dimecres, 11 de març del 2009

PREGUNTA A CUPA...i A LA RESTA

Extret del IX Congreso Internacional del CLAD sobre la Reforma del Estado y de la Administración Pública, Madrid, España, 2 – 5 Nov. 2004

Algunas experiencias de democracia participativa en Arbúcies (Cataluña) 1979-2004 Jaume Soler Pastells
Regidor de la Candidatura Unitària i Popular d'Arbúcies –CUPA– Arbúcies, 20 agosto 2004

Alguns paràgrafs resumits del que va dir el senyor SOLER:

"...No obstante hay ejemplos, entre el cinismo y la sinceridad, que son Paradigmáticos de esta línea abiertamente contraria a la participación. Uno de los más claros nos llega de boca del ministro de Administración Local del gobierno socialista cuando en 1993 afirmaba en Bando, revista oficial del Ministerio: ". ..la generalización de las consultas populares tendría efectos perversos para el normal desarrollo democrático de la vida municipal, pues se corre el riesgo de convertir el mecanismo de las consultas populares en auténticos plebiscitos sobre el equipo municipal de gobierno. Desvirtuando así la configuración intrínseca de la participación". Para darnos cuenta de la importancia y alcance político de esta afirmación de un alto cargo de un partido progresista es necesario recordar que la autorización o denegación final para la celebración de un referéndum está en manos del gobierno del Estado.
El fomento de la Participación ciudadana requiere de una firme convicción por parte de los representantes municipales de "dejarse participar", y de las organizaciones sociales y de la ciudadanía en general de querer hacerlo. Las normativas pueden constituir un método pero la participación es siempre un proceso.
Esta visión es por desgracia minoritaria tanto en el Estado español como en Cataluña y muy a menudo la democracia por delegación actualmente vigente termina siendo representativa solo de los corporativismos políticos. En este marco tan poco motivador, las voluntades y las políticas de participación existentes en los primeros años de democracia municipal se han reconvertido, en el mejor de los casos, en prácticas de comunicación y muchas veces de imagen..."
"...6. Los mecanismos concretos de Participación en Arbúcies CUPA considera que la Participación tiene que contemplar necesariamente tres niveles plenamente complementarios:
– la información
– el debate
– la toma de decisiones
Sin información completa y exhaustiva de todos y cada uno de los temas que afectan la vida municipal, el ciudadano/ciudadana no tienen las condiciones para poder participar realmente.
Sin espacios de debate, en los cuales el ciudadano/ciudadana pueda expresar sus opiniones y propuestas alternativas, partiendo de la información, tampoco es posible la Participación. Y finalmente, si el ciudadano/ciudadana no dispone de mecanismos de decisión, por lo menos sobre los temas claves de la
vida municipal, la pretendida participación se convierte en estéril, frustrante y por ende desmovilizadora.."
"... Consultas populares. Cualquier tema municipal de especial relevancia puede ser sometido a consulta popular partiendo de la iniciativa del propio Ayuntamiento o a petición del 10% de los arbucienses. El resultado de esta consulta es siempre vinculante para el Ayuntamiento.
En 1986 se celebró en Arbúcies la primera consulta popular de todo el Estado español en base a la recién aprobada Ley de Régimen Local. La iniciativa fue del Ayuntamiento y el referéndum se refería aun tema urbanístico. Participó el 36% del censo electoral..."
"...7. Nota final. En estos momentos CUPA tiene ante sí un reto, el cual, partiendo de su planteamiento superador del marco jurídico actual y de la situación política transitoria del actual Ayuntamiento, no nos hemos
decidido todavía a poner encima de la mesa: la creación del Consell General d'Arbúcies, que sería la asamblea de todos los ciudadanos y ciudadanas, y que asumiría las competencias más importantes en la gestión -presupuestos, ordenación urbanística, adjudicación de grandes obras, operaciones financieras, revocación de cargos, todos ellos actualmente en manos del Pleno Municipal–.
Si las circunstancias lo permiten y los "dioses protectores" de la política participativa nos son favorables, con esta nueva propuesta, elaborada técnicamente por el compañero Felipe Ureta, CUPA podría culminar en el ámbito de democracia participativa municipal el proceso iniciado hace 24 años: conseguir un gobierno del pueblo y por el pueblo..."

Això quedarà amb paraules només o es vol dur a la pràctica? L'A de ViV del C. F.Camprodon va entregar unes 450 firmes en contra de la reforma, abans ja n'havia aportat unes 90 en contra de l'enquesta i el procès. S'ha entregat una moció a l'Ajuntament perquè es voti al pròxim ple.
La pregunta llegint aquest escrit és clara, l'Associació la guanyarà, només li voliem recordar a CUPA el que va dir un dels seus fundadros i el que diu el ROM d'Arbúcies...

34 comentaris:

  1. L'escrit que la Plataforma també l'ha posat en el bloc de CUPARBUCIES i el d'@rbuciesfutur.
    La resposta que té, és aquesta:

    CUPA amb majoria a l'ajuntament no va ser una perfecció de participació, però la intenció i el model ho pretenien. En 24 anys es poden fer molts encerts i alguns errors. Diferenciem errors de discrepàcies. Acceptem que CUPA va tenir moltes més discrepàncies,... moltes més que errors, que n'hi va haver. Però si el poble renovava majoritàriament la confiança podiem ser més coherents amb el programa. Es van fer passos cap a una veritable participació. Es feien consells municipals. La participació no estava "professionalitzada". Es modificaven postures si els arguments eren en benefici públic i majoritaris entre els afectats.

    Ara és diferent. Quan no es té majoria cal negociar. I podíem fer-ho des del govern o des de l'oposició. Ho hem intentat en el tripartit. Però a ara hem passat a l'oposició.
    No es tracta només d'un sí o un no a un projecte, sinó també d'un com es farà. Em sembla que CUPA ha actuat amb coherència -ho ha procurat- negociant segons el programa. El nostre programa parla del carrer Camprodon, per tant hi estem compromesos. Com? N'estem parlant, no?
    Però que consti que la sortida de CUPA del govern no ha sigut només pel tema del Camprodon. Ja ho deixem clar en el butlletí.

    Ara que, malahuradament, tot plegat sembla que amb tanta divisió a l'ajuntament, hi ha encara més discrepàncies, més errors i molts interessos particulars per sobre del bé comú. I el que és pitjor, acompanyat de més insults i paraules barroeres. En comptes de "qualificar o desqualificar" políticament es fa servir la barroeria i la mentida.

    ResponElimina
  2. Des de l'Associació, s'agrairia una postura clara de CUPA de si s'aturarà el la "farsa-participativa" o no. De si s'aturarà AQUEST projecte ARA o NO. Agrairíem les coses clares.
    També agrairíem saber si es dóna credibilitat als arguments de l'Associació, a les pancartes que s'han penjat, a les firmes, tot això partin d'una Associació recent creada i amb molts impediments per part de molta gent.
    Que ha aconseguit agrupar 90 persones sense tenir recursos i 450 signatures en una setmana. Es poden tergiversar les dades com volgueu però són aquestes.
    Els grups d'ENTESA i de IA va demanar de reunir-se amb nosaltres i ens van explicar els seus posicionaments, alguns no cassen amb els nostres interessos com a Associació és clar, però és d'agraïr que s'expliquessin, tot separant discrepàncies polítiques que han de quedar fora dels interessos dels veïns.
    Esperem aquest gest de CUPA, els hi agrairíem molt. No l'esperem d'ERC, ja que per molt que l'honrin els seus militants semblen encegats pel seu líder el sr. ZAMORANO, i menys l'esperem del PSC ja que la seva arribada a Arbúcies està plena d'interessos i despotisme.
    També ens agradaria fer saber que per tal d'incentivar la participació, l'alcaldia del poble va realitzar trucades als membres d'associacions del poble perquè partissipessin a l'últim taller, quan abans no ho havien fet ni a les reunions prèvies ni al 1r taller, explicant-los i donant-los informació que l'Associació de veïns no tenim.
    També voldríem fer saber que a nosaltres no se'ns va trucar. Que militants d'Esquerra i altres veïns ens donen informació que nosaltres no tenim de subvencions i ens preguntem: Està intoxican el poble el senyor ZAMORANO i RONDA o són veritat aquestes noves subvencions? No ens poden fer ni una trucada ni un correu per informar-nos? No ens poden convocar a una reunió?
    Més preguntes: No és independent el tema de les contribucions especials del projecte? La fòrmula i els % podrien estar calculats fa molt de tems i discutir-se, però el que veiem és que ho faran a última hora i amb presses perquè no poguem protestar, ni discutir-ho. Estem preparats.
    Els tallers senyors de CUPA han estat un fracàs, mirin les fotos penjades a la web institucional-manipulada de l'ajuntament i veuran la xifra d'assistents, els assistens i els resultats, que no surten per enlloc, a hores d'ara, no sabem quin carrer tindrem ni perquè han servit, tot plegat una farsa-justificativa que és el que dèiem nosaltres des del principi!
    Incitem a la gent que tingui criteri a informar-se, i a la que no, doncs a fer seguidisme de la política actual d'aquest poble, els resultats no es veuran d'aquí a 2 anys a les eleccions, els resultats els patirem els veïns i veïnes del carrer Camprodon, ara!
    A de ViV del C. F.Camprodon

    ResponElimina
  3. Mireu que diu la llei municipal de regim local 2003:
    159.1 Els alcaldes, amb l'acord previ del ple per majoria absoluta, poden sotmetre a consulta popular els assumptes de la competència pròpia municipal i de caràcter local que siguin d'especial importància per als interessos dels veïns, llevat dels relatius a les finances locals.

    159.2 L'alcalde o alcaldessa ha de sotmetre al ple, a l'efecte del que estableix l'apartat 1, les sol•licituds de consulta popular presentades per un nombre de veïns que, com a mínim, sigui igual a:
    a) El 20% dels habitants, en poblacions de 5.000 habitants o menys.
    b) 1.000 més el 10% dels habitants que excedeixen els 5.000 habitants, en les poblacions de 100.000 habitants o menys.
    c) 10.500 més el 5% dels habitants que excedeixen els 100.000 habitants, en les poblacions de més de 100.000 habitants.

    Només heu recollit 450 firmes? Us en falten 675, no? Recolliu-les, a veure qui us dona suport. El que voleu es una consulta-mocio de censura per fer fora l'alcalde. Es nota que hi ha una camarilla que treballa amb Entesa i els canta el que han de fer.

    Sou quatre gats i comenceu a cansar, la gent vol el carrer i el carrer es fara. Molts veins i veines del carrer ja us tenim calats.

    Un vei del carrer Camprodon

    ResponElimina
  4. "Es clar que es farà el Camprodon, faltaria més!!, no podem permetre que el poble d'Arbucies estigui fet un fàstic!!. No podem permetre que els veïns es surtin amb la seva i desacreditin al Govern i visualitzin una descomposoció constant entre Consistori i veinat, hem de fer callar a la gent que estigui encontra de les nostres propostes i imposar el nostre criteri per d'amunt de tot, per que nosaltres tenim la raó, i ens extranya moltissim, que no ho entenguin, amb el que nosaltres ens estimem el poble i que el poble no estimi a nosaltres".

    Suposo que aquest es el discurs que en Zamorano els hi fa als seus.

    Per si no ho sabieu, els veïns i veïnes del Camprodon si que volem el carrer arreglat, el que no volem es participar en la farsa que l'Equip de govern ha montat per tal de fer un carrer nou. Demanem informació i participació real i que tots els compromisos adquirits ens els donin per escrit, crec que això no és demanar massa, i més quan hi ha pel mig unes contribucions especials.

    Poder si que som quatre gats, però encara som més dels que han participat en els tallers i poder si que hi ha algú que es d'Entesa, igual que hi ha gent de CUPA, d'IA o del PSC, i fins i tot d'ERC i de CiU, però això no t'ha de preocupar, ja que tots ens coneixem i sabem fins on podem arribar i que podem dir i fer sense que ningú es senti ofès, ja que els unics que us interessa politizar el tema sou els d'ERC.

    ResponElimina
  5. Al penúltim comentari, no val la pena ni respondre'l, sabem que no és veí del carrer, que no som 4 gats, que tothom ens té calats perquè donem la cara amb noms i cognoms, no com tu penúltim post i jo no vull fer fóra el senyor Zamorano, a mi ningú em canta el que he de fer "enterao" i gràcies per la idea, les firmes eren per fer repensar a l'Ajuntament i recollides en una setmana, però segurament engegarem una campanya "de debó" per aturar el projecte fent servir aquesta llei que anomenes i tindrem les firmes que necessitem, t'ho asseguro, nosaltres mateixos ens vam autolimitar alhora de recollir firmes, però ara no ho farem, en veurem el resultat si posem tota la maquinària en marxa, però no volíem arribar a aquest extrem. Gràcies per la idea "veí" i ho poso entre "" perquè sóc l'administrador del bloc i sé d'on venen les aportacions.

    Repeteixo, gràcies per la idea, suposo que el teu amic Zamorano sabrà que ha vingut de tu!

    ResponElimina
  6. Molt interessant aquesta LLEi, mireu, n'he extret uns paràgrafs que el senyor Zamorano i els seus no deuen conèixer:

    Capítol III
    Associacions de veïns
    Article 158
    Caràcter i drets
    158.1  Les associacions constituïdes per a la defensa dels interessos generals o sectorials dels veïns tenen la consideració d'entitats de participació ciutadana.
    158.2  En relació amb el municipi, per acord del ple, les associacions tenen dret a:
    a) Rebre informació directa dels assumptes que són de llur interès.
    b) Elevar propostes d'actuació en l'àmbit de les matèries de competència municipal.
    c) Formar part dels òrgans de participació.
    d) Intervenir en les sessions del ple i de les comissions d'estudi, d'informe o de consulta en els supòsits específics que es determinin.
    158.3  Els municipis, d'acord amb llurs possibilitats econòmiques, han de determinar els mitjans públics que poden ésser utilitzats per les associacions en l'exercici de llurs funcions, i també els ajuts econòmics de què poden gaudir a càrrec dels pressupostos corresponents. L'assignació de mitjans i la distribució dels ajuts s'han d'efectuar amb criteris objectius, d'acord amb la importància i la representativitat de les entitats.
    158.4  Sens perjudici del Registre general d'associacions de la Generalitat, els municipis han d'establir un registre propi a l'efecte del que disposa aquest article, en el qual s'han d'inscriure les associacions en el termini de vint dies des de la petició, transcorregut el qual sense resolució expressa, s'entenen inscrites.

    ResponElimina
  7. Com a Associació de Veïns:
    a)No hem rebut informació directe de res.
    b)No se'ns ha elevat cap proposta d'actuació.
    c)No formem part dels òrgans de participació.
    d)No s'ha intervingut en sessions d'estudi, d'informa o consulta.

    Senyor "listillo" i "veí" a tu si que t'hem calat i la pregunta és, si el senyor Zamorano no ha fet això que li tocava fer, l'hem de denunciar a Participació Ciutadana o a d'altres estaments? Mmmm....

    A més a més, apren a llegir i interpretar correctament les lleis, segons els teus càlculs ens falten 675 firmes, jo crec que potser una mica més, segons aquesta Llei, però no obviis que això s'ha de regir pel Reglament, un Reglament Orgànic Municipal que sembla que no t'has llegit perquè potser és favorable als nostres interessos i no als del senyor Zamorano.

    "Veí" estàs convidat a la reunió d'avui al vespre a les 20:30 a la Llar de Jubilats, parlarem del tema aquests senyors i senyores que estem "calats" parlarem cara a cara i civilitzadament, t'ho asseguro.

    ResponElimina
  8. Dedicat a l'anòmim del 12 de març a les 14:11, suposat "veí" del c. Camprodon, crític amb l'Associació i la feina que està fent i intoxicador àvid:

    Article 82 del REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL D'ARBÚCIES.

    Els veïns d'Arbúcies, inscrits al Padró Municipal d'habitants, majors d'edat, podran sol.licitar a l'Ajuntament que convoqui consulta popular en qüestions d'especial rellevància i que siguin de competència municipal, excepte aquelles que fan referència a les hisendes locals. Aquesta petició l'hauran de fer com a mínim el 10% dels inscrits al Padró i serà l'Ajuntament en ple, per acord de la majoria absoluta dels seus membres, qui podrà sol.licitar autorització al govern per la celebració de la consulta, el resultat de la qual serà vinculat per l'Ajuntament.
    Com sabràs, sempre s'aplica en Dret la norma més favorable als interessos del feble sempre que no contradigui una norma de rang superior i aquesta no ho fa, l'amplia.
    Quan vulguis famós veí tindrem un debats sobre les fonts del dret i la piràmide jeràrquica que sembla ser desconeixes o amagues.
    Què vol dir això? Que tirant molt llarg, amb 700 signatures podem demanar al ple que demani una Consulta Popular sobre el tema del C. Camprodon.
    Ara, sr. veí, respongui, qui té raó? Qui menteix? Qui intoxica? Qui no valora 450 firmes recollides en una setmana de manera desorganitzada.

    Si us plau, no desprestigieu l'Associació creada amb 90 socis al dia d'avui, d'acord! No som 4 gats i estem preparats per replicar totes les crítiques amb fets, no ens amenaceu-repteu de manera burda si us plau, diu molt poc de vosaltres, no mentiu dient que sou uns veïns del carrer que no sou, perquè se us veu el llautó de lluny.

    Els 3 calats.

    ResponElimina
  9. El diari de Girona diu: "Serà un document més ampli d'una denúncia que farem a la Generalitat", explicava Daniel Saborit, membre de l'associació de veïns. De fet, d'aquí a uns deu dies, explica, tenen pendent una trobada amb el responsables d'aquesta àrea de la Generalitat. Cal recordar que aquest procés participatiu té el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat, que aporta 12.000 euros de subvenció.
    ...
    D'altra banda, tal com afirma Saborit, denuncien també manca d'informació, ja que "com a associació de veïns ens haurien d'informar legalment de tot: subvencions i contribucions especials, entre d'altres".

    ResponElimina
  10. Interessant per saber on van els diners del contribuent, com s'administren i que fan amb ells ja són figues d'un altres paner. Aniré fiscalitzant tot el que faci referència a Arbúcies, com veieu ara és fàcil amb internet:

    Entitat: Ajuntament d'Arbúcies.
    NIF: P1700900B.
    Import: 20.613,48 euros.
    Concepte: contractació professionals de gestió de la diversitat.
    Partida pressupostària: D/460000100/314B.

    Entitat: Ajuntament d'Arbúcies.
    NIF: P1700900B.
    Import: 25.900,00 euros.
    Concepte: promoció de la igualtat d'oportunitats.
    Partida pressupostària: D/460000100/314B.

    Entitat: Ajuntament d'Arbúcies.
    NIF: P1700900B.
    Import: 3.200,00 euros.
    Concepte: promoció de l'acomodació de la diversitat.
    Partida pressupostària: D/460000100/314B.

    Entitat: Ajuntament d'Arbúcies.
    NIF: P1700900B.
    Import: 20.400,00 euros.
    Concepte: conveni ajuntaments menys de 20.000 Habitants DGAIA.

    Partida pressupostària: D/460000100/318D.

    Entitat: Associació Montseny - Guilleries pro Ajut als Deficients.
    NIF: G17053588.
    Import: 145.966,97 euros.
    Concepte: conveni plurianual atenció persones discapacitat: centres ocupacionals.
    Partida pressupostària: D/482000100/316G.

    Entitat: Associació Montseny - Guilleries pro Ajut als Deficients.
    NIF: G17053588.
    Import: 158.358,49 euros.
    Concepte: conveni plurianual atenció persones discapacitat: llars residència.
    Partida pressupostària: D/482000100/316E.

    ResponElimina
  11. I què vol dir això que envia aquest ultim anònim? que no li semblen bé aquestes partides?

    ResponElimina
  12. Bé sembla ser que els escrits del 22 i 23 no tenen massa sentit oi?

    ResponElimina
  13. Exacte, el de 22 no l'entenc en absolut i el del 23 encara menys.
    Quina informació aporten a la reforma del C. Camprodon? De què té por el senyor Moré que hagi d'explicar de què treballa un veí del carrer?
    Ai... la falta d'arguments ha arribat fins a aquest punt?
    Senyors de l'Ajuntament -i afins- què els hi passa?
    Els fa por no saber com s'estan movent els veïns en aquests moments?

    ResponElimina
  14. No queda res mes que demanar. Dimissió a La RONDA ZAMORANO. De fora vingueren i de casa ens treieren. Tenim de cardar fora de l'Ajuntafems aquesta colla d'inoperants . I tornar a ternir Ajuntament.

    ResponElimina
  15. On es la democràcia en aquest Equip de Govern? Com pot ser que en l'ordre del dia del Ple de demà, no hi ha la moció presentada per l'AV del Camprodon? Quina excusa posaran en Zamorano i en Ronda? De quina participació parlen!!?? Com tenen la cara dura de escudar-se en la responsabilitat de Govern, quan el que fan es del tot anti-democràtic? realment tenen consciència democràtica? o només volen resistir per mantenir la poltrona i prou? estan deixant la sensació de República Bananera!! Han perdut el nord, el sud i qualsevol rumb que els porti a bon port.

    Srs Zamorano, Ronda i personal que els recolza, tenen els dies contats a Arbúcies, així no es fan les coses, han de donar la cara i assumir que ho estan fent molt malament, tenim un poble que fa fastic, deixat i brut, amb veïns molt descontents per molts motius ( Camprodon, antenes, biblioteca,Jardinet, Farga, etc..)i la responsabilitat només es seva i de ningú més. La gestió es nefasta i gens transparent, com podem confiar en un govern que ha perdut pel camí tants regidors de govern?. Esperem que al menys, en l'execució les obres del Plà ZP no fallin, es últim que els queda per tal de no pasar als anals de l'historia d'Arbúcies com el Govern que ens ha deixat el poble d'Arrbúcies més fracturat socilament,i amb un paissatge totalment destrossat per el CIMENT.

    ResponElimina
  16. Hola veïnes i veïns,

    Crec que sortirem guanyant demant un Ple Extraordinari.

    Perque tot el poble ho sabrà.

    Perque tothom hi podrà anar i dir la seva (PP (participació popular)).

    Perque podrà haver-hi un debat i la informació que's dongui serà molt més acurada i real de la que fins arahem rebut (sortirà per Ràdio Arbúcies).

    Perque els polítics s'hauràn de mullar i estar-se de tangents i sortides poc compromeses (aixó va per a totes les forces polítiques que no fant l'oposició que s'hauria de fer !!)

    Perque farem d'un tema de carrer un tema de poble (val la pena sont molts calers).

    Perque en el debat està el concens.

    CONCENS .... CONTENTS

    ResponElimina
  17. hola veins del carrer camprodon:
    Soc un vei d'Arbucies que us dona suport si mes no moral perque crec que teniu rao amb les vostres demandes. Com que som un pople petit totes les noticies s'acaban saben i lo de la moció que portarau al ayuntament per que es votes en el ple de la setmana passada i no es sap com no estaba el ordre del dia del ple es una autentica porcada per no dir autentica dictadura. Veins us animó a que proposeu als grups que estan a la opissició que demanin un ple extraordinari amb la votre moció. Ara es l'ora de desenmascara en Zamorano i en Ronda.
    Endavant no esteu sols.

    ResponElimina
  18. A l'últim anònim:
    tu el que hauries de fer és escriure als bogs anti govern d'Arbúcies.
    És patètica la situació com la teva que aprofites el "conflicte" del Camprodon per carregar contra l'ajuntament.
    A tu només t'importa que en Garriga sigui alcalde, la resta se te'n repixa

    ResponElimina
  19. Cada cop s'els hi veu més el "plumero" en aquests polítics.

    No se quina por tenen a que es facin debats realment participatius.

    En els tallers participatius han participat majoritàriament gent d'ERC, tècnics de l'ajuntament i els de la empresa NEOPOLIS (sospitòs....)

    Aquí hi ha quelcom obscur que esperem surti aviat a la llum pública. (interessos creats, de partit, econòmics ?)

    En el Ple Extraordinari que farem, tot s'anirà posant en el seu lloc.

    Agraeixo molt poder expressar el meu sentir en un Blog realment obert a tothom.

    L'ajuntament podria posar a l'abast del poble un recurs tant fàcil i dinàmic com és un blog (perque no ho han fet ja?)

    Mica a mica s'omple la pica.

    ResponElimina
  20. Aquest ajuntament ens està prenent el pèl cosa fina.

    Que hem fet els veïns del carrer Camprodon per rebre un tracte tant cutre?

    Perque ens volen fer pagar el que per llei els hi toca fer amb els calers dels nostres impostos?

    Perque no tenen vergonya!!

    ResponElimina
  21. Hola veïnes i veïns,

    Estic molt content, doncs com més temps passa més s'acosta la voluntat dels polítics amb la nostra.

    El pressupost, per sort, va baixant.

    2,2 milions, 1,7 milions, 1,2 milions i el temps passa, a favor de la nostra causa.

    En quant a les contribucions especials, que en un principi es deia (segons el Sr.Ronda) de 5 o 6.000 euros/veï, va passsar a ser de 1.000 euros, segons l'últim dit per el Sr. Ronda ara podem pensar en 400 o 500 euros per veïna/ï.

    Aixó marxa bé.

    Aviat trobarem finançament suficient perque tothom pagui el que ha de pagar.

    Els soferts veïns i veïnes del carrer Camprodon, aconsseguirem que es repercuteixin les despeses reals del poble a tothom per un igual.

    Estic molt content!!

    Aixó ja comença a funcionar com ens agrada.

    Salut i alegria.

    Joan

    ResponElimina
  22. M'alegre la teva alegria Joan. Però una cosa no entenc: què s'ha reduït perquè el pressupost baixés en 1 milió d'euros? L'ajuntament havia donat aquest pressupost o era especulació? L'ajuntament havia dit que els veïns pagarien 5 o 6.000 € les obres?

    ResponElimina
  23. Deixeu-vos d'alegries i preguntes, que al cap i a la fí no van enlloc. Totes le dades donades per en Zamorano i en Ronda són simples especulacions i distraccions per tal que els veïns perdem el temps preguntant-nos com carai han calculat tot el projecte i de quins informes provenen aquestes informacions. El que realment volen és dil·latar al màxim tot el procés així guanyar temps per acabar el projecte i demostrar que realment ha estat un procés participatiu i profitós. Peró em sembla que se'ls hi ha vist el llautó al no incloure en l'ultim ple ordinari, la moció presentada per els veïns del Camprodon.

    Ara arriba l'hora de la veritat!!, aquí no se'n salvarà ningú, ni el govern ni l'opsició, a partir d'ara veure'm qui pot aguantar la pressió d'uns veïns i veïnes que estan molt emprenyats, indignats i que ja en tenen prou de mentides i comunicats de premsa falsos o erronis. A parti d'ara s'acabat el bon rotllo!. l'equip de govern ho ha volgut així, doncs així ho tindran.

    Veí del Carrer Camprodon

    ResponElimina
  24. A l'anònim anterior:
    que em perdoni, però si vull fer una pregunta la faig, faltaria més.
    Si hi ha una desviació d'1 milió d' € m'agradaria saber per on marxen.
    I no vinguis a escriure en aquest to que escrius, que sembla que hàgim de sortir amb les armes al carrer.

    ResponElimina
  25. Aviat arreglar la bassa de la farga ens costarà més que fer nou el Camprodón.

    Si recordeu el cop aquell dels musclos la factura va pujar 85.000€, quan pujarà la factura final de tot el que portan fent els darrers 3 mesos? Coneixeu si hi ha algún pressupost aprovat?

    ResponElimina
  26. Amics de la plataforma,potser tinc una estreta vinculació amb l'Entesa. Però sempre parlo per a mi mateix i mai en nom de l'Entesa.

    Per això us agrairia que on heu posat el link de Entesa i s'obra el blog d'Arbúcies futur, ho cambiessiu, per la plana web d'Entesa.

    Merci.

    Salutacions.

    ResponElimina
  27. Noi, tens tota la raó del món, aquí m'he passat de rosca, demano disculpes a tú i tots els que hagi pogut molestar amb les formes i maneres de expresar les meves inquietuts. Unes inquietuts que crec són reals i preocupants.

    El que vull comunicar, es que, durant aquest temps ens han estat enganyant i fent perdre el temps, peró fins que els veïns no hem presentat una serie de mocions i instàncies, no ens han fet el menor cas, i per aixó, la meva indignació i aquest atac d'impotència davant un govern que sembla que estigui sól al poble, i que no escolta mai a ningú fins que no se'ls posa en el compromís d'acceptar una moció presentada per uns veïns que l'únic que volen, es que s'escolti la seva veu. Aquesta veu només diu que ARA NO ES EL MOMENT, QUE SENSE INFORMES TÈCNICS NO PODEM DECIDIR, QUE SENSE UNA FORMULA CLARA DE CONTRIBUCIONS ESPECIALS NO VOLEM PARTICIPAR, I QUE LA PARTICIPACIÓ HA DE SER REAL I NO LA PANTOMIMA DELS TALLERS ON HAN PARTICIPAT 10 PERSONES QUE SEMBLA QUE SÓN ELS QUE HAN TRIAT FINS I TOT EL CANVI DELS ARBRES PER TIL·LERS.

    Aixó es el que volia expresar, per tant torno a demanar disculpes.


    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  28. A l'Arbucienc compromés:
    Disculpes per identificar el teu bloc com el d'ENTESA, al no trobar-ne cap d'ENTESA i la seva web està descactivada vam llegir el teu bloc i ja que públicament havies dit que eres d'ENTESA vam identificar el teu bloc com a tal.
    Li hem canviat el nom per simpatitzant d'ENTESA, si tot i així no t'agrada, tornarem a rectificar l'enllaç.
    Mil disculpes, esperem que no haguem portat a la gent a confusió, aquesta no era la nostra intenció.

    ResponElimina
  29. Aprofitem l'avinentesa per anunciar que LA PLATAFORMA tornarà a reemprendre les seves accions de denúncia i crítica construcciva de la reforma del c. Camprodon un cop analitzat i contrastat l'Informe de Síntesi del Procés Participatiu.
    Aquí alguna de les perles que s'han trobat fins ara:

    "La notable pressió realitzada per la oposició a la remodelació del carrer Francesc Camprodon ha afectat el nombre de participants en el procés. La gestió del conflicte no ha estat assumit pel procés, però sí recollit i tingut en compte en la mesura del possible." pàgina 9.

    L'oposicició a la remodelació qui són la PLATAFORMA, l'
    Associació de Veïnes i Veïns del carrer, els grups ENTESA i IA ? Qui són?
    Ha afectat el nombre de participants al procés? D'on s'ha extret aquesta dada?
    La PLATAFORMA serà molt crítica amb aquest informe, ens sembla una manipulació intolerable dels mitjans de comunicació i diners públics i així es denunciarà on calgui quan s'hagi pogut analitzat tot el text on us avançem que hi ha dades falsejades, persones que no han participat als tallers i que surten al final, omissió clau d'informació, no s'ha esmentat en cap moment aquest bloc, ni l'associació, ni les 99 firmes i 450 posteriors que va aportar, etc.
    Doneu-nos una mica de temps i seguirem amb la nostra tasca de denúncia d'aquest Ajuntament amb tics antidemocràtics, aquesta manipulació que s'ha vist per sobre a l'informe és digne d'un propagandista de l'estil del sr. Goebbels o del no menys famós NO-DO.
    Aquí us deixem uns enllaços pels encuriosits per la història, ja que tenim un alcalde historiador...

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels

    http://ca.wikipedia.org/wiki/NO-DO

    I pel que es vulgui llegir l'informe de síntesi publicat a la web de l'Ajuntament aquí té l'enllaç:

    http://www.arbucies.cat/ca/2972

    ResponElimina
  30. Molt interessant la ideologia d'aquest senyor Goebbels, ara plasmaré la meva idea de l'aplicació d'aquesta ideologia per part dels senyors ZAMORANO + RONDA (amb CUPA de copartícep del silenci)
    1.- Principi de simplificació i de l'enemic únic.
    Adoptar una única idea, un únic símbol. Individualitzar a l'adversari en un únic enemic.
    ENEMIC ÚNIC: L'ASSOCIACIÓ + VEÏNS CRÍTICS + ENTESA = TOT ÉS UN DE SOL

    2.- Principi del mètode de contagi.
    Reunir diversos adversaris en una sola categoria o individu. Els adversaris s'han de constituir en una suma individualitzada.
    ENTESA ÉS EL DIMONI QUE MANIPULA ELS VEÏNS

    3.- Principi de la transposició.
    Carregar sobre l'adversari les pròpies errades o defectes, responent a l'atac amb l'atac. "Si no pots negar les males notícies, inventen d'altres que distreguin".
    SI EL CARRER NO ES FA SERÀ CULPA VOSTRA VEÏNS, SI NO HI HA HAGUT PARTICIPACIÓ ÉS PERQUÈ LA OPOSICIÓ HA ESTAT MOLT FORTA, ETC.

    4.- Principi de l'exageració i de la desfiguració.
    Convertir qualsevol anècdota per petita que sigui, en una amenaça greu.
    NO ES POT PERMETRE QUE S'ACUSI DE MALA GESTIÓ, DE DEUTE DESCONTROLAT, DE FARSA DE PROCÉS PARTICIPATIU. VEÏNS CRÍTICS ESTEU DIVIDINT EL POBLE COM FA ANYS NO HO ESTAVA

    5.- Principi de la vulgarització.
    Tota propaganda ha de ser popular, adaptant el seu nivell als menys intel·ligents als que va dirigida. Quan més gran sigui la massa a convèncer, més petit ha de ser l'esforç mental a realitzar. La capacitat receptiva de les masses és limitada i la seva comprensió escassa; a més, tenen una gran facilitat per oblidar.
    ÉS UN ACTE DE RESPONSABILITAT, EL CARRER S'HA DE CANVIAR, HO PORTEN ELS PROGRAMES, ELS VEÏNS HEU DE PAGAR, HO DIUEN INFORMES TÈCNICS, US MILLORAREM ELS SERVEIS, TENIM MOLTES SUBVENCIONS, ÉS UNA OPORTUNITAT ÚNICA, SI NO ES FA ARA NO ES PODRÀ FER, NOMÉS PAGAREU 1000 €, ETC.

    6.- Principi de l'orquestració.
    La propaganda ha de limitar-se a un nombre petit d'idees i repetir-les incansablement, presentades un i altre cop des de diferents perspectives però sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes. D'aquí també ve la famosa frase: "Si una mentida es repeteix suficientment, acaba per convertir-se en realitat".
    ELS VEÏNS ESTAN EQUIVOCATS I MANIPULATS PER ENTESA, L'EQUIP DE GOVERN FA UN ACTE DE RESPONSABILITAT EL CARRER ESTÀ FATAL, EL PROCÉS PARTICIPATIU HA ESTAT UN ÈXIT, NO ES POT CANVIAR EL PROCÉS JA ESTÀ TANCAT, NO ES PODEN CANVIAR ELS TEMPS, S'HA DE FER ARA, ÉS UNA PRIORITAT I UNA IRRESPONSABILITAT NO FER-HO ARA, TENIM MÉS SUBVENCIONS QUE MAI, ...

    7.- Principi de renovació.
    S'han d'emetre constantment informacions i arguments nous a un ritme tal que quan l'adversari respongui, el públic ja estigui interessat en una altra cosa. Les respostes de l'adversari mai han de poder contrarestar en nivell creixent de les acusacions.
    VOLEN PRESENTAR UNA MOCIÓ AL PLE, PRESENTEM LA SÍNTESI DE L'INFORME, VOLEN FER UN PLE EXTRAORDINARI EXPLIQUEM QUE LA PARTICIPACIÓ VA SER UN ÈXIT I EL CARRER JA SE SAP COM SERÀ, PRESENTEN 99 FIRMES CONTRA LES ENQUESTES, MULTIPLIQUEM LES ENQUESTES VÀLIDES PER 2, ETC.

    8.- Principi de la versemblança.
    Construir arguments a partir de fonts diverses, mitjançant els " globus sondes" o "informacions fragmentaries".
    PREGUNTEM A UN VEÍ COM ÉS QUE S'HA DEIXAT MANIPULAR PER PENJAR UNA PANCARTA, DIEM QUE HI HA PANCARTES A CASES BUIDES, DIEM QUE ELS VEÏNS NOMÉS PAGARAN 300 € A PERSONES PRÒXIMES, DEIXEM ANAR A PERSONES D'ERC QUE EL PRESSUPOST ÉS D'1.200.000 €, QUE ES POSARAN TIL·LERS AL CARRER CADA 12M, CONVIDEM A ALGUNES ASSOCIACIONS A ASSISTIR AL SEGON TALLER I ELS DONEM INFORMACIÓ TERGIVERSADA PERQUÈ AIXÍ SIGUIN ELLS QUI PORTIN UNA DISCUCIÓ AMB ELS CONTRARIS

    9.- Principi de l'acallament.
    Deixar de banda les qüestions sobre les que no es tenen arguments i dissimular les notícies que afavoreixen a l'adversari, també contraprogramant amb l'ajut dels mitjans de comunicació afins.
    ANAR PUBLICANT INFORMACIONS FALSES A LA WEB I ALS DIÀRIS, NO PARLAR DE LA CLAVEGUERA, NO PARLAR DELS SERVEIS QUE JA ESTAN SOTERRATS, NO PARLAR DE LES VORERES ON HI HAURÀ APARCAMENTS QUE TINDRAN LA MATEIXA O MENYS AMPLADA QUE L'ACTUAL I AIXÍ ANAR CONTRA L'ESPERIT DEL PROJECTE, NO PARLAR NI DISCUTIR SOBRE L'ARBRAT, NO PARLAR, NO PARLAR...

    10.- Principi de la transfusió.
    Per regla general, la propaganda opera sempre a partir d'un substrat preexistent ja sigui una mitologia nacional o complexes d'odis i prejudicis tradicionals; es tracta de difondre arguments que puguin arrelar en actituds primitives.
    TOTS ELS VOTANTS D'ERC I MILITANTS SERAN FIDELS A LES PARAULES DEL DÉU ZAMORANO, ELL NO S'EQUIVOCA, ELL NO MENTEIX, ELS VEÏNS HO MANIPULEN TOT I ENTESA HI ESTÀ AL DARRERA

    11.- Principi de la unanimitat.
    Arribar a convèncer a molta gent que pensa "com tothom", creant una falsa impressió d'unanimitat.
    PUBLICAR ALS 4 VENTS QUE ELS VEÏNS HAN DECIDIT COM SERÀ EL NOU CARRER, LA MENTIDA MÉS GROSSA QUE S'HA PUBLICAT MAI!!!!!!!

    Aquí teniu l'ideari dels senyors ZAMORANO+RONDA amb la complicitat i el silenci dels senyors de CUPA i amb l'agrament a tots els que "xupen del bote" d'aquest Ajuntament per fer seguidisme absolut d'aquesta política -diguis familiars de la cap d'ERC a Arbúcies, diguis botiguer familiar de la qual fa tots els dissenys gràfics de l'Ajuntament, diguis cunyat de l'Alcalde, digues president de l'Associació de Jubilats, i un llarg etc.-.
    Quin insult senyors de CUPA mantenir que això és un tipus de participació i que és el que s'ha cregut adequat, si senyors si és un tipus de participació: LA PARTICIPACIÓ ÚNICA
    Felicitats a tots i cadascun dels participants, sou la veu dels veïns i veïnes, del poble i de la democràcia, la resta JA US HO DIRÉ JO som una MERDA!!!!!
    Visca Arbúcies

    ResponElimina
  31. A l'anònim anterior. Certament, ets una merda lligada en un cordill quan després de tanta dedicació pel tema no tens cara ni de posar el teu nom.

    ResponElimina
  32. Gràcies a la plataforma,

    Si coneixeu minimament com funciona l'Entesa, sabreu que es un grup assembleari i amb una permanent oberta.

    El blog que jo piloto ho faig de forma autònoma i pertant no hi ha mai cap tema consensuat, per això l'únic responsable per bé o per mal, en soc jo individualment.

    Gràcies per la solució donada.

    ResponElimina
  33. Soc un veï que estic totalment d'acord amb el discurs de l'anónim 9 d'abril 19:48.

    Ara voldria pensar que davant de tantes evidències de mentides, manipulacions i jocs bruts, tots ens posarem a treballar per fer la bogada dels draps bruts que compartim.

    Més valdrà que ens arreglem en petit comité, i que no haguem de sortir a la premsa nacional.

    En el proper ple extraordinari, crec que trobarem com fer baixar del burro als que no creuen en la participació real (informació !!, debat, concens, etc.)

    Agrairia que si algú té problemes amb el que diem els anònims, que no participi al blog, o que no sigui maleducat i barroer insultant al personal ( no perdem els papers )

    Vinga veïns que aixó rutlla.

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons