l'anterior missatge caldria que millorés les formes, però jo crec, com a veï d'Arbúcies que tots aquests que critiqueu tant visceralment la reforma del carrer camprodon, el procés participatiu, etc, etc... pixeu fora de test. No pas perquè no hi estigueu d'acord, cosa que és molt legítima, sinó perquè sincerament els vostres arguments són molt pobres.
    Llegint (intentant sent el màxim d'objectiu possible... tot i que ja sé que aquesta afirmació és qüestionable) totes les aportacions de tots els anònims d'aquest bloc crec que, si ens fixem en els arguments, es veu força que la gran majoria dels que estan en contra (parlo dels que han escrit en aquest bloc),la única cosa que fan és cridar i barrejar-ho tot creant bastanta confusió (em sap greu si ofenc a algú, però és el que penso). En canvi els arguments de la resta (no tots però si alguns) són força convincents i assenyats. Només cal que us llegiu els comentaris publicats i us fixeu en les argumentacions.
    Ho diu un ciutadà d'Arbúcies no polititzat que creu en la racionalitat democràtica, que s'estima Arbúcies com el que més i que no forma part de cap entitat del poble.
    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  25. A l'últim blocaire:
    Em sembla que estem barrejant dos conceptes:
    - Primer és si li cal una reforma? Resposta unitària massiva dels veïns? SI, rotund i contundent (potser amb algunes excepcions Jo per exemple, però accepto que se'm posi amb la majoria del SI).
    - Segon la manera de fer de la reforma? NO, rotund i comprovat de la majoria dels veïns i t'explicaré amb què amb vaso per fer aquests càlculs: a aquesta reunió tant criticada dels veïns hi van assistir 50 persones, però aquestes eren MOLT REPRESENTATIVES DEL CARRER perquè doncs perquè eren 40 famílies, la quasi totalitat propietàries i a més de més d'un immoble, si això ho multipliques per un coeficinent baix de 3, i dic baix, perquè cadascuna representava més de 3 persones, ja calcularàs el nombre.
    A partir d'aquí traieu les conclusions que vulgueu, però només es pot interpretar d'una manera el sentit general, no us equivoqueu o volgueu maquillar-ho, s'està fent un porta a porta i aquestes dades s'estan multiplicant exponencialment.
    Ara faig la pregunta que m'interessa? Quins són els arguments a favor? a favor de la manera de fer aquesta reforma? No de la reforma en si en la que hi hauran 1000 opinions i 999 ens semblaran estúpides, irrealitzables, lletges, ... i crec que això respon al sentit del gust de cadascú dels habitants del carrer.
    NO HE SENTIT CAP ARGUMENT com diu l'anterior blocaire que em justifiqui la manera de fer de l'ajuntament i rebati aquests fets, que no arguments, que ara exposaré:
    1.- Es convoca una Comissió d'urbanisme, hi assisteixen tots els grups polítics i es convida una veina del carrer, per quin sistema? No ho sabem! Se la deixa parlar? Si, ella a títol individual exposa unes qüestions i li responen que són innegociables i pregunta perquè li han fet anar, resposta, silenci.
    2.- Es convoca una reunió a TOT EL POBLE per presentar un projecte, resultat? Només hi ha veins i comerciants del carrer, no hi ha projecte, només una memòria, no hi ha el regidor de participació, no parla el regidor d'urbanisme.
    3.- Es convoca una reunió per part d'un grup de veins sorgit espontàniament i hi assisteixen unes 50 persones entre ells 3 comerciants del carrer i s'arriba a la conclusió que NO ES VOL LA REFORMA D'AQUESTA MANERA, amb presses, sense discutir-ho tot des de l'inici, sense contribucions especials, etc. i es decideixen una sèria de passos a seguir.
    4.- Es convoca una reunió per part de l'Ajuntament per: tornar a explicar el que els veins no van entendre? EIN? S'ens tracta de tontos? Què és el que no vam entendre? A més i el més fort, ara els ciutadans que no sou veins ja no hi esteu convidats, jeje, i a sobre es fa una altre reunió amb comerciants, i això? Perquè? Són diferents? Els hi faran un tracte especial? Ens volen dividir a els veins? Resultat, ja el veurem però això l'única cosa que jo li veig és que provocarà una divisió al carrer que feia uns quants anys que no es veia i no m'agradaria reviura-la, però allà l'ajuntament si vol crear aquesta guerra.

    ResponElimina
  26. Com a veï, i ciutadà d'aquest poble jo demano un posicionament públic i clar dels grups polítics representants a l'Ajuntament! Com és que CUPA, Entesa, PSC, no s'han posicionat? Aquells papers que els hi agrada tant repartir a tots quan venen les eleccions, perquè no es movilitzen ara i defensen o critiquen la forma de fer tot el procès?

    ResponElimina
  27. Jo tinc les meves conclusions sobre això: ERC vol la reforma, CUPA vol seguir al govern i calla i PSC està en el mateix cas, Entesa crec que espera el posicionament majoritari dels veins i després es pronunciarà, CiU? Qui són aquests? IA ja s'ha posicionat al bloc però d'una manera molt etèrea.
    CONCLUSIÓ: aquí si no ens movilitzem els veïns no es movilitza ningú i els grups polítics com a tal, ben lluny. Potser tindran una sorpresa el 2011... perquè d'un moviment de veïns en poden sorgir moltes coses... i aquí ho deixo pel que vulgui llegir entre línies.
    I deixeu de parlar de RADICALS, d'acord? No acusem als veins que només han parlat i fet alguns escrits perquè això és atiar focs que en el futur esclaten. Demano reflexions sensates abans de fer servir segons quines expressions, perquè si RADICALS són els abertzales i a nosaltres se'ns posa al mateix qualificatiu estem crean un caldo que no existeix.
    Seny i fem servir la paraula per entendre'ns no per atiar focs.

    ResponElimina
  28. Els veïns ens estem movent molt i molt be´!!!!

    Les signatures es compten per centenars, si PER CENTENARS, has llegit bé !

    Tot just estem començant. Entre tots farem un procès participatiu real (la opinió dels veïns).


    SIGNEU I FEU SIGNAR

    ResponElimina
  29. Si exacte, els veïns estem fent un procés de participació real i a cost zero. Bé una petita inversió en tinta i paper, molta inversió en temps i en idees i moltes ganes de tirar-ho endevant.
    Que ens imposaran la seva reforma? Cap problema, però que no la maquillin de procès participatiu.
    Un altre dels veïns

    ResponElimina
  30. No sóc veí del Camprodon i segurament no entenc la moguda que es planteja. No he sentit a parlar de cap proposta concreta en els comentaris. Només és reforma sí o reforma no? Que l'ajuntament vol fer pagar molt a cada veí? A mi em semblaria bé que alguna cosa de més paguessin els veïns perquè jo que visc lluny del centre suposo que pago els mateixos serveis sense poder-los disfrutar a diari. O és que el carrer camprodon paga més contribucions que la resta per estar al centre del poble? També seria lògic que les paguessin més altes si es beneficien per estar en l'espai comercial on passa tothom i és més senzill mantenir el negoci.

    ResponElimina
  31. Doncs si, el carrer Camprodon paga més de contribucions que els altres carrers i això ho pots comprovar mirant les ordenances municipals.
    Segon, per quins serveis pagues que no disfrutes i jo si? Quins serveis tenim els veins? No tenim ni contenidors al carrer!
    Tercer, jo no em beneficio per res de tenir un pis en un espai comercial, si de cas, em beneficio de trobar-me el carrer brut els dissabtes i diumenges al matí, de tenir vidres i vomitades, de sentir un soroll infernal a les nits del divendres amb crits i batusses bastant sovint.
    Quart, jo no puc aparcar davant de casa ni a 100 metres per baixar del cotxe la compra, o per portar la iaia al metge sense abans pagar.
    Blocaire anterior, diga'm, tinc més serveis que tu o més desavantages?
    T'ho he resumit en poques paraules i en llenguatge planer, espero que s'entengui.
    Ah, me n'oblidava, el clavegueram immens que hi ha sota el carrer, és tant immens perquè el carrer ho necessita o potser perquè recull les aigües dels altres carrers? Jo també vull una claveguera petita i més barata, però d'altres carrers se'n deuen beneficiar, no?
    Ai.... si no acabaríem de dir mai de desavantatges, perquè hi visc, no? Doncs, per romanticisme, perquè hi vaig nèixer, perquè en conec a la gent i les seves històries, perquè me l'he fet meu en part, i perquè m'agrada sentir-me poble i veure'l viu i no una ciutat dormitori amb cases unifamiliars o aïllades a les urbanitzacions.
    Ah... si, haig de pagar l'asfalt del meu carrer, igual que ho fan els d'una urbanització, clar que si, però tinc pensat posar-hi un preu d'entrada, perquè quan s'hagi de tornar a arreglar es pugui pagar, ja que jo el faig servir molt poc, sempre vaig a peu....

    ResponElimina
  32. Quin manteniment s'ha fet al carrer camprodon després de l'última reforma de l'any 66, o sigui fa 42 anys?
    -Faroles noves i papereres noves (que té tot el poble igual) ah, les papereres les van tornar a canviar fa uns 3 anys (caler tirat a les escombraries, clar amb la reforma que es farà), encara no sé perquè, n'hi ha menys i són un obstacle més.
    -Asfaltat total farà uns 15 anys i pedaços en farà uns 3 anys (caler tirat a la basura, clar amb la reforma que es farà).
    -... no recordo res més, perquè clar les obres de gas, telefon i electricitat, les han pagat les concessionaries igual que a la resta del municipi.
    -Perdó, han repintat diverses vegades la zona blava i han posat uns parquímetres de segona mà.

    ResponElimina
  33. PROPOSTA D'UN INDIGNAT:
    -Que es faci la reforma que l'ajuntament vulgui, ha estat elegit democràticament (que accepti crítiques clar)
    -Que es facin contribucions especials als veïns per la millora dels serveis (ja veurem quins serveis...)
    -Que es demanin responsabilitats pel NO controlar que les empreses concessionàries i les promotores deixessin el carrer igual que el van trobar abans de fer les obres a cada tram que els correspongui.
    -Que es prorrategin les contribucions especials, als carrers adjacents que es beneficien dels colectors que passen per Camprodon.
    -Que se'ns digui quin serà el pressupost anual de manteniment del carrer perquè no torni a passar el mateix d'aquí a uns anys i aquest s'apliqui amb caràcter retroactiu els anys que aquest manteniment no s'ha fet.
    Apa gresca i xerinola per cap d'any, però veins guardeu un racó pel 2009.
    Bon any nou a tothom, tant als que els hi agrada com s'està fent tot com als que no.

    ResponElimina
  34. Company que dius que pagues més contribucions. Em sembla que cal que miris bé la lletra de l'ordenança (http://www.arbucies.cat/uploads/20080111/ord1.ibi.pdf) perquè totes les vivendes a Arbúcies tenen el mateix gravamen, almenys aquest any.

    Serveis addicionals: vigilància, voreres més o menys adaptades, llum al carrer, neteja diària, recollida d'escombraries a domicili, aigua i gas canalitzat, bancs, Ajuntament aprop, correus, CAP, escola, forn i queviures a pocs minuts... continuo?

    ResponElimina
  35. Déu meu, ja no sabem quins arguments donar:
    -Vigilància? Si, dels parquímetres i dels cotxes mal aparcats, d'acord. Vigilància a les nits del cap de setmana i quan els comerços estan tantcats, inexistent.
    -Neteja diària? Si, passa a les set del matí una màquina amb un soroll infernal, i després els deficients, com en d'altres carrers del poble. Clar que no crec que els veins de Camprodon són els que ens embrutem el nostre propi carrer.
    -Recollida d'escombraries a domicili? Mentida, posen uns contenidors totalment insuficients dues-tres hores al matí que si no et van bé et fots. I hauries de veure com queda el carrer i les voreres aquetes hores.
    -Aigua canalitzada? Si, com a tots els carrers del municipi, Gas canalitzat? Em sembla que vas errat.
    -Llum al carrer? Ja ho vaig dir, les mateixes faroles que iluminen la majoria de carrers del poble des de fa uns anys.
    -Ajuntament a prop, correus a prop, escola i queviures a prop? Això és un servei o és pagar un preu més alt pel teu habitatge? I en tot cas no el dóna l'ajuntament! I estan tant a prop com pels veins del sorrall, plaça, germana assumpte, etc.
    I lo de l'IBI ja és l'òstia, company o companya, mira-ho bé, paguem més si o si, però això no és una queixa, em sembla normal, el nostre habitatge té més valor, és paga més, està al centre. Jo no ho trobo malament però no em diguis que paguem igual, oks. Aquest link que has trobat no diu els imports si vols te'n donc un altre i actualitzat al 2009.
    http://www.arbucies.cat/uploads/20080111/ord1.ibi.pdf
    La diferència està al carrer Camprodon té un coeficient d'un 3,00 i quasi la totalitat de la resta 1,61.
    Si vols continuar discutint tu mateix/a
    Per favor company

    ResponElimina
  36. Company veig que t'agrada més confondre que informar (no saps de què parles). El coeficient a què et refereixes deu ser el corresponent a l'IAE (no a l'IBI) sobre les activitats econòmiques del municipi. L'IBI l'any 2009 s'apuja però el gravamen serà el mateix per totes les vivendes (0,567%), evidentment aquest percentatge s'aplica al valor catastral corresponent, diferent en funció de la finca construida (si és nova o vella) però no per la ubicació. Et recordo que l'IAE només el paguen empreses que facturen més d'1 milió d'euros (si és el teu cas, felicitats).

    ResponElimina
  37. No és el meu cas, no! Tens raó és l'IAE el que és més car al carrer Camprodon -no volia conforndre simplemet em vaig equivocar a l'exposar-ho i ho reconec- i no l'IBI però amb matisos.
    L'IBI que és igual per tots els propietaris si s'obvia els coeficients de correcció que aplica el cadastre a cada finca segons diversos paràmetres i un d'ells és la ubicació.
    Pel sol fet de de tenir un immoble al carrer camprodon el valor cadastral de l'immoble és superior i per tant si existis un immoble d'identiques característiques, es pagaria més IBI al carrer Camprodon que en d'altres igual que n'hi ha d'altres que tenen coeficients correctors a la baixa.
    Això no depen de l'Ajuntament i en cap cas jo he dit que en depengués i tampoc he dit que no fós correcte, perquè al final també un immoble d'identiques característiques, posat a la venta o lloguer tindria més valor al carrer Camprodon, per exemple.
    El que jo volia exposar, és que per m2 els veins d'aquest carrer paguem més impostos, cosa que algú va dir que no, simplement era això, però tampoc era una crítica a ningú, ja té dit que també el valor del
    m2 és més car.
    Però bé, un altre cop, estem marxant del tema crec jo.
    El que a mi m'agradaria discutir és i ho repeteixo com he fet en altres posts, Reforma ara? Reforma així? Pagada pels veïns? I tot el que he exposat jo són arguments a favor del NO i el perquè NO a aquestes preguntes.
    A mi particularment, no m'importa qui governi si ho fa bé i no s'enganya i aquest procés participatiu NO ÉS UN PROCÉS PARTICIPATIU, no ho és, però clar si el volen justificar hi trobaran arguments, està clar, sempre sota les pedres n'hi ha, però és tergiversar el sentit d'aquesta paraula, és manipular-la i a mi això no m'agrada.
    Hagués preferit mil i una vegades, que un ajuntament constituit democràticament tirés pel dret i imposés una reforma perquè la llei li ho permet, però que l'imposi dient que és un procés participatiu, jo això no li passo.
    CADASCÚ TINDRÀ ELS SEUS MOTIUS per dir SI, CALLAR o dir NO, aquest és el meu!

    ResponElimina
  38. Company, quan dius "Però bé, un altre cop, estem marxant del tema crec jo" hi discrepo.

    Com molt bé dius "el valor cadastral de l'immoble és superior al carrer Camprodon". I si es remodela invertint en aquest carrer i no en un altre suposo que aquest encara augmenta més de valor. Curiosament amb un percentatge important d'aportacions de tots els arbuciencs i catalans (perquè venen subvencions de fora, se suposa) els veïns us beneficieu particularment. És lògic doncs que coopereu en la inversió, penso jo, pagant més impostos i si cal contribucions especials.

    ResponElimina
  39. Aquest és el gran tema de la discussió. Jo discrepo que el valor del meu piset es multipliqui pel nou look del carrer, a més, no sóc un especulador, no tinc intenció de vendre'l per fer un "pelotazo".
    El tema de subvencions, etc. jo i tots els veins no ne'm vist cap, tot eren inconcrecions, per tant, res de res, de moment, que no vol dir que les tinguin. La llei de barris dóna subvencions, per exemple, però si la llegeixes veuràs que és per recuperar zones degradades. La pregunta és, perquè el nostre carrer està degradat, per culpa dels veins? O de la falta de control i inversió de l'Administració durant molt de temps? Perquè aquest carrer va nèixer bonic, no com d'altres que van nèixer foscos, degradats, etc. Jo demano una responsabilitat "efectiva" de l'Administració, un mea culpa, a partir d'aquí es pot negociar els que es vulgui.
    Però torno amb el tema de les contribucions especials, si són per serveis, s'ha d'aclarar que aquests serveis només beneficien al veïns que paguen i no a d'altres carrers, perquè llavors també se'ls hi hauria d'aplicar les contribucions, no ho veus lògic?
    Es poc raonable el que estic exposant?
    I l'altre tema és el de la participació? Et sembla realment un procés participatiu o no seria més lògic començar pel principi i assignar-nos un pressupost, com en d'altres barris i que després els veins decidíssim?
    Saps, ara estic veient raons polítiques en tot això i et diré el perquè, si s'accepta el que proposo, potser faríem curts de temps i la reforma no estaria acabada per les eleccions del 2011 i això a mi em fa malpensar dels polítics que només treballen per aconseguir els seus objectius. Què més donaria si es fés tot més a poc a poc i els veïns estiguessin contents, les contribucions justes, el projecte conjunt i sense restriccions. Qui hi perdria? Jo crec que ells que governen tampoc hi perdrien.
    Doneu-me si us plau arguments en contra de fer les coses bé! Perquè només hi trobo una explicació "l'emparrament" d'algú que no accepta crítiques, ni que siguin constructives.
    Jo i molts dels veïns no volem anar en contra de l'Ajuntament, ni volem que no s'arregli el carrer, ni d'altres bestieses que s'han dit, només volem el mateix tracte que altres barris i que aquest sigui just.
    Ara bé, si això no es dóna, i no s'està donant i es veu un enrocament cada vegada més gros, ens organitzarem i lluitarem, contra el que no volem, i potser, només potser, als que pensaven que feien les coses de manera més impoluta possible se'ls hi obrirà la ment i s'adonaran que no estem al país del pensament únic i unitari i que hi ha altres formes correctes de fer les coses.
    Al final, sigui com sigui el procés, el 2011 es veurà l'autèntic resultat de tot això.

    ResponElimina
  40. L'ajuntament està fent una enquesta dins de la planaweb municipal. Devant de la pregunta "com valores la iniciativa de l'ajuntament d'engegar un procès participatiu per definir col.lectivament el nou carrer Camprodon?",un 52,29% respòn GENS INTERESSANT.
    Es una dada significativa, aposto que te que veure en la manera de fer-ho i amb els límits i restricions que no paren de posar.
    Ara ens volen dividir per a les properes reunions en dos grups (veïns / botiguers), m'oposo totalment a treballar de qualsevol manera participativa si l'ajuntament ens intenta dividir. El problema es prou gros com perque no fem cas dels límits que ens volen imposar, i actuem de la millor manera ... TOTS JUNTS I AMB UN OBJECTIU BEN CLAR ..... ATURAR TOTALMENT AQUEST PROCES DE MERDA I EL PROJECTE FANTASMA QUE NINGU VOL !!!

    ResponElimina
  41. Ben bé que la incultura no te límits... mare meva. Sincerament creure que l'Ajuntament vol dividir els veïns fent dues reunions per separat per explicar els motius que sostenen la reforma del carrer és una mica surrealista. En primer lloc, trobo molt bé que ens convoquin per explicar-nos detalladament els perquès de la reforma i la manera de dur-la aterme (que us passa... quan l'ajuntament vol informar també hi esteu en contra?). Segon, si es fan dues reunions és segurament perquè no és el mateix informar als veïns que als comerciants.. no?.. entenc que són dos tipus d'agents diferents. A més els comerciants són un col·lectiu associat i que jo sàpiga no hi ha cap associació de veïns del carrer Camprodon, per tant, els comeciats en tant que entitat associada, trobo molt bé que puguin interlocutar de tu a tu amb l'ajuntament i/o ser informats en tant que entitat.
    Per cert.. respecte a l'enquesta que l'anterior blocaire fa referència. És cert el 50% dels que la contesten diuen que no troben interessant la iniciativa d'engegar un procés per tal que la gent pugui decidir com a de ser el carrer.. però noi, t'has preguntat qui l'ha contesta aquesta enquesta. La majoria dels que la contesten són gent com tu (els que esteu més en contra i més mobilitzats. La majoria de la gent segur que no la contesta.. igual que tu no contestes les enquestes que des de fa temps que es pengen al web). En fi, l'anterior blocaire diu: "TOTS JUNTS AMB UN OBJECTIU BEN CLAR... ATURAR TOTALMENT AQUEST PROCÉS DE MERDA I EL PROJECTE FANTASMA QUE NINGU VOL"... Molt bé doncs jo dic: HAURÍEM D'ATURAR ELS COMENTARIS DE MERDA DE FANTASMES QUE ES PENSEN QUE REPRESENTEN L'INTERÈS GENERAL".
    Un veï del Carrer Camprodon.

    ResponElimina
  42. Incultura? Incultura la d'altres! Els comerciants estan associats? Alguns sí i això no els representa a tots, oks! I si estem parlant d'interlocutors, llavors no parlem de procés participatiu perquè el procés participatiu es fa amb les persones, de tu a tu i no amb interlocutors i agents.
    Pel tema de l'enquesta, només dir que no se n'havia parlat en aquest bloc fins que el blocaire del dia 5 de gener ho va esmentar i el percentatge ja era el que era, ara si que s'està maquillant i et donaré la raó que ni és una esquesta amb fonaments científics ni és res i la pregunta doncs seria perquè la fan, l'enquesta?
    Has dit que el que estem en contra estem més movilitzats, gràcies per l'apreciació, t'animo a movilitzar-te a favor, a favor de com s'estan fent les coses, t'hi animo, i així veurem qui és més representatiu i de què!
    T'asseguro que els que estem movilitzats en contra d'aquesta forma de fer les coses sóm majoria dels veïns i som representatius, això no vol dir que siguem tots i únics.
    Només faltaria que el 100% dels veïns pensés com nosaltres, ho trobaria molt poc productiu i a més a més trobaria l'actitud de l'Ajuntament d'antidemocràtica, cosa que repeteixo, jo no penso que ho sigui. Simplement s'ha equivocat i si rectifica tindrà el meu suport i la meva movilització i sinó, ja ho sap, em tindrà en contra.
    Això de que l'Ajuntament ens vol dividir, podria estar en part d'acord amb tu i en part no. Només et diré que de bona font sé que aquesta separació no estava prevista d'entrada i es justifica dient que a la primera reunió no es va deixar parlar els que hi estaven a favor que eren els comerciants???? Ein, com ho saben això??? Increible però com que això és així per això surt el nostre posicionament de que es vol dividir el carrer, que sàpigues que res del que es digui és infundat, una altre cosa és que no em creguis o pensis el mateix.
    Paraula d'IN-CULT "a la moda cultural"

    ResponElimina
  43. Estimat blocaire que heu escrit l'útim comentari. Tens tot el dret a estar en contra de tot el que vulguis i de tenir una opinió pròpia de com t'agradaria que es fessin les coses, però alerta, la teva és una opinió igual de personal que la meva. La diferència és que tu dius que representes a la majoria de l'opinió pública dels veïns del carrer (que per cert ni que fos cert voldria dir que representes l'opinió de tot el poble... i la resta del poble també té dret a dir la seva), en canvi jo sóc més modest i expresso una opinió personal, que segurament comparitirien força veïns, però no sóc tant agoserat. Aclarim les coses doncs... qui ets?, qui t'ha escollit com a representant dels veïns?, a través de quin procés democràtic et proclames representant de la voluntat popular?.
    Dius que saps de bona tinta que aquesta separació entre veïns i comerciants no estava prevista a l'inici. Potser no, però quantes coses no es preveuen a l'inici de qualsevol projecte (social, urbanístic, medi ambiental, etc...)i després s'acaben incorporant per adaptar-les, per millorar-les, per rectificar possibles deficiències.... algú va dir algun cop que rectificar és de savis.
    En tot cas... dius "de bona font se que aquesta separació no estava prevista" però no la cites pas la font. Llavors que?, en que quedem?, parles com a representant de la voluntat popular i no t'ha escollit ningú, dius que tens informació vàlida i fiable de primera mà però no dius d'on surt, dius que un procés participatiu no es fa amb representants d'entitats sinó de tu a tu amb la gent.... i tu que saps?... precisament la majoria de processos participatius que es duen a terme a Catalunya es fan amb els representants associatius, et convido a fer-hi un cop d'ull (només cal que entris a la plana web del departament de participació de la Generalitat)
    No és que no em cregui o no em vulgui creure el que dius, el problema és que no tens credibilitat.
    Un veï del carrer Camprodon

    ResponElimina
  44. Heu llegit les declaracions del Sr. Mujal al Diari de Girona? Sensacional, el paio.

    1r peragraf
    Alguns veïns, com Joan Mujal, consideren que ara "no és el moment d'encetar aquestes obres" a causa de la situació de crisi i que des del consistori demanaran unes contribucions especials que hauran de satisfer els veïns del carrer.

    cap al final de la noti
    "No és una qüestió de la butxaca" explica Mujal, per tal de justificar que la decisió no ve moguda pel fet que els veïns hauran de realitzar una contribució especial, "sinó que volem que s'aturi perquè hi ha altres prioritats".

    Akt senyor qui es? Algu amb dos dits de front es deixaria representar per ell? Es el que va a les reunions amb la carpeteta?

    ResponElimina
  45. Al que em va replicar el post del 7 de gener!
    Primer de tot, les meves opinions són a títol personal, que quedi ben clar!
    Segon, el que dic és que una majoria del carrer està d'acord en 3 punts i així ho manifesten firmant un escrit i a la reunió que vam tenir.
    Tercer, aquests processos participatius que m'estàs dient, són una farsa, una farsa i una perversió de la paraula procés participatiu, si te'ls vols creure allà tu, però per mi són una manipulació.
    Ah, que si he estat elegit pels veïns? No, si ho pretengués m'hauria presentat a les eleccions, no creus? No cal ser elegit per res per veure si la gent t'aprecia o no i si està d'acord amb el que dius o no.
    Ens veiem a la reunió d'aquesta tarda.
    En una hora ens aclariran als veïns allò que no vam entendre, oks veïns? Em sembla que es va entendre tot massa bé!
    De tota manera ara al diari citant frases del senyor ronda ja s'ha abaixat el pressupost de 2,8 a 1,8 milions d'euros fantasmes clar, perquè no hi ha projecte.
    Ai mare, amb les contes de la vella aniríem millor

    ResponElimina
  46. Recomano a molts dels comentaristes d'aquest bloc una lectura atenta del llibre La qualitat en la participació: orientacions per a l’avaluació
    participada de Laia Jorba, Joel Martí i Marc Parés


    Sobretot per saber:

    -qui participa d'un procés com el de remodelació del carrer Camprodon?

    – Diversitat de perfils de participants (percentatge de persones i/o organitzacions participants d’un determinat perfil en relació al seu pes a la població de referència).
    – Presència en el procés dels diferents interessos existents en relació al tema tractat.

    - Extensió. Percentatge de persones i/o d’organitzacions participants sobre la població de referència.
    - Representació. Grau en què els discursos de
    les persones representants vehiculen els del col·lectiu al qual representen.

    ResponElimina
  47. Qué és la participació ciutadana?

    La participació ciutadana és la implicació de la ciutadania en la presa de decisions dels governs, mitjançant espais, vies i mètodes que milloren la qualitat de la gestió pública, per fer-la més eficaç.

    La participació ciutadana és una manera de governar conjuntament amb la ciutadania amb transparència i corresponsabilitat. Ës també, un procès educatiu que passsa per aprendre a donar i rebre informació, consultar, debatre, participar en la presa de decisió, en el seguiment i control del govern.

    ResponElimina
  48. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  49. A l'últim anònim.

    L'exemple del web que recomanes sobre la participació és la prova evident que a Arbúcies les coses es fan totalment diferent. La PARTICIPACIÓ és en majúscules al projecte principal d'aquests 4 anys que tots els grups posaven en el seu programa electoral. El problema és que a Arbúcies surten plataformes (en minúscules) oposant-se a la participació i als projectes abans que s'exposin les propostes.

    ResponElimina
  50. Ja ja ja! Perdona però això que has dit: "oposant-se a la participació i als projectes abans que s'exposin les propostes", el titular de l'Ajuntament en el dos Correus que ha fet arribar a la gent és PRESENTACIÓ DEL PROJECTE...
    A més a més, ja tenen fins i tot el timming del projecte fet, es començarà si o si després de les Enramades i les reunions participatives seran 2 tallers! 2 tallers entre 16000 euros surt a 8000 euros per taller! Contant que segurament tot el material, la llum, el projector, etc. i el lloc on realitzaran els posa l'Ajuntament gratuitament, surten una mica cars, no creus?
    Segueixo, en aquests tallers es presentaran ara no recordo si eren 4 o 5 models de carrer i només es podrà triar entre això, jajaja... siguen finets en podríem dir Procés Participatiu Induït i Dirigit!
    Però tornem al fons, el fons de la qüestió són la quantitat ingent del projecte i les contribucions especials.
    A mi que m'ho venguin com vulguin però això és el macroprojecte de final de legislatura dels 3 grups perquè t'asseguro que ni es començarà després de les Enramades ni s'acabarà en un any, ni costarà 2 milions sinó possiblement 3 o més (que ja ens ha dit l'alcalde que no els posarem els veïns, sinó l'ajuntament -serà cínic, es déu creure que els diners de l'ajuntament no surten de nosaltres-). Jo li poso una data Abril-Maig 2011 i si m'equivoco aquí quedarà exposat!
    Ah, i no barregis les meves opinions personals amb aquesta plataforma!

    ResponElimina
  51. Més aportacions senyors: fent càlculs aproximats el Govern central donarà a l'Ajuntament 1 milió d'euros per executar projectes ràpids.
    Em faig 3 preguntes: La justificació i urgència del projecte ve pel fet dels col·lectors que s'han de separat.
    Això seria un projecte a executar per l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) com ha fet en altres zones del poble i sense cost ni per veïns, ni ningú entre cometes perquè ja ho cobren al rebut que tots paguem de l'aigua per executar aquestes obres.
    Soterrament de serveis varis: aigua, llum, gas, telefon, són concessions administratives a empreses privades i elles són les encarregades de pagar-ho i executar-ho i amb uns bons contactes i relacions així ho farien.
    Arranjament de voreres i calçada: si s'hagués controlat la mala execució durant anys dels pedaços seria perfectament aprofitable, i aquest punt és en l'únic que admetria discussions i se'n podria parlar. Si això comporta un cost pels veïns se'n pot parlar, mai imposar!
    O sigui el projecte es podria dividir en 3 projectes i segurament tots haguessin estat subvencionats mitjançant diferents aportacions de diferents administracions i/o agències.
    Últim apunt: l'Ajuntament s'agafa a les Contribucions Especials com si fossin d'obligada imposició i això no és així, encara que una obra sigui d'interés particular i no general (a aquesta li podríem discutir) les Contribucions Especials no s'han d'aplicar per obligació, són potestat de l'Ajuntament aplicar-les o no, i aquest ha tirat pel dret i ha decidit que si i a més a més aplicar-les a tot el projecte.
    Perfecte!
    Igual de perfecte que la meva oposició frontal a TOT!
    No comencem a dividir entre bons i dolents, jo no sóc dolent per oposar-me a tot i he donat les meves raons, si us plau, no caiem en l'error de dividir entre partidaris del bé i del mal, això és cosa de polítics messiànics com Bush o els dirigents de l'Estat d'Israel.
    Aquí només hi ha un Ajuntament, format per 3 partits i 2 a la oposició que vol tirar endavant un projecte, de la manera que ells han decidit i alguns comerciants i veïns que estan amb ells i, molts veïns i alguns comerciants que hi estem en contra per les raons que cadascú ha exposat.
    No busquem enfrontaments passats per dividir el poble/carrer en dos bàndols, no és això el que busquem els partidaris de l'oposició a aquest projecte, que quedi ben clar!!

    ResponElimina
  52. SOC UN VEÍ DEL CARRER CAMPRODON I ...

    M'agradaria que l'ajuntament ens preguntès quines actuaciones volem fer en el nostre carrer...

    M'agradaria que quan s'arribès a un consens ajuntament/veïns/comerciants (amb debat i votacions vinculants) sobre el projecte, es fés l'estudi corresponent, per valorar el cost...

    M'agradaria, que quan coneguem el cost del que entre tots hem decidit fer, es busqués com poder-ho finançar...


    M'agradaria continuar la llista del "qué m'agradaria...", però ho deixaré per més endavant.



    He llegit el Manual de Defensa contra los Procesos participativos de la Administración, i he vist molt clar com M'AGRADARIA.... QUE ES FESSIN LES COSES....

    ResponElimina
  53. A l'últim post:
    Que sàpigues que per part meva es lluitarà fins l'últim moment perquè es facin les coses d'una altre manera. Celebro que hagis llegit el manual, a vegades en aquesta societat la gent peca d'ignorant i els polítics es pensen que tots ho som i que el que ells creuen és el correcte. Aquest manual realitzat per uns companys només vol obrir els ulls a la gent, la falta de temps potser farà que no l'adapti al cas del nostre carrer però ho intentaré.
    Es mobilitzarà tot el que faci falta de la manera que faci falta i s'accepten col·laboracions de tot arreu i sense restriccions, si tens alguna idea pot enviar un mail a plataforma-camprodon@hotmail.com o plataforma-camprodon@hotmail.es, si no la vols fer pública.
    A hores d'ara aquest manual en pots estar segur que se l'han llegit els membres interessats de l'Ajuntament i amb aquesta intenció s'ha fet públic. D'altres coses es porten més en reserves per persones expertes en lluites perdudes contra les administracions perquè facin les coses correctament.
    Hi ha moltes coses a fer, i en últim terme es pot anar al contenciós-administratiu, un tribunal, si jugant amb les seves lleis però ja s'han trobat arguments jurídics suficients per acudir-hi quan arribi el moment.
    Ens farà falta molta col·laboració i alguns diners, però tot es veurà en el seu moment.
    Celebro, repetint-me que t'hagis llegit el manual i que ara siguis més escèptic amb el que ens vendran des de l'Ajuntament, el que pots fer ara és fer-ne difussió dels punts que t'hagin agradat.

    ResponElimina
  54. Article 8 Llei d'urbanisme, punt 1.

    ES GARANTEIXEN I S'HAN DE FOMENTAR ELS DRETS D'INICIATIVA, D'INFORMACIO I DE "PARTICIPACIO DELS CIUTADANS" EN ELS PROCESSOS URBANISTICS DE PLANEJAMENT I DE GESTIÓ.

    ResponElimina
  55. Sou mol llestos tots... en sabeu de participació més que l'ajuntament, sabeu que cobraràn totes les empreses implicades en el projecte, també sabeu com s'hauria d'haver presentat el projecte per tal que aquest rebés més subvenció.... i tot això sense tenir informació de primera mà.. perquè suposo que no esteu a l'ajuntament. Mireu, crec que no en teniu ni idea (bé no es que ho digui només jo).. sou una colla de prepotents que manipuleu la informació... això que feu vosaltres segur que no és participació (cal que demostreu en fets el que dieu... però clar diueu el que us convé i com que total.. som els veïns nosaltres no hem de demostrar res i podem fer tota la demagogia que volguem... SOU UNS COBARDS).
    Pensava que aquest bloc podria servir per escoltar arguments coherents.. per saber quines són les diferents opinions, etc. Però no.. s'ha convertit en un espai on els que hi esteu en contra parleu en nom de Deu.. ho sabeu tot.. la resta que no pensa com vosaltres no s'entera de res, però no demostreu res del que dieu... teniu informació privilegia (segons el que dieu alguns i segons es desprén dels comentaris que feu) però no expliqueu de quina font i això us envalentona per manipular-la a la vostra conveniència...
    Segurament tot el que esteu fent engresca a força gent del carrer... els arguments de no volem pagar res!, els veïns tenim dret a decidir si es fa o no la reforma del carrer!!, no passaran!!, sójn llaminers... ara bé és lamentable que digueu constantement veritats a mitges i mentides senceres per tal de crispar l'ambient i posar-vos a alguns veïns al vostra costat.
    Dono gràcies a Deu que la vostra forma d'entendre la democràcia i la participació sigui un reducte poc representatiu (del país en general) de gent que per defensar interessos particulars o estar en contra d'unes opinions o manera de fer legitimes però que no comparteix utilitzi la demagogia d'aquesta manera tan burda.
    Un veï del Carrer Camprodon

    ResponElimina
  56. Ostres aquesta si que és bona, que no s'han donat arguments? En vols més? Vols que te'ls llisti? Saps llegir?
    I això de donar fonts, on s'és vist donar les fonts? Si vols t'ho creus i sinó no! No comprometrem a gent en particular pel fet de facilitar informació, per altre part tota la informació que s'ha donat aquí és la que ha fet pública l'Ajuntament, ni més ni menys! No s'ha tret informació de cap més lloc, t'ho asseguro!
    Ah, la prepotència només la pot usar qui té el poder, i t'asseguro que nosaltres no el tenim, tampoc el volem!
    Només volem que les coses es facin de la manera que nosaltres creiem correcta i no de la que l'Ajuntament creu correcte -i única-, i n'hem exposat els motius, no entenem la participació com l'enten l'Ajuntament i per això protestem i volem que es canviin les coses, això és prepotència? Jo en diria diversitat d'opinió en tot cas.
    Ah, en quan a la manipulació, si algú manipula, aquest és l'Ajuntament, fa creure als veïns que aquest projecte és urgent, que les subvencions són només ara, que l'única forma de participació possible és la que ells han mostrat, etc. Nosaltres obrim els ulls a la gent! Això no és manipulació, en tot cas serà manipulació per qui es creu que té la raó absoluta i aquests no som nosaltres sinó l'Ajuntament, perquè nosaltres només volem un replantejament total del projecte, començar des de 0. Això és manipulació?
    Desinformació i ocultació d'informació és el fa l'Ajuntament, ni ha presentat projecte, ni coneixem la memòria, ni ha concretat subvencions, ni fòrmules per calcular les Contribucions Especials, ni res de res de res, un powerpoint que faria un nen de 14 anys amb coneixements d'informàtica i res més!

    En definitiva crec que hi ha algunes persones que us esteu espantant per com ens estem organitzant i per això ens desacrediteu sense arguments!
    Perquè no pots dir que no hi ha arguments en contra als posts perquè n'hi ha i molts i si els necessites llistats els tindràs.
    El que no hi ha són arguments a favor, diferents de les 2-3 raons rídicules que ha donat l'ajuntament.
    Ja ho vaig dir fa uns dies que l'única intenció nostra és aturar el projecte i replantejar-ho tot des de 0 i sobretot, sense presses que és el que més se li veu a l'Ajuntament, no volem res més!
    Ara bé, no som tontos i si d'aquí en surten altres coses les aprofitarem, oi tant que si! Hi ha gent que si està deixant molts esforços -en temps- i no vol cap més recompensa que el que s'ha dit aquí.

    Paraula d'un prepotent sense poder i cobard, vinga va a riure!

    ResponElimina
  57. Hi ha un blocaire que té interès en saber d'on treiem l'informació que demostra i corrobora el que diem.

    Bé, estem disposats a demostrar-te , una per una, d'on surt l'informació, i publicar-ho .

    Per no extendren's massa m'agradaria que em diguessis de moment de quina de les informacions en vols saber les fonts (concretant..siusplau) i mirarem de respondre't.

    A m'agradaria que les teves participacions tinguessin un altre caire (en l'estil) ,doncs no pares de carregar-te (cobards, manipuladors,mentiders , demagògs, etc...) a molta gent que pensem d'un altra manera.

    Ah! per començar amb un llistat de 10 o 12 ja fem, si et sembla, de moment....

    ResponElimina
  58. Al blocaire que vol saber les fonts d'informació, no estic massa d'acord amb el company anterior, però ho acato, li demostrarem el que vulgui.
    Està bé això d'anomenar-nos cobards, manipuladors, mentiders, demagògs, etc.. En tot cas ell déu confondre l'anonimat amb aquests termes, ah per cert, ell també és anònim, us n'havieu adonat? he,he he!!!

    ResponElimina
  59. Com a responsables del blog, a la presentació es va dir que no es censurarien les opinions però no s'acceptarien insults a les persones.
    S'ha tingut una mica la màniga ample en aquest tema perquè els blocaires menyspreats han escrit com a "anònims".
    D'ara en endavant demanem que no es facin servir els insults, encara que siguin "light" contra blocaires "anòmis", tinguin la opinió que tinguin, això sí, de batalles dialèctiques tantes com vulgueu, amb criteri, opinadors del bloc.
    Aquests pròxims dies, com que hem vist algun blocaire que ho demanava, farem una relació d'arguments a favor i en contra i arguments rebatuts per les dues opinions que s'han exposat al bloc.
    Per acabar només dir que ens felicitem de l'acollida del bloc, s'ha vist com un espai obert de trobada entre gent interessada en el tema, amb opinions radicalment diferents. S'han respectat, en general, a les persones i no s'ha incitat a la violència sinó a rebatre i parlar, per tot això també felicitem les diferents aportacions que han fet els diferents blocaires.
    Aquest era l'autèntic sentit del bloc, a vegades s'ha marxat una mica del tema, però en general estem molt satisfets.
    Esperant que continueu igual, aquest bloc al final del procés es transformarà en un bloc de discussió obert sobre Arbúcies, i espero i desitjo diversitat d'opinions sobre els temes que es tractaran per part dels editors més endavant.
    En endavant demanem als blocaires "anòmins" que firmin els escrits amb un pseudònim, per fer més fàcil i dinàmic el diàleg, a més, crear un pseudònim o nick es quelcom divertit i imaginatiu, tot i això se seguiran acceptant els comentaris "anònims" ja que a la gent li sembla més fàcil opinar sota l'anonimat.

    ResponElimina
  60. Ja s'ha constituit l'Associació de veïns/es del carrer Francesc Camprodon d'Arbúcies, en Acta Fundacional avui dia 15 degener de 2009.

    ResponElimina
  61. Hola,

    Trobo molt bé aixó de l'associació. Com puc fer per associar-me?
    M'hi penso apuntar i ho diré a tots els veïns del carrer que conec.
    Crec que és una idea que'ns permetrà fer moltes coses.

    Adeu

    ResponElimina
  62. Mireu aquesta notícia, és interessant, era a la portada de l'Expansión (el diari econòmic espanyol més llegit) del 15 de gener de 2009 en versió paper.
    La versió electrònica que us passo és més reduida i hi falten dades, aquí teniu l'enllaç:

    http://www.expansion.com/2009/01/14/catalunya/1231968034.html


    PS. No hi sortíem des del 2001 i aleshores no era per males notícies ni ocupavem tota una pàgina i la portada.

    ResponElimina
  63. A l'anòim anterior.
    És flipant! Amb comentaris com aquest es nota massa que esteu apretant tant pel tema camprodon només per fotre a l'ajuntament, i no per tot el que dieu.
    Perquè si no és així, jo em pregunto. Per què ha penjat aquesta notícia a aquest blog? Per erosionar l'ajuntament caigui qui caigui i al preu que sigui! Perquè suposo que deus pensar que la crisi mundial que s'està vivint també és culpa de l'ajuntament d'Arbúcies, oi?
    Avui he vist un grup de persones que repartien propaganda al mercat ( a la plaça de les olles ) en contra del camprodon ( casualment eren els veïns del camprodon que es presentaven per Entesa ). I deixeu-me dir que ho he trobat patètic! Patètic perquè ara ja es va a la saga, i no es discuteix la manera de fer o no fer de l'ajuntament ( que tampoc defenso ) sinó que ja es va en contra a que es faci.
    Doncs per mi ja us podríeu quedar amb el carrer que teniu! Perquè pels bars i cantonades aneu fotent una campanya que crec ( i espero que la gent sàpiga veure ) és totalment barruera, poc justificada i massa partidista.
    Com dieu vosaltres, jo només arreglaria les voreres, i deixaria tot el que hi ha sota el quitrà igual...fins que la merda de les clavegues se us fotés per tots costats.
    I no sóc de l'ajuntament, ni d'ERC, ni CUPA, ni ningú. Només sóc un ciutadà d'Arbúcies que vull que es faci el carrer perquè no té un aspecte digne de carrer principal del poble. I si per això us toca pagar..doncs pagueu, que tots els veïns d'Arbúcies paguem quan ens arreglen davant de casa.

    ResponElimina
  64. Sóc el que ha escrit la notícia anterior.
    Primer de tot et demanaria que moderéssis el teu llenguatge, aquest sí que és barroer i insultant.
    Bé, fet aquest comentari, et donaré els motius de la notícia, els motius de penjar-la bàsicament són 2:
    1. Fer veure a la gent que la situació econòmica a Arbúcies no és bona i potser no ho serà en molt de temps.
    2. Agafar suports per la nostra causa que no és altre que NO ÉS EL MOMENT.
    El que tu has dit de que era culpa de l'Ajuntament, no ho hauràs llegit MAI en els meus posts, pensar això si que és ser POC INTEL·LIGENT!
    On s'ha dit que la crisi és culpa de l'Ajuntament? On s'ha dit?
    Ai déu meu, potser tens ràbia perquè fem les coses d'una manera que no t'agrada, d'acord, però no insultis i no posis en boca de qui no ho ha dit coses que no ha dit i menys que no pensa.
    No vaig pensar que fés falta dir: Això és una notícia d'economia, no és contra l'Ajuntament ni es pensa per part d'aquest bloguer que la situació econòmica a Arbúcies és culpa de l'Ajuntament. Crec que això és obvi per una persona amb 2 dits de front!
    Jo no vull erosionar ningú, només no vull que es faci ara i que quan es faci és donin arguments certs i vertaders i no s'oculti informació i aquí hi ha molt de tema a tocar...

    ResponElimina
  65. Correcció, volia dir que NO es faci ara

    ResponElimina
  66. Si s'ha de fer o no la reforma del Camprodon NO és una qüestió de si un hi està a favor o en contra, és una qüestió de necessitat. Ja no només pel que fa a l'aspecte del carrer (allò que es veu), sinó sobretot per allò que no es veu. Tots aquests que hi esteu tant radicalment en contra o no sabeu llegir o no sabeu pensar o senzillament esteu fent política d'oposició destructiva per interessos personals. A veure... segons la informació dels tècnics de l'ajuntament (que entenc que són professionals en les seves respectives matèries) la situació del clavegueram i les instal·lacions d'aigua sobretot, estan en una situació insostenible a curt i mig termini (segons informació que recentment d'ha publicat)...i per tant la reforma és indispensable. QUE CARAI ÉS EL QUE NO ENTENEU!!. Imagineu que passa alguna cosa greu amb les instal·lacions (cosa probable si no es fa res entec)... després obrireu un altre bloc no?... cagant-vos amb que l'ajuntament no ha fet res. Les administracions públiques tenen responsabilitats i han d'assumir-les... i crec que la reforma d'aquest carrer n'és una.
    Criticar i fer demagògia quan no es tenen responsabilitats és molt fàcil.
    Un ciutadà d'Arbúcies que s'informa.

    ResponElimina
  67. Au vinga ja ha arribat la política de la por!
    Això és mentida! No està en cap situació greu a curt i mig termini, només que volen separar les aigües pluvials de les fecals! És una qüestió ecològica!
    Demagògia la que fas tu, ciutadà d'Arbúcies, no sé on t'informes tu, deus haver vist els famosos informes de necessitat urgent!
    Visca l'alarmisme!
    Visca l'alarmisme!
    Visca els informes tècnics dirigits i fets amb l'intenció d'obtenir el que vols!
    Ciutadà d'Arbúcies sense ànims d'ofendre et diré una sola cosa, ets un IGNORANT!

    ResponElimina
  68. Tranqui no m'ofens pas.. de fet vinguent de tu el fet que em diguis ignorant és un elogi.
    Per cert... quina professió tens?... ens saps d'urnamisme, d'obres de clavegueram, de serveis....segur que no veritat?... Bé doncs no cal dir res més.... Fonamentes la teva oposició sense cap criteri ni argument rigorós... fantàstic. Tant de bo tots els opositors siguin com tu.

    ResponElimina
  69. A algú li agraden els edificis del Corte Inglés? A algú li agrada el de la plaça de CATALUNYA de Barcelona?
    A mi m'horroritzen, és més crec que va guanyar un premi a l'edifici més lleig de la ciutat.
    Només dir que va ser fet no per un, sinó per molts tècnics i autoritzat, no per un -com a Arbúcies, que és un poble petit- sinó per molts tècnics i pel Col·legi d'Arquitectes...
    Ai senyor, els tècnics són tècnics però no són Déus, eh! Visca l'ignorància!
    Jo també sóc tècnic en lo meu i sempre com a part de la meva feina he acceptat la crítica, la discusió i la diferència de criteris, argumentant casa cosa que faig perquè m'hi obliguen.
    Doncs entenc que si estàs a un lloc públic aquests arguments han d'ésser més potents més quan a part de indirectament afecten directament a la butxaca d'un, però es veu que hi ha gent que no ho enten així i defensa els "tècnics" que no coneix i els "projectes" que no ha vist o no existeixen.
    Hi ha maneres i maneres de fer les coses, i quan una no t'agrada o et fa sentir malament, doncs què menys que aixecar la veu, si un creu que es pot fer millor, i diu FER, i no NO FER.
    Així va el país, si deixes fer ets un passota, si critiques ets un radical, i si segueixes la opinió sense tenir-ne de pròpia ets un xaiet, aquí està el quid de la qüestió.

    ResponElimina
  70. Què voleu ser, passotes, radicals o xaiets? Jo crec que una combinació dels 3 pot ser enriquidora i justa, però si us plau, no n'excloguem d'entrada uns pel sol fet de pensar diferent, el coneixement és una cosa que no es pot excloure i quan més gent, més complicat però ben gestionat es genera més coneixement, però clar, això porta temps i és complicat, és més fàcil tirar pel dret i oblidar-te de les persones.

    ResponElimina
  71. Doncs per això mateix es fa un procés participatiu.. no?... en que quedem?.. escolteu els tècnics (professionals experts) diuen, segons els informes que han fet: "la reforma del carrer és una necessitat" i els polítics diuen: "val doncs fem-la però amb un procés participatiu, per tal que els veïns, comerciats, i la gent del poble pugui dir la seva".... És això nois, és això... per fi!!!,

    ResponElimina
  72. En el Plà Director del clavagueram penjat a la web de l'Ajuntament diu textualment,

    A la descripció de les Actuacions Proposades, en el Punt 7.1 diu

    "Aquest Plà Director (...) planteja solucions a les insuficiències aparegudes".

    També diu "El criteri més important és aprofitar el màxim les infraestructures existents i només plantejar actuacions, quan amb la xarxa existent no es pugui eliminar els dèficits detectats"

    En el en la descripció de les actuacions proposades NO SURT ENLLOC EL CARRER CAMPRODON !!!, en canvi si fa esment de la actuacions amb PRIORITAT BAIXA, on s'inclou el tema de les inundacions de la Plaça de Can Reus (pressupost 14.000 €).

    Voldria saber si hi han més informes tècnics i si es el càs que hi diuen.



    "El criteri

    ResponElimina
  73. Pel que vulgui baixar-se el Pla director del clavegueram de la web oficial de l'Ajuntament:

    http://www.arbucies.cat/ca/clavegueram

    Companys qui té raó? Cinisme, prepotència, mentides, etc. això és el que ens dóna l'Ajuntament.

    ResponElimina
  74. Textual dels "tècnics" i del pla director del clavegueram:

    "Centre poble
    Al centre del poble, hi ha tot un conjunt de problemes, alguns detectats a la
    simulació, i d’altres, que encara que no s’han observat al model matemàtic, sí que
    s’han detectat a la pràctica.
    Pel que fa als problemes detectats alhora de fer la simulació, aquests han estat
    motivats sobretot per l’existència de contrapendents, més o menys importants,
    males connexions al col·lector en alta (provocant així abocaments incontrolats a
    riera), o inclús en alguns pous de registre, als quals hi arriben moltes canonades i
    es produeix una important acumulació d’aigües, es produeixen nombrosos
    problemes en el funcionament de la xarxa.
    En canvi, els problemes detectats a la pràctica han estat els següents:
    - Al final del carrer de Folgueroles, en la confluència amb el carrer de
    Mataró i l’inici del carrer de Sant Jaume, hi ha una botiga d’alimentació
    que pateix problemes en períodes de pluja. Quan plou, la canonada a la
    Diagnosi MEMÒRIA 44
    Pla Director de Clavegueram d’Arbúcies
    que aboca aquesta botiga, circula en pressió. En conseqüència, les
    aigües residuals i pluvials, barrejades, surten pels embornals de la
    botiga, amb els problemes que això suposa per al correcte funcionament
    de la botiga.
    - A la zona de la Plaça de Can Reus, al final del carrer de la Germana
    Assumpte, es produeixen problemes d’inundacions en èpoques de
    pluges. La canonada que arriba procedent d’aquest carrer a la plaça,
    degut al pendent i al diàmetre, que és molt petit, entra en càrrega i això
    provoca que l’aigua surti per allà on li és més senzill, en aquest cas, surt
    pels locals comercials de la zona."

    No sé llegir o sembla que tots els problemes, que són petits que hi ha són del carrer Germana Assumpta que baixa cap a la placeta de can Reus?

    Mmmm... informes tècnics... fantàstics...
    Ara bé, no patiu, que en dos dies ens en faran un que anomenarà el carrer Camprodon, ja que n'han fet un sobre tot el poble i dels pocs carrers que no hi surt és el nostre, curiós, els tècnics són dolents? Se n'han oblidat? O el que en realitat passa és que NO HI HA CAP PROBLEMA URGENTTTTTTTT!

    A partir d'ara només tinc una paraula pel CUPA-ERC-PSC, i aquesta no és altre que la de MENTIDERS, heu enganyat els veïns amb mentides, heu enganyat al poble amb mentides i ara ens voleu fer tragar un procés pseudoparticipatiu!

    MENTIDERS

    ResponElimina
  75. Per respondre a l'últim company i fent una comparativa a un altre nivell. A la Vall d'en Bas, la petita Suïssa, no existia cap pla director d'infraestructures que digués que hi hauria un desdoblament de l'eix transversal cap a la Garrotxa però els tècnics i polítics van utilitzar-lo per justificar un Túnel de Bracons que és ben real que passa per Olot amb tots els camions que vulguin passar-hi. Els plans directors detecten problemes però no aporten totes les solucions. Els tècnics enfoquen els problemes detectats i sovint es resolen amb propostes més eficients i innovadores. Vaja que al carrer Camprodon us apareixerà una canonada principal de clavegueram tan gran que segur resolt molts problemes dels arbuciencs (i bo que s'arreglin) però, Tranquils!!! aquesta la pagarem entre tots!!!

    ResponElimina
  76. Si el poble hi han canalitzacions d'aigua que no poden garantir el bon servei dels abonats (segons l'informe de SOREA).


    Si cal canviar les escomeses que són de plom, per motius de qualitat de l'aigua .(Real Decret 140/2003).

    Essent tant necessari el subministrament i la qualitat de l'aigua per a totes les persones , demanaria que's fés un estudi sobre el tema, i si cal s'actuès en tot el poble.

    ResponElimina
  77. Vinga, ara informa de SOREA, empresa PRIVADA, amb els seus INDECENTS BENEFICIS que inverteixi per canviar-les, però no al c. Camprodon, sinó a TOTS els carrers de la VILA.
    MMmm... Anomenes un Reial Decret del 2003, caram estem al 2009, no? Quina gran RESPONSABILITAT de l'equip de govern.
    Ja no sabeu que buscar per excusar-vos! No sabeu que buscar!
    Primer se'ns justifica amb l Pla Director del Clavegueram i els tècnics, ara com que l'hem llegit -potser es pensaven que som tontos- ara els tècnics no ho resolen tot, jijiji, ara SOREA -propietat d'Aigües de Barcelona, que alhora és propietat de la CAIXA-, una empresa privada amb beneficis indecents a càrrec de tots els ciutadans per un bé públic i comú que a més a més ens cobren un cànon de l'ACA que pot arribar a ser un 30% de la factura de l'aigua.
    Aquest cànon, va destinat a arreglar tots aquests problemes.
    Una altre cosa, les tuberies de plom s'han de canviar, però en canviar les dels carrers no n'hi ha prou, moltes cases encara les tenen de plom, o sia, que comencem la casa pels fonaments i financem les llars perquè les canviin a casa seva no? Perquè sinó la inversió no val per res.

    Quan es vol justificar l'injustificable i a més es va canviant a mesura que se'ls va descobrint el llautó, un perd el NORD.

    ResponElimina
  78. Resultats del grup AGBAR, propietari de SOREA els anys 2006 i 2007, les dades del 2008 encara no s'han fet públiques:
    Beneficis després d'impostsos de l'any 2007:
    483.236.000 d'euros uns 80.00 milions de les antigues pessetes.

    Beneficis després d'impostos de l'any 2006:
    308.017.000 d'euros

    Són indecents per una empresa que es dedica majoritàriament a un servei públic com és donar aigua a la població.

    Sembla que ells si que saben gestionar la seva empresa i clar amb polítics que els regalen tot el que no és seu, es van fent d'or.
    Un consell, si teniu algun estalvi compreu accions d'AGBAR que us ajudaran a pagar les Contribucions Especials.

    ResponElimina
  79. perdó volia dir 80.000 milions de pessetes

    ResponElimina
  80. clar, clar.. tot és una conspiració... ara ja ho veig tot!!!. Sorea, Agbar, la Caixa... has oblidat les connexions malèvoles entre el sector bancari i wall street, les indústries d'armament, l'Iran, l'orient mitjà, l'islamisme radical, etc. I enmig de tot això, és evident, el Carrer Camprodon i l'opresió i el complot mundial que hi ha al darrera d'aquesta reforma.
    Perquè no fas una novela?, eiii.. basada en fets reals per descomptat, i qui digui el contrari és perquè també forma part del complot de l'eix de mal. Ets un crack colega, segueix així.

    ResponElimina
  81. clar, clar.. tot és una conspiració... ara ja ho veig tot!!!. Sorea, Agbar, la Caixa... has oblidat les connexions malèvoles entre el sector bancari i wall street, les indústries d'armament, l'Iran, l'orient mitjà, l'islamisme radical, etc. I enmig de tot això, és evident, el Carrer Camprodon i l'opresió i el complot mundial que hi ha al darrera d'aquesta reforma.
    Perquè no fas una novela?, eiii.. basada en fets reals per descomptat, i qui digui el contrari és perquè també forma part del complot de l'eix de mal. Ets un crack colega, segueix així.

    ResponElimina
  82. Vols desacreditar-me? No ho fas gaire bé, ningú parla de complot, sinó simplement "d'obrir els ulls". Sembla que a algú o alguns us molesta molt que la gent s'informi i faci públic el que sap i que en faci partícep a la gent. Primer en aquest bloc els defensors de l'Ajuntament i dels tècnics deien que era necessari perquè ells ho deien i era un acte de responsablitat, quan s'ha demostrat la mentida, surten amb informes d'una multinacional de l'aigua, privada, SOREA, quan es desacredita aquesta empresa, surtiu amb que hi ha una conspiració.

    Senyors, res d'això, cada argument que traieu serà rebatut i us l'haureu de menjar a no sé que sigui cert.
    Cada mentida serà descoberta.
    Cada informació serà contrastada.

    La feina que està fent AViV del carrer Camprodon recent creada, em sembla bé, però les meves aportacions aquí van per un altre camí, ells estan obertament en contra de la reforma pel moment.

    Jo només vull que els meus veïns deixin de ser ignorants i s'informin, que els polítics gestionin bé i no menteixin per interessos propis i que si s'equivoquen rectifiquin, que estiguin oberts a la crítica i aquests, almenys, no ho estan. No han acceptat res del que se'ls ha proposat.
    On s'és vist que el calendari de participació no sigui concensuat, que s'hagi d'inscriure per parlar, que les opcions siguin imposades, això NO ÉS PARTICIPACIÓ.

    ResponElimina
  83. El millor de tot es k el projcte tirara endavant per molta oposicio que hi hagi!

    ResponElimina
  84. Però a veure. Vosaltres esteu en contra de la reforma del carrer no?, doncs molt bé, manifesteuv-vos recolliu firmes, creeu associacions, de fet tot això és molt sa... és a dir tenir una societat civil que s'organitza que es mobilitza que fa xarxa. És fantàstic.
    Però alerta, l'ajuntament també té tot el dret i legitimitat per dir que la reforma s'ha de fer.
    En aquest sentit doncs, el procés participatiu és una eina que vol fer servir l'ajuntament per diu "incorporar criteris ciutadans en la reforma". I el procés es fa per reformar el carrer no per decidir si el carrer es reforma o no (que això és una decisió política que ja està presa).
    Per tant, no barregem coses... esteu en contra de que es faci la reforma (en molt bona part perquè els veïns han de pagar.. les coses pel seu nom!!), però també critiqueu el procés participatiu.. però és que aquest està pensat per tenir en compte l'opinió de la gent en la reforma (el procés participatiu es fa perquè la reforma s'ha decidit que es faci). Per tant aquí ningú enganya a ningú.
    Vaja no sé però entenc que si l'ajuntament us volgues enganyar diria: "no, no posem limits a la participació aquí s'hi val tot" i després fes el que li donés la gana. Però això no és així ara; l'ajuntament diu "la reforma es farà i el com fer-la la decidirem entre els veïns d'Arbúcies". I això (igual que vosaltres us mobilitzeu) és igual de legítim, democràtic i transparent... agradarà a uns i desagradarà a uns altres, però com totes les decisions que qualsevol govern pugui prendre.
    La modesta opinió d'un veï d'Arbúcies

    ResponElimina
  85. La setmana pasada l'assamblea de l'Associació de Veïnes i Veïns del carrer Francesc Camprodon d'Arbúcies, va decidir demanar una reunió amb el regidor de Participació Ciutadana, el Sr. Auladell (CUPA).

    El motiu de la qual era valorar entre tots l'estat del Procès Participatiu, i fer-li alguna proposta de com ens agradaria que participar i que tinguès en compte l'opinió dels veïns i veïnes.

    Un com fet el canvi d'impressions, decidim entre totes/ts enviar-li una proposta per escrit (via e-mail) de com voldriem gestionar la nostra participació.

    El Sr. Auladell, creu que si tot va bé, ens podrem reunir el proper dilluns, 2 de gener, i ens comunicarà per escrit el posicionament del govern (ERC, CUPA i PSC) envers la nostra proposta.

    Anem per bon camí.

    Joan Mujal (veï del carrer Camprodon)

    ResponElimina
  86. Felicitats Joan i a tota la gent de l'Associació, sembla que per primer cop algú us ha escoltat.
    Ara a veure quin resultat en treieu, també agrairíem des de la Plataforma que escrivissiu aquí de les propostes que li vau fer.

    Fins aviat, seguirem estan atents a les novetats que publiqueu, sembla que el bloc s'ha quedat una mica parat des de fa uns dies.

    ResponElimina
  87. Bones,
    aquí us passo les dades de l'atur a Arbúcies, actualitzades a Desembre del 2008, o sigui, que segurament a dia d'avui són majors.

    Arbúcies
    Homes 142
    Dones 106
    Total 248
    Taxa homes 9,37%
    Taxa dones 11,04%
    Taxa total 10,02%
    Variació mensual 11,71%
    Variació anual 86,47%

    Traduït per mortals, què vol dir tot això? Que en un any els aturats a aquest bonic poble, el nostre han pujat un 86,47% això és una bestialitat, si el comparem amb altres municipis del voltant trobarem taxes semblants però una mica més baixes.
    El més preocupant però és l'augment de l'últim més, que vol dir que la cosa no s'atura.

    És culpa de l'Ajuntament -faig aquesta pregunta abans que algun malpensat la faci-? Rotundament NO
    Pot ajudar-hi l'Ajuntament? Si, pot fer alguna cosa, petites però en pot fer, i també pot evitar gastar-se molts diners en una reforma immensa ara i pensar-s'ho millor, NO ÉS EL MOMENT, està clar, i menys de fer pagar qualsevol petita quantitat als veïns.
    250 Aturats!

    PS. Dades extretes de les webs d'IDESCAT i del Consell Comarcal, ho sigui, públiques.

    ResponElimina
  88. Desde l'Associació de veïnes i veïns, hem demanat una còpia de la Memòria Valorada de la "Reordenació urbana del centre d'Arbúcies : Carrer Camprodon i Avda. dels Països Catalans", que puja un Total de 2.276.837,35 Euros;a l'Ajuntament. Ens han dit que properament ens la facilitaran.

    Confiem que no ens fagin esperar massa.

    Joan Mujal

    ResponElimina
  89. Bé sembla que ja surt la component "atur" i l'efecte "por" per a les obres del carrer Camprodon. La veritat és que el pla Zapatero també deu ser culpable de molts mals. Se suposa que en aquest cas les obres han de servir per crear llocs de treball a partir del març, i a molts ja els sembla bé, reactivant empreses de la construcció. Però les obres del carrer Camprodon, contràriament, estan pensades per "putejar" els aturats i a les famílies "malestants". A Arbúcies des de l'últim any han perdut activitat les empreses de la construcció (perdent 22 treballadors i 7 autònoms), i això ha comportat que hi hagi 22 nous autònoms treballant a feines del bosc o agrícoles. Més de 18 treballadors han passat al sector comerç o a la hoteleria-restauració quan han perdut el lloc de treball en una empresa tèxtil o a les envasadores d'aigües. En independència del constipat/grip de l'empresa carrossera, que ha de passar la sotragada financera que reben els seus clients (la indústria és qui pot donar més ràpidament símptomes de recuperació si es treu de sobre l'estoc fabricat), si no es fa quelcom per assegurar la vitalitat del comerç i altres serveis (per exemple, fent inversió pública en carrers) la crisi a Arbúcies sí podria ser important per un col·lectiu de quasi 800 persones que en depenen.

    ResponElimina
  90. Amb això estem d'acord,s'ha de potenciar el comerç,però també el turisme, ja que sense gent que vingui de visitar Arbúcies, els comerciants hauran de seguir vivint dels veïns.I que fa falta per que gent de fora vingui a visitar el nostre poble?, doncs un bon Plà Turistic, cosa que no tenim, i que pel que sembla, no tindrem. Per que estar clar que, ni amb el milió d'en zp, ni amb una reforma integral de 2 milions d'euros, pagats pels Arbuciencs i Arbucienques per reformar el Camprodon, els comerciants no augmentaran les seves vendes en èpoques de crisi, ja que si no tens calers per sortir a comprar en el teu poble, menys calers tindras per desplaçar-te per anar comprar o visitar algun altre lloc, que l'unic reclam que té, es un parell de carrers nous,amb edificis per acabar.

    ResponElimina
  91. Arbuciencs i sobretot comerciants, també va pel penúltim escrit del qual discrepo totalment.
    Pensar que fer un carrer "de luxe" portarà més gent a comprar a Arbúcies és ser un ignorant o simplement un ximplet. Diga'm quin atractiu té el comerç d'aquest poble perquè vingui gent de fora a comprar-hi: ja t'ho diré jo, cap, perquè no té cap fet diferencial i distintiu dels pobles del voltant i això no és ni bo ni dolent, simplement és així.

    ResponElimina
  92. Segueixo...
    No és Breda que té un producte únic i la gent s'hi desplaça per comprar-hi (fang-terrissa).
    Digueu-me penseu sincerament que la gent dels pobles del voltant vindrà a comprar pà, vindrà als bars, comprarà a les pastisseries d'Arbúcies i no a les d'Hostalric, Breda, St. Hilari, etc? Què més té el comerç d'aquest poble? Aquest comerç s'ha d'incentivar perquè hi comprin els veïns i els veïns de cap de setmana (també dits pixapins) però no hi busqueu res més.
    Aquest clients, compraven, compren i compraran al c. Camprodon igual ara que després, en tot cas i si és molta molèstia, la gent de les urbanitzacions anirà a l'únic comerç (de superfície mitjana) que té aparcament i que està al costat de la Variant. Per tant aquí no es tracta de fer "por" ni res d'això, simplement de posar els peus a terra! No siguem benèits!

    ResponElimina
  93. El Ple Municipal d’Arbúcies va aprovar ahir (20/01/09) per unanimitat els projectes d’inversió del Fons Estatal d’Inversió Local, que ascendeixen a 1.109.893 €, i que serviran per millorar l’estat de diversos carrers i places de la vila.

    L’equip de govern vetllarà perquè els vuit projectes seleccionats vagin a càrrec d’empreses de la vila, que al seu torn hauran de contractar persones en atur.

    Per tant, durant el 2009 s’executaran les obres següents:

    - Urbanització de la Plaça de la Pau (2a fase)
    230.408,55 €

    - Rehabilitació del paviment i millora del clavegueram del carrer Sorrall (1a fase)
    200.528,93 €

    - Construcció d’un local polivalent annex al bar del camp de futbol municipal
    174.209,77 €

    - Rehabilitació de les voreres del carrer Segimon Folgueroles i del carrer Turó del Campament
    169.531,56 €

    - Construcció d’un edifici com a local social per a les colles de caça arbucienques, situat a les serres de Can Quadres
    155.458,84 €

    - Pavimentació d’un tram del carrer Solell i del Passeig de la Glorieta
    61.720,34 €

    - Rehabilitació del paviment d’un tram del carrer Vern (entre carrer Sant Jaume i carrer Castell)
    59.031,01 €

    - Condicionament del Passeig de la Riera d’Arbúcies
    59.004,00 €

    Extret de la web municipal

    ResponElimina
  94. -Plaça de la Pau 230.000 €, cost pels veïns 0, utilitat pública per tothom?

    -Rehabilitació paviment i millora clavegueram c. Sorrall 200.000 €, cost pels veïns 0, millora pels veïns del carrer Sorral, felicitats de part de molts veïns del c. Camprodon, i això que el vostre carrer no és comercial.

    -Construcció local al camp de futbol 174.000 €, cost pels veïns, no n'hi ha, utilitat pública? Felicitats als clubs/associacions que en treureu profit.

    -Noves voreres a c. Segimon Folgueroles, 170.000 €, cost pels veïns 0, felicitats als veïns que en fareu ús i als comerços, pocs, de la zona.

    -Local social pels caçadors, 155.000 €, felicitats, d'ús exclusiu per vosaltres, cost pels caçadors (entitat privada) 0. La Plataforma si vol un local suposo que l'haurem de demanar, també va per vosaltres Associació de veïns.

    -Pavimentació c. Solell. 61000 €, suposo que aquest carrer no és sense sortida i d'ús únic pels veïns ja que el cost per ells és 0. Felicitats també!

    -Rehabilitació c. Vern 60.000 €, cost pels veïns 0. Utilitat pública, tots el que aneu del centre al castells i els veïns, felicitats.

    -Passeig de la Riera 59.000 €, cost pels peixos 0. felicitats peixos i gent que i passeja, sou una de les 8 prioritats sense cost de l'ajuntament.

    -Remodelació total del c. Camprodon 2.276.837,35 €, provisionals, som rics, especialment alguns dels pocs comerciants que hi estan a favor i que volen un carrer de luxe amb fires a tothora i amb música suposo que tot el cap de setmana! Visca el comerç (algun comerç, clar) els veïns que els bombin. Ah, cost pels veïns? Estimat en un màxim de 570.000 €, estimat, no escrit en lloc i no compromés a cap Acta pública.
    Veïns del c. Camprodon, sou rics? sou tontos? sou diferents? Felicitats tindreu un carrer fantàstic, no us queixeu, si us plau.

    Em sembla que qualsevol de les justificacions que es puguin donar a les contribucions especials ha perdut la poca credibilitat que pogués tenir.

    ResponElimina
  95. Un incís, felicitats a tots el grups polítics d'aquest consistori per votar a favor d'aquests projectes, ERC, CUPA, PSC i també IA i Entesa, sense fer cap esmena al greuge comparatiu del c. Camprodon.

    Polítics o cínics?

    No us mereixeu el respecta de cap veí!

    ResponElimina
  96. Si hem de fer incisos, deixeu-me dir que al menys IA i Entesa van votar en contra del avantprojecte del c/Camprodon, per desmesurat i poc realista, i crec jo, que consensuar entre tots els partits amb reprsentació al consistori, on va invertit el milió d'en ZP es prou significatiu, ja que hi ha propostes de tots els partits.

    ResponElimina
  97. Com més informació tinc més al.lucino.

    No entenc rés del que està passant!!

    Quins són els motius per endosar-nos aquest paquet d'imposicions?

    Qué hem fet els veïns per merèixer aquesta condemna?

    En qué esta pensant l'equip de govern?

    Es tant important el motiu, que fins i tot es contradiuen en els principis polítics (ideologia), que els seus partits estableixen?

    No s'enrecorden del que posaven en els seus respectius programas electorals en relació a la Participació Ciutadana?

    Amnèsia?
    Sordesa?
    Ceguera?

    No entenc rés.

    ResponElimina
  98. Extret de http://actualitatdelbaixmontseny.blogspot.com/2009/01/editorial-ms-que-una-consulta.html

    Diumenge, Sant Celoni viurà una jornada de votacions on els ciutadans expresaran la seva opinió sobre el projecte de l'ARE de Can Riera de l'Aigua. La consulta dóna als veïns l'oportunitat de decidir al voltant d'un projecte substancial per al futur de la vila on resideixen. I aquest és un fet força excepcional.

    Residim en un país on els casos en què s'ha consultat als ciutadans més enllà d'unes eleccions han estat comptats: l'OTAN, l'entrada a Europa i poca cosa més. En això diferim, i molt, d'altres estats on el fet que els ciutadans siguin cridats a les urnes fora dels períodes electorals per demanar-los l'opinió és quelcom habitual.

    Per aquest motiu, la jornada de divendres té molt d'interès i hauria de ser analitzada des de molts prismes. D'entrada, lògicament, té l'interès de conèixer quina és l'opinió dels veïns de Sant Celoni sobre la qüestió que motiva la consulta. Aquesta, no cal dir, és la tesi principal de la qual, en els propers dies, en derivaran moltes altres. Es parlarà de les conseqüències polítiques del resultat, de la capacitat de mobilitazació o de l'encert que els tres principals agents, PSC, CiU i CUP, han tingut a l'hora d'emetre els seus missatges.

    Però es podrien remarcar altres prismes d'anàlisi derivats de la consulta i el seu procés. El primer ja s'ha pogut constatar abans de la pròpia jornada de diumenge. I és que en el mapa polític de Sant Celoni hi ha tres forces, ERC, ICV i PP, que han quedat al marge del debat o, si més no, de les campanyes més visibles. Cadascú en pot fer la seva lectura però aquestes mateixes forces haurien de reflexionar si la seva estratègia és encertada en el cas que vulguin tornar a incidir en la vida municipal.
    Un altre prisma molt interessant serà el de la participació que es produirà al llarg de la jornada. Els ciutadans, que molt sovint lamentem que sols se'ns dóna la paraula un cop cada quatre anys, tenim ara l'opció de reivindicar, anant a votar diumenge, que hi ha una societat activa que reclama més canals de participació i decisió. I que som responsables en allò que afecta la nostra col·lectivitat de convivència.

    Finalment, serà molt interessant el darrer prisma, que el donarà le resultat de les votacions. Si aquest és favorable a l'ARE, PSC i CUP revocaran l'acord de Ple que fixa que l'Ajuntament de Sant Celoni és contrari al projecte? I si el resultat és contrari a l'ARE, la Generalitat aturarà el projecte escoltant la voluntat popular de Sant Celoni i CiU deixarà de negociar? Aquest serà el prima més interessant, conèixer quina és la nostra salut democràtica.

    ResponElimina
  99. Ganes de complicar-se l’existencia



    Qué o quí porta a una persona a cometre tants errors en tan poc temps?.

    Aquesta pregunta ens la fem molts Arbuciencs i Arbucienques, quan veiem el desastre de poble que ens estan deixant els partits del govern municipal ERC,CUPA i PSC, i molt concretament el Sr. Roger Zamorano (ERC) Alcalde del poble.

    La prepotència i l’allunyament envers la gent del poble, és la marca personal de la gestió municipal. Han demostrat una continuada falta de sensibilitat davant dels problemes dels veïns/es d’Arbúcies.
    Si es fes un balanç ràpid d’aquests dos anys, podríem dir que són totalment negatius, enumerant els projectes urbanístics o d’infrastructures executats, ens en surten......... dos!, el Jardinet (Escola Bressol), un carrer i para de comptar. Ara, si fem una mirada a la passada legislatura, tampoc millorem gaire que diguem, això sí, el deute cada dia va més bé, no para de créixer!!.

    Quines mesures s’han pres per eradicar el deute de l’Ajuntament?, doncs molt senzill, augmentar els impostos que hem de pagar entre tots, fins els màxims establerts per la llei, o sigui, que no ens els poden pujar més, i l’altre mesura és la de les contribucions especials, que serviran per poder cobrir els pagaments dels projectes faraònics, desmesurats i fora d’hores, que l’equip de govern ha decidit tirar endavant abans que s’acabi la legislatura.

    Però el més preocupant de tot, és la manera que tenen d’entendre alguns termes tant importants de la nostra democràcia com la participació ciutadana. Tot i que ho han intentat no se’n en surten i en comptes de demanar ajuda, tiren pel dret i encara ho compliquen més, m’explico; Presenten un projecte de reforma integral del carrer Camprodon i convoquen als veïns/es de tot el poble per tal de que sigui participatiu, i per començar ja hi posen límits, per tant gaire participatiu no és, després, ens volen fer creure que el projecte és del tot necessari al·legant temes tècnics, però no presenten cap informe que ho ratifiqui, més tard, davant de la insistència dels veïns demanant quina quantitat ens volen fer pagar, ens donen unes xifres estimatives però sense donar la formula ni els criteris aplicats que els han portat al resultat expressat, però això sí, encara ens hem de sentir d’alguns, que els veïns del carrer camprodon no volem el carrer net i endreçat, doncs sí, si que el volem net i endreçat però sense enganys ni mitges veritats i amb tota l’informació necessària per poder determinar que fa falta i que no.

    Els veïns i veïnes del carrer Camprodon volem començar des del principi, volem el carrer al nostre gust, ja que els que pagarem som nosaltres, volem decidir amb informes tècnics verídics que és necessari i que no ho és, volem saber abans de qualsevol acció per part de l’Ajuntament de quin mal hem de morir i llavors si que podrem determinar de quina manera volem el nostre carrer i fins on podem arribar, ja que en èpoques de crisis, no es pot carregar tot als veïns, però tampoc volem que l’Ajuntament augmenti el deute i per tant acabi repercutint a la resta dels veïns d’Arbúcies. Per això demano que s’aturi aquest projecte i que l’Ajuntament convoqui als veïns afectats per tal de començar de nou el procés participatiu sense límits.

    ResponElimina
  100. La proposta que va presentar l'Associació de Veïnes i Veïns del carrer Camprodon, al regidor de Participació Ciutadana, Sr Auladell (CUPA), podríem resumir-la en quatre punts,

    PUNT 1.- ANÀLISI

    Detectar les deficiències reals i formular quins són els problemes.
    Anàlisi dels problemes, amb l'ajuda dels tècnics i determinar les seves característiques.
    Informació i formació als veïns/es per poder interpretar la situació.

    PUNT 2.- DEBAT

    Consulta als afectats sobre necessitats reals i idees per solucionar els problemes.
    Formulació de propostes concretes per poder-les debatre i arribar a la millor solució i trobar els mitjans per executar-la.

    PUNT 3.- DECISIÓ

    En l'assamblea es decideix una idea de solució, a partir de diferents alternatives.
    En aquest moment es pot pendre la decisió en les institucions públiques, respectant al máxim la decisió del grup de participació.

    PUNT QUATRE .- CONTROL

    Es vigilarà el compliment de les decisions preses. S'han de facilitar als afectats totes les dades i oportunitats per fer un seguiment efectiu de l'execució de l'obra.

    Joan Mujal
    Vocal de l'A de ViV

    ResponElimina
  101. al penúltim comentari.

    Quan dius "de quin mal hem de morir" practiques l'estil de les mitges mentides que tu mateix denuncies en altres. Tots els veïns del poble sap quin és el límit que us toca pagar sinó llegeix el quadern que tothom menys tu ha llegit i on ho diu de manera clara i diàfana. Que no saps llegir o no t'interessa fer-ho?

    ResponElimina
  102. Al l'últim post i l'antepenúltim:
    Suposo que quan diu de quin mal hem de morir és per saber del cert com s'ha calculat això.
    Quan tu dius si s'ha llegit el quadern o no, jo no ho sé, però jo si que l'he llegit, i és això, un quadern, i unes xifres que no se saben com han calculat.
    És més són unes xifres, irreals, poc verídiques, ja que no hi ha pressupost, i si aquest és més alt, com sempre acaba passatm, els endeutats serem tots, els del c. Camprodon i els altres veïns...
    O sigui, que nosaltres no som ignorants; unes xifres rodones posades per fer bonic són per contentar ingorants, si ignorants, no com el de l'antepenúltim post. Amb perdó, però el que "sembla" ignorat ets tu, i no m'agrada qualificar les persones sense conèixer-les, però ho he fet pel teu escrit.
    Tu vés creient el que posa en quadern, que això no val per res!!!!
    A la vida s'ha d'ésser una mica escèptic i curiós.
    Els inversors de Madoff, eren rics, amb estudis i cultes i també es creien els quaderns, així ha acabat la història!
    Sigueu oberts i no us creieu tot el que us diuen o posen als diaris, teles, ajuntaments, etc. veureu que no sempre tenen raó i no sempre el que diuen és cert.

    ResponElimina
  103. "Si es fes un balanç ràpid d’aquests dos anys, podríem dir que són totalment negatius, enumerant els projectes urbanístics o d’infrastructures executats, ens en surten......... dos!, el Jardinet (Escola Bressol), un carrer i para de comptar. Ara, si fem una mirada a la passada legislatura, tampoc millorem gaire que diguem, això sí, el deute cada dia va més bé, no para de créixer!!"

    Alguns projectes que han fet els de l'equip de govern durant el 2007 i el 2008. Els he tret de la pagina d'internet d'arbucies.

    - nou tanatori arbucies (maig 07)
    - gespa artificial camp de futbol (setembre07)
    - Neteja Bassa Farga (març 08)
    - Asfaltat Dr. Geli i Estenedor (maig 08)
    - Giratori carretera Viladrau per reduir pas camions pel municipi (maig 08)
    - Nova llar d'infants municipal (juny08)
    - Estrena nova seu policia local (juliol08)
    - remodelació tram final carrer damunt (desembre08)
    - arranjament plaça bosquerols (gener08)

    no i es tot xo son mes coses que les dues que deia l'anonim d'abans. No estaria de mes deixar de fer demagogia barata. Com es nota que aquest bloc el fan els amics d'Entesa.

    ResponElimina
  104. Totalment d'acord amb l'anònim anterior.
    S'està dient que no es fa res...i quan es vol fer alguna cosa, tot són pals a les rodes.
    Quan el Sr. Pere Garriga estava a l'ajuntament remenant les cireres ( deien que les remanava més ell que en Nic )serà que es van fer moltes inversions i obres!!!

    ResponElimina
  105. Per a qui li interessi, us passo aquests blogs del Teatre el Centre:

    Blog del Centre: http://elcentru.blogspot.com
    Secció Fotogràfica: http://sfotocentre.blogspot.com

    Salut!
    David Grau
    Teatre el Centre

    ResponElimina
  106. Des de la Plataforma es volen fer les següents aclaracions:
    Es reitera la total independència de la mateixa i no s'acceptarà cap vinculació ni amb NIUS com ja s'havia fet anteriorment, ni tampoc amb cap grup polític, com s'ha dit ara que ha estat feta per "amics d'ENTESA".
    Aquest bloc ha estat creat única i exclusivament per poder opinar sobre la reforma integral plantejada per l'equip de govern d'Arbúcies sobre el c. Camprodon.
    Els integrants de la PLATAFORMA els agradaria que es deixés d'especular sobre els seus interessos polítics i socials.
    Demanem també a tots els participants al blog que quan publiquin una informació no la publiquin a mitges i amb aquest punt estem d'acord amb un comentari fet anteriorment, ara bé, reiterem la necessitat de parlar del nostre carrer i no de criticar el que ha fet o no l'equip de govern del nostre poble; per aquest motiu creiem que hi ha d'altres llocs per fer-ho.
    Ara bé, entenem que la possibilitat dels anònims i la no fiscalització dels comentaris porta a que alguns d'aquests siguin demagogs o desviats, però tot i així defensem el nostre sistema per ésser aquest el més plural i democràtic possible.
    Des de la PLATAFORMA s'ha criticat l'equip de govern per la seva forma d'entendre el que per nosaltres NO ÉS UN PROCÉS PARTICIPATIU obert i tenim una opinió reservada sobre la necessitat i/o oportunitat de la reforma en si.
    Després de fer les oportunes aclaracions i de seguir en l'anonimat com és l'ànim i la raó de ser de la mateixa, animem de nou als veïns i/o entitats a participar-hi.

    ResponElimina
  107. Que us deia!!! això no s'aguanta per en lloc. A partir d'ara només hi ha dues solucions possibles, una; que CUPA sigui consequent amb el full que ha tret al carrer i surtin del govern, i l'altre,si per aquelles coses de la vida CUPA només vol dinamitar i destrossar encara més el govern i no fos coherent i no plegués, el Sr.Roger Zamorano els ha de fer fora inmediatament!!!. Si us plau, tots aquells que defensen el pacte ERC, CUPA , PSC, que pensin si val la pena resistir i seguir amb aquesta situació o seria millor admetre que s'han equivocat. Aquí està en joc el benestar del Poble d'Arbúcies, i en èpoques de crisi encara més.

    Poseu-vos al cap que els amics d'Entesa són els únics que podem tirar endavant el Poble, o si no temps al temps

    ResponElimina
  108. Ara ens direu a qui hem de votar i tot!

    ResponElimina
  109. Canvieu el nom al blog: entesaperarbucies.blogspot.com i serà més creïble. Sinó perquè no poseu alguna foto de la vostra paradeta els diumenges a la plaça. No fos que reconeixem algun insigne de la llista d'Entesa!

    ResponElimina
  110. Es clar!!, ja no recordem que a les taules de Barri els regidors de la oposició no podem participar-hi encara que siguin veïns del barri. Ordre directa d'aquest Gran Ajuntament Participatiu.

    No crec que ningú tingui dret de decidir on, com, quan i per que algú s'implica en qualsevol tema que l'efecti, sigui o no regidor, membre dels escoltes de St.Llorenç Savall o de la Associació que protegeix l'escarbat roig del desert Australià.

    ResponElimina
  111. Emb resposta al anonim del 30 de gener:

    NOU TANATORI- pagat integrament per funararia POCH. El lloc escollit un desastre.
    GESPA ARTIFICIAL CAMP DE FUTBOL-La maitat del presupost a surtit de la venda de uns terrenys municipals i l'altre maitat d'un prestec de "la caixa"
    NETEJA BASSA FARGA- no sabem si es per la lluna o es per el sol pro cada dia te mes semblançes amb el mar cantabric, 12 hores de pujada 12 de baixada. Es penos.
    ASFALTAT DR.GELI I ESTENADOR- Tot a carrec de la Direcció General de Carrateres.Un dia depres es permet reventar l'esfalt per pasar el gas,a l'alsada dels antics tallers Germans Fernandez "ford"
    GIRATORI CARRATERA DE VILADRAU- Depres d'una moció presentada per Entesa.
    NOVA LLAR D'INFANTS- Obra motl nesessaria pro insuficient, lloc escollit un desastre i en contre de molts veins D'Arbucies.
    ESTRENA NOVA SEU POLICIAL- No pot estar mes malt situada, tindria que ser molt mes exesible per tots. !ha! si no arriva aser per l'Entesa encara no tindriem policia, serien vigilants
    REMODALACIÓ TRAM FINAL CARRER DAMUNT- Per fi una cosa minimanent desent, nomes faltaria que no sepigesiu fer res.
    ARRANJAMENT PLAÇA DELS BOSCAROLS- molt bé pro perque boscarols no i ser veure res que mels recordi. Aquet espai va aser adquirit per L'Ajuntament ara fa 8 anys, voleu que uns digui qui era el Regidor que va fer l'adquisició?

    ResponElimina
  112. Demà dilluns rebrem el posicionament de l'equip de govern (ja,ja,ja, permeteu-me dir desgovern), en relació a la proposta de tornar a començar de nou el procès participatiu.

    Voldria ser optimista i pensar que podrem seure i parlar, retrobar posicions conjuntes i tirar endevant un projecte nou i que serà realment PARTICIPATIU.

    No les tinc totes!!

    Voldria ser optimista..........

    ResponElimina
  113. Crec que l'anterior blocaire, va d'ingenu total.

    Que's pensa potser que si no fem pressió real (premsa escrita, informació local, pancartes, cartes al diari,etc... (n'hi han moltes més !!!!)), s'acostaràn a nosaltres?

    No baixem la guàrdia.

    Esmolem la falç ..

    ResponElimina
  114. Totalment d'acord amb l'anterior blocaire, no s'ha de baixar la guàrdia i s'ha de fer tot el planificat, però també esperar la resposta del regidor de Participació i valorar-la.
    Pel tema de les obres fetes i no fetes i mal fetes.
    Des de l'AViV del c. F.Camprodon, no es busca erosionar el govern ni un canvi, això en tot cas pertocarà als propis partits i als de l'oposició.
    No m'agradaria que aquest bloc es convertís en un Entesa és perfecte, els d'ara no.
    No és aquesta ni la intenció del bloc, ni molt menys la de l'Associació, que quedi ben clar. Perquè si ens posem a parlar d'Entesa podem parlar de 2 regidors que abans estaven al govern i...
    Per tant crec que la gent que vulgui parlar de "lo maravilloso del mundo de las palabras", perdó, vull dir d'Entesa i les seves virtuds, hauria de mirar de no col·lapsar aquest bloc i fer-ne un altre.
    De totes maneres en aquest bloc cadascú és lliure de dir el que vulgui, però crec que sentit del bloc i aquest s'hauria de recuperar.

    VOLEM QUE S'ATURI L'ACTUAL REFORMA I UN INICI DE CAP I DE NOU AMB PARTICIPACIÓ REAL I CONSCENSUADA.

    ResponElimina
  115. el passat dia 1 de febrer vaig contestar un comentari que feia referia a les obres realitzades per l'Ajuntament els derrers anys.
    Dons bé us vodria demanar disculpes no per els comentaris que feia de les diferents obres, si no per haber utilitzat el vostre bloc per contestarles. Teniu tota la raó quan dieu que aixó no es pot comvertir en un debat politic entre el gobern d'arbúcies i la gent que beiem les coses de diferent manera.
    Per acabar us bull felicitar a tota la gent de la plataforma perque crec que teniu tota la raó, i malgrat no ser vei del carrer Camprodon estic amb vosaltres, anims i endavant.

    ResponElimina
  116. Gràcies per les disculpes t'honoren. Sabem que hem creat un bloc lliure per expressar el que es vulgui i comporta aquests petits problemes, però amb les teves disculpes n'hi ha prou.
    D'altres no se saben disculpar, d'altres no saben reconèixer errors, d'altres no saben fer públics el reconeixement d'errors.
    Des de la Plataforma tens les disculpes acceptades, segueix llegint el bloc i opinant, segur que serà bo.

    ResponElimina
  117. Digueu-me tonto, però com és possible que es parli d'oportunitat única per fer la remodelació per les subvencions que s'han obtingut (350.000 € sobre 2.200.000 €) i que llavors t'adonis que al poble del costat, més petit, i només per unes clavegueres han aconseguit unes subvencions de 317.000 € sobre un pressupost total de 450.000 €, i tot i això, sense que l'alcalde sigui d'ERC i del mateix fons del PUOSC.

    Sr. Zamorano, ens estàs enredant o no els teus contactes per obtenir subvencions són horrorosos. Si us plau digues la veritat, sou mal gestors i mentiders!

    Enllaç de la notícia del maig del 2008:

    http://elbaixmontseny.bloc.cat/post/12649/223142

    L'Ajuntament d'Hostalric treurà a concurs en els propers dies les obres de millora de la xarxa de clavegueram del carrer Girona per tal que puguin començar després de l'estiu.

    Els treballs suposaran una inversió de 452.973 euros, dels quals 317.081 euros estaran subvencionats pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya

    ResponElimina
  118. Em preoCUPA la RONDA ZAMORANO.
    Volem democràcia participativa.
    Ells decideixen! nosaltres paguem?
    Ara no és el moment.

    Referendum ja!! (segons programa electoral de CUPA).

    Quin obscur interés té l'ajuntament en tot aixó?

    Fa pudor...
    Molta pudor !!

    ResponElimina
  119. Ara els d'ERC van dient que ja tenen un milió d'euros de subvencions.

    S'han begut l'enteniment o es pensan que ens l'hem begut nosaltres?

    Ja no saben quina estratègia han de seguir.

    Segueixen pensant que som tontos.

    Il.lusos

    ResponElimina
  120. Jo no vull pagar cap contribució especial.

    No tinc gens clar que jo hagi de pagar el que no em correspon.

    Voldria saber quines despeses corresponen al ajuntament, i quines corresponen als veïns del carrer, i quines corresponen a les empreses de subministres ,i quines corresponen a l'ACA, i quines corresponen a les administracions (Generalitat, Diputació, etc).

    Agraïria informació i legislació al respecte.

    Gràcies

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons