dimecres, 13 de maig del 2009

PLA DE BARRIS I CONTRIBUCIONS ESPECIALS

Aquí us passem una notícia apareguda al diari El Punt. Esperem que l'Ajuntament d'Arbúcies no prengui d'exemple l'Ajuntament de Palamós i si el de Ripoll i/o Palafrugell on les Contribucions Especials -seguim defensant que haurien de desaparèixer- han estat del 14% i del 7% en el cas de Palafrugell.

A la notícia es fa esment de que és l'aportació ciutadana més gran de totes -mal informats aquests redactors del diari El Punt- a Arbúcies, de moment, s'està calculant d'un 25% (Palamós 24%).

Els veïns afectats pel pla de barris de Palamós hauran de pagar 2 dels 8 milions del cost de la reforma.
És l'aportació ciutadana més gran dels 12 plans que s'executen a la demarcació
13/05/09 02:00 - Palamós - ALBERT VILARemail protegit

Els veïns afectats pel pla de barris Palamós Millora hauran de pagar 1.967.000 euros en contribucions especials, que representen el 24% del total del projecte, el qual puja a 8,2 milions. És un dels tres plans de millora de barris de les comarques gironines en què hi ha contribucions als veïns, si bé en els altres dos, a Ripoll i Palafrugell, la repercussió és del 14% i del 7%, respectivament. Per aquest motiu, part de l'oposició va reclamar millores amb vista a reduir la implicació econòmica dels afectats pel pla.

Les contribucions especials proposades pel govern municipal, del PSC i CdP, van rebre el suport del PP i ERC, si bé aquesta darrera formació va demanar cura en la gestió. En aquest punt, Entesa-ICV, que s'havia abstingut, va plantejar, a través del regidor Erik Solés, millores per mirar de reduir l'aportació veïnal. I va proposar que la rebaixa econòmica del projecte només afecti l'aportació dels veïns, que es busquin subvencions d'altres departaments i de l'Estat -com han fet Ripoll i Palafrugell- i que l'Ajuntament faci un esforç econòmic més gran. A més, va reclamar més mesures socials. Una demanda plantejada igualment per CiU, que també s'havia abstingut en el tema de les contribucions, tenint en compte que amb les obres es redueix el nombre d'aparcaments en unes 150 places. Algunes intervencions de l'oposició van rebre els aplaudiments del públic present. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Josep Palet (PSC), va dir que s'han demanat més ajuts, si bé va recordar que no se sap com acabarà el cost final si sorgeixen extres. «Però l'Ajuntament no pot assumir-ho tot sol», va destacar, i va afegir-hi que l'aportació dels veïns és una de les tres potes per poder fer les obres. Va recordar que s'han previst tres pagaments en tres anys, però que les contribucions es poden pagar en 5 anys amb el màxim de facilitats, amb un pagament mínim de 30 euros. Palet va explicar que un propietari d'un pis de 90 m² hauria de pagar 650 euros. Antoni Bachiller, portaveu de CdP, va afegir-hi que per un pis de 70 m² s'haurien de pagar 552 euros, que representa una quota, tenint en compte els interessos, de 10 euros al mes durant 5 anys. I en el cas d'una casa, l'aportació pujaria a 900 euros, 16 euros al mes durant 5 anys.

24 comentaris:

  1. M'han dit que a Hostalric els veins han hagut de pagar ( o pagaran ) 3.000 € per vei. I aqui a Arbucies 500, es cert?

    ResponElimina
  2. 3000 € per què? Si ho dius per les obres del carrer raval, ravalet i major, no és cert i a més han estat denunciades en 3 processos diferents 2 dels quals ja els han guanyat els veïns que els van presentar

    ResponElimina
  3. Em venen ganes de plorar quan miro la web de l'Ajuntament i veig que l'any 2009-10 es farà el primer Cicle Formatiu de Carrosseries a Arbúcies, després de 25 anys de tenir l'FP, i ho esbomben a tots els diaris, just quan l'empresa carrossera està al seu pitjor moment.

    També penso en la invitació que van rebre els carrocers per anar a la presentació de la nova línia a Girona i la Hispano havia comprat per aquesta línia autobusos fets fora d'Arbúcies.

    El dijous passat escolto la SER Catalunya al migdia i la tècnica de turisme de l'Ajuntament d'Arbúcies diu que l'empresa carrossera està forta i superant la crisi.

    L'alcalde diu el mes de gener en una reunió amb veïns del c. Camprodon que la crisi industrial començaria a remontar el juny -de quin any?-.

    Comercialitzen els pisos de protecció oficial just quan la gent que vol pot comprar un pis s'espera perquè els preus dels pisos estan caien en picat, un fenòmen que encara no s'ha extés al poble, però que es veurà, no us preocupeu.

    Dades econòmiques recents:
    -Arbúcies acaba de sortir al TN vespre de TV3, ha sortit la fàbrica NOGE dient que faria un ERO als seus 119 treballadors.
    -L'Empresa Polinàutic ha presentat un ero de 22 treballadors.
    -Arbúcies té 330 aturats registrats a l'INEM a dades d'abril del 2009.

    La gent que porta aquest Ajuntament, si més no, té el do de l'oportunitat.

    El do de fer pagar contribucions especials als veïns del carrer Camprodon just el pitjor any de l'economia mundial, espanyola, catalana i arbucienca dels últims 100 anys, i això que tenim un alcalde historiador.

    El do de crear un cicle formatiu de carroceries quan aquestes estan al pitjor moment i quan des de l'Ajuntament s'aposta -no sé si a bet&win- que el futur d'Arbúcies no són les carroceries sinó el turisme.

    Algú amb els cinc sentits i amb seny pensa que el turisme de muntanya selectiu preferirà Arbúcies a Espinelves, Viladrau, per no citar altres poblacions del Montseny.
    Senyors posin seny i mirin la realitat, aquest poble no és el que els hi agradaria que fós, sinó el que és, un poble industrial, amb gent que es dedica a la indústria i amb una arquitectura de poble industrial.
    Si, és bonic, és bonic si cuidem a la gent que hi viu i hi treballa, però s'enfonsarà si algún gurú pensa que la gent vindrà expressament a Arbúcies per passejar-se per la riera i comprar embotits.
    La riera i els embotits han de cuidar la gent d'Arbúcies i el turisme pot ser un afegit però no el motor, el motor és la indústria i els autònoms que no paren de treballar, el que no ho vulgui veure que es posi una vena als ulls.

    Això si, són gent amb empenta i bona fe, però sembla que hagin trepitjat merda.

    ResponElimina
  4. I seguim:
    -L'empresa Carrossera Indcar d'Arbúcies ha presentat al Departament de Treball un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afectarà la totalitat de la seva plantilla, de 180 treballadors.
    L'expedient proposa una suspensió de contractes de 12 mesos.

    Srs. Zamorano i Ronda encara estan tan segurs del que volen fer al c. Camprodon?

    Potser hauríem de pensar en vendre el carrer per poder pagar el que segur que faltarà a moltes famílies, això si, vostés vagin presentan a la Web de l'Ajuntament la "Formació innovadora per a una indústria carrossera competitiva" així anem!

    Suposo que la subvenció al festival PopArb segueix als 70000€, sense que els arbuciencs poguem entrar-hi per falta de diners clar, i el preu especial que s'anuncia a la Gabella és el mateix que per la resta de catalans, jajaja!

    Salut i bon profit! A qui pugui clar, sembla que els ERO no han arribat als polítics, ni a l'Ajuntament, però temps al temps, de moment sembla que la incompetència i mala gestió no és denunciable.

    ResponElimina
  5. Noves xifres:
    L'atur a Arbúcies a 31 de maig és de 358 persones!!!! No hi ha entre aquestes els 2 ERE's que han presentat les empreses NOGE i INDCAR.
    Fa falta una reflexió? No, el carrer es farà i pagaran els veïns, i punt. ZAMORANO & RONDA dixit.

    ResponElimina
  6. Sembla que aquest any no es farà la obra faraónica al carrer Camprodon.

    De moment no apareix cap partida en el pressupost (no aprovat...) presentat enguany, també fora de plaç, aquest dimarts passat.

    Ara no és el moment...

    Ànim veïns

    ResponElimina
  7. Doncs 1r objectiu aconseguit! Visca!

    ResponElimina
  8. L'AViV del Camprodon està satisfeta de la paralització momentànea del projecte de reforma integral del Carrer, però encara no s'ha acabat el debat ni molt menys, ara comença la feina de veritat, ara tenim l'oportunitat que tant hem reclamat, que des de l'equip de govern ens escoltin per poder decidir entre tots com volem el carrer, i transmetre les necessitats reals dels veïns i veïnes del camprodon.

    Volem començar de nou el procés
    Volem poder parlar de tots els aspectes relacionats amb la mobilitat del nostre carrer.
    Volem inforamció relacionada amb el clavegueram i que poder-la constrastar amb tècnics independents "si cal"
    Volem tota l'informació sobre les contribucions especials,recollida de escombraries, enllumenat etc...

    Totes aquestes qüestions que fins ara no hem pogut plantejar a l'equip de govern, per què ja venien donades de bon principi, les volem parlar i replentejar de nou, per que no oblidem que la millora del carrer es necessària com altres parts del poble, però ja que ens fan pagar i volen que participem, fem-m'ho bé i donem i cop de timó al tema,i encara que no hi hagi pressupost destinat per aquesta obra, poder l'any vinent si que n'hi haurà i si ja tenim la feina feta millor.

    Veí del Carrer Camprodon

    ResponElimina
  9. fa temps que esteu molt callats els veins del carrer Camprodon, la generalitat aprova la llei de barris d'Arbucies dins la qual esta la reforma del carrer Camprodon, i no dieu res.
    Que hi ha no sou tan valents com mesos enrrera?
    Us cadereu amb un pam de nas quan dijous en el ple municipal us preguntin que penseu fer, si continuar amb la vostra tonteria o aceptar d'una vegada per totes que l'ajuntament tenia raó quan os va dir que el projecte del carrer Camprodon podria surtir de franc pels veins?
    Espero que no feu el ridicul i retireu la moció abans de dijous.

    ResponElimina
  10. Nomes faltaria que als veins del Camprodon els sortis de franc al carrer quan a Magnes es va haver de pagar!

    ResponElimina
  11. els veins de magnes heu sigut els cunillets d'indies del sr.Zamorano.Perque aquet senyor us fes cas, tindriau que haber posat pancartes i entrat mocions i sobretot sortir als diaris, es la unica cosa que funsióna amb ell.

    ResponElimina
  12. Suposo que algú de vosalttres que esteu ansiosos per que els veïns i veïnes del camprodon tinguessin de pagar la mala gestió de l'equip de govern amb el tema del Camprorodon, haurà escoltat o assistit al ple d'avui dijous, no?, doncs per qui no ho sàpiga, la votació de la moció entrada el 3 de març per l'AViV del camprodon, ha estat favorable als veíns i veïnes, i per tant es tornarà a començar un procés on tothom pugui participar-hi i dir la seva sense cap mena de limitació en els propostes.VICTORIA DEL MOVIMENT VEINAL.

    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  13. Victòria.
    El senyor Zamorano creia haver fet un gol entrant una moció 7 mesos després d'ésser presentada, algunes coses s'havien de canviar, es va actualitzar i resulta que li va sortir el tret per la culata.
    No es fa un ple el 26 de juliol per un tema que afecta als veïns, no, i menys quan fa 7 mesos que el demanaven, no!

    Quan parlo de victòria, parlo de victòria perquè el procés es reiniciarà i s'anula l'anterior, per res més. La tossuderia i la mala fe al final cauen pel seu propi pes.

    Potser volien que els donguessim les gràcies per les subvencions que han aconseguit? Doncs no, senyors, no, això és simplement fer la seva feina, res més! Per tant gràcies per haver fet PART de la seva feina, i dic part perquè queda molt per fer, però repeteixo que no tregui pit el senyor Zamorano per haver fet el que per mandat legislatiu se li exigeix que és TREBALLAR pel poble que l'ha elegit.
    Res més, gràcies senyor Zamorano per començar a treballar, val més tard que mai.

    ResponElimina
  14. Els veïns del Carrer Camprodon estem molt contents. Ja hem fet la primera collita, després de molts esforços. Hem aconseguit anular l'anterior procés participatiu. En Zamorano i en Ronda ja començan a "baixar-se de la moto". Per fi han reconegut que la democràcia és una altra cosa que el que ells es creien. Tornarem a començar de nou (llàstima dels diners perduts i el temps passat en aquesta gran tonteria).

    Corregir és de savis.

    Bones vacances i moltes felicitas a tots els veïns i veïnes del carrer Camprodon, perque us ho heu "currat" molt i molt bé.

    Endavant

    Un veï que comença a desemprenyar-se.

    ResponElimina
  15. Tot plegat és un gran èxit de la democracia. Simplement, el text aprovat a l'últim ple diu que tot el fet fins ara no serveix per res - és a dir, només com a informació no vinculant, que no ha de distorsionar el procés futur, diu la moció - i que l'Ajuntament es compromet a endegar un nou procés participatiu escoltant a totes las parts implicades, fins a arribar a un punt d'acord a aprovar al ple de manera vinculant amb les conclusions del mateix procés. Les bases del nou procés s'establiran per consens, però sembla que la basada en taules de treball pot ser bona. Ha triomfat la raó i la lògica i s'han esvait els desastres fets fins ara. comencem de zero, signem la pau i fem les coses com s'han de fer. Hi hem guanyat tots i hi ha perdut l'equip de govern.

    David Merino i Parcet

    ResponElimina
  16. Plantejar la mocio aprovada com una victoria es enganyar la gent. La mocio entrada pels veins no es va aprovar, es va aprovar una mocio consensuada entre tots els grups perque la mocio dels veins deia mes disbarats que res mes i cupa hi estava en contra.

    Em fa l'efecte que us sobrevaloreu. El carrer el fara com voldra l'equip de govern + cupa i els veins haureu de callar i pagar, que es el que us toca.

    ResponElimina
  17. Si aquesta es la vostra manera d'entedre la participació aneu a arreglats, però els veïns no patim gens ni mica, si ens hem de pasar 9 mesos més de protestes i amb les pancartes penjades i fent reunions i escrits ho farem. Nosaltres volem un carrer arreglat i endreçat al gust d'una majoria, i no de quatre il·luninats que un dia es van despertar i van dir; avui reunirem als veíns del Camprodon i els hi vendrem un projecte que no hi podran dir que no, doncs mira per on, l'han ven cagat!!, i si segueixen així la tornaran a cagar.

    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  18. Caram em satisfà com a moderador d'aquest blog les últimes aportacions dels veïns.
    També se li veu el llautó del del 4 d'agost de 2009 a les 14:12 hores, sembla que no ha entès res de res... però bueno, així anem.
    Ens sobrevalorarem, però nosaltres creiem en el nou procés i si ens la foten una altre vegada, doncs ja en parlarem. Ara de moment esperem que el binomi Zamorano&Ronda ens cridin per veure com muntem el nou procés junt amb els altres grups i associacions, esperem que ho hagin entés d'una vegada! Si us plau no us creieu que sou més del que sou, sou unes simples persones AL SERVEI DELS VEÏNS I DEL POBLE, no sou els amos del poble, capteu la diferència? Esperem que aquesta vegada ja si i que no treguin el seu orgull un i la seva prepotència l'altre, la tossuderia la comparteixen tots dos.
    Només una cosa més senyors Zamorano&Ronda, el món no s'acaba on s'acaba la seva vista, és més gran, hi ha més gent, més opinions, més interessos, que els que poden veure amb els seus ulls, l'ésser humà és limitat i el problema arriba quan un es creu il·limitat per assumir-ho, gestionar-ho i decidir-ho tot només amb aquesta visió túnel que impedeix veure el que hi ha als costats.
    Siguin humils i els veïns, el poble i les seves conciències els hi agrairem de tot cor.

    El moderador del bloc

    ResponElimina
  19. Impressionant com en aquest bloc s'escolten missatges messiànics sobre la posició dels veïns com si fossin un sol home. Desitjo a l'associació que aquest acord duri quan es posin les propostes sobre la taula. I també que s'acceptin discrepàncies d'altres agents que resten anònims però volen el millor pel carrer, i no estan disposats a hipotecar-se amb una mala convivència.

    ResponElimina
  20. visc a Arbúcies, vaig contestar l'enquesta de l'ajuntament sobre el carrer, no vaig assistir als tallers, i penso que tot plegat és una camama de l'oposició d'Arbúcies. Molts pobles, molts! voldrien tenir les subvencions i els calers que arriben de fora. I ara ja se'ls veu massa el cul. I no sóc ni votant d'ERC, ni del PSOE ni de CUPA.

    ResponElimina
  21. si tans cales arriben de fora, ha hon son?
    aqui no es tracte de fer arribar cales o no, es tracte de que els que arribin siguin ben administrats.

    ResponElimina
  22. Al del dia 5, camama? que vols dir? que l'oposoció d'Arbúcies té molta més força que l'equip de desgovern?, o que fa la feina més ben feta i explica tot alló que l'equip de desgovern no vol o no sap explicar?

    Crec que en cap moment l'oposició hagi donat una informació erronea a ningú, i per el contrari,l'equip de desgovern no sap, o no vol arribar a la gent, per aixó, es diu moltes vegades que són uns prepotents.

    ResponElimina
  23. A l'agost la gent no fa vacances? Caram aquest bloc sembla que guanya adeptes per moments. Ànims a seguir discutint amb educació i arguments com fins ara.

    ResponElimina
  24. Adjudicació de la llei de barris, encert de l'equip de govern?
    Mireu l'enllaç i potser canviem d'opinió...
    Ara, els calers benvinguts, això sí...


    http://www.avui.cat/cat/notices/2009/08/la_llei_de_barris_prima_els_alcaldes_del_psc_i_esquerra_68023.php

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons