divendres, 7 d’agost del 2009

Aiguat al carrer Camprodon?

Segons dades d'un veí, encara per confirmar amb l'SMC, a Arbúcies avui divendres 7 d'agost en 30 minuts han caigut 35 litres per m2 d'aigua. Una bona tempesta d'estiu amb llamps i trons que esperem no hagin causat danys a veïns del municipi.
Aquí us deixem divertit video de l'aiguat, com es pot veure, els problemes amb alguns baixos no són del carrer Camprodon, ja que s'ha comprovat insitu, sinó que són als baixos del final del carrer Castell.
Arreglin els nyaps de l'avinguda dels Països Catalans i llavors els veïns us escoltarem, no podem confiar en vostès veient aquests nyaps que els precedeixen, estem espantants per aquestes obres mal fetes!

14 comentaris:

  1. Diuen que les imatges valen més que mil paraules, i aquestes parlen per si soles.

    No només no ens han donat la informació que els hem demanat, si nó que ens ham volgut enganyar continuadament amb dades falses i erroneas. Espero que després d'aquest precedents i veient que el resultat ha estat favorable als veïns, aquest cop, l'equip de govern no cometi els mateixos errors.

    ResponElimina
  2. A sota al pont. Com és que una aigua porta sorra (la més gran) i l'altra no en porta? Què vol dir això?

    ResponElimina
  3. La veritat es que no ser que vol dir que una porti sorra i l'altre no, però el que si ser, es que la claveguera del camprodon assumeix perfectament tota l'aigua que hi cau o que surt de les cases i que no cal fer una clavaguera que pasi pel mig del carrer tal i com proposa l'equip de govern, per que no hem d'oblidar, que les 4 opcios d'enquestes que ens proposava l'equip de govern la claveguera va pel mig del carrer.

    ResponElimina
  4. Si us hi fixeu el tub on surt aigua neta va directe a la riera (perquè és aigua recollida de la pluja de les accions de separació que ja té la plaça can Reus i Castell). L'altre en canvi és un dessorrador que té la previsió, en cas de pluja intensa, de permetre sortir excedent d'aigua cap a la riera. Per què? perquè d'entrada aquest conducte només hauria de portar aigua bruta cap a la depuradora però ailàs quan plou s'hi barregen moltes pluvials que s'hi troben connectades(fins i tot amb sorra, per tant d'aigües amunt dels carrers del poble). És una mostra evident de la falta de dimensionat de la canonada (si no no cauria a la riera). El conducte del carrer Camprodon, amb dues xarxes, podria enviar l'aigua neta que recull en tot el seu recorregut al conducte correcte i l'aigua bruta a l'altra. Al carrer Sorral actualment s'està fent aquesta mateixa operació de separació i al carrer Magnes ja es va fer en el seu moment.

    ResponElimina
  5. A l'últim post: has fet un bon anàlisi fins al final on dius "És una mostra evident de la falta de dimensionat de la canonada (si no no cauria a la riera)", la falta de dimensionat no és de la canonada del carrer Camprodon sinó de la part del col·lector que hi ha a la riera. Al camprodon, t'asseguro que cap embornal retornava aigua al carrer i tampoc es va inundar res.
    En el cas que preguis l'opció de separar aigües brutes i netes, tens raó, però clar, en aquest cas, els veïns voldríem que ens sortís pel mateix cost que els veïns del carrer Sorall, no que els de Magnes-Pietat. Com veuràs volem anar endavant i no enrera cobrant contribucions especials. Creiem que és una obra molt cara i costosa -separar aigües brutes i netes- pel benefici que se'n treurà. Ja que la depuradora quan plou no depura més aigua, com s'ha vist la sobrant va a la riera.
    Una altre qüestió a analitzar és si és bo que les aigües "teòricament netes" vagin directes a la riera, com vas veure als embornals i als carrers s'hi recull un grapat de brutícia que aniria a parar directament a la riera... no sé si això és anar endevant o enrera...

    ResponElimina
  6. Què vol dir costós? L'altre dia escoltava que la factura d'un marcador electrònic del velòdrom de les Balears va costar 3 milions d'euros. Amb aquests diners ja hauríem fet el Camprodon i el Germana Assumpta.

    ResponElimina
  7. Tots aquests dubtes de costos i canonades, que van o no a la riera o a la depuradora, crec que entre dins d'uns informes tècnics que fa 9 mesos que demanem i no se'ns ha donat. A partir de setembre serà el moment de començar ha decidir com i de quina manera ha d'anar tot plegat, amb aixó vull remarcar que qui demana dimensionar la canonada del camprodon ha de tenir en compte molts factors, com per exemple quantes altres clavegueres d'altres carrers recull el camprodon i si el suposat cost de recullir per separat aigües netes i brutes s'amortizatrà amb la quantitat d'aigüa depurada. Com podeu veure no es tant senzill com sembla i menys quan hi ha uns veïns afectats i no se'ls informa de res.

    ResponElimina
  8. "L'aigua de pluja entra a canonades dissenyades per donar resposta només a aigües residuals, i, en conseqüència, el sistema no pot assolir correctament el volum d'aigua."
    Memòria Pla director del clavegueram d´Arbúcies

    ResponElimina
  9. Si, aixó es el pasa al carrer Castell i no pas al Camprodon, igualment el Pla director de clavagueram també diu que els esbornals i reixes del carrer no estan distribuits hemogeneament, cosa que no afecta tampoc al camprodon, tal i com podem comprobar en el video.

    Per tant, l'excusa de voler fer una obra faraonica amb un pressupost, en principi desorbitat pels temps que corren, no pasa per la necessitat de refer la clavaguera per temes de capacitat, suposo que hi ha altres interssos que sembla que no es podem dir.

    ResponElimina
  10. Tant parlar del Pla director de clagueveram d'Arbúcies, m'han donat ganes de llegir-lo una mica per sobre, i la meva sorpresa es que en cap apartat on fa referencia a les actuacions a portar a terme, s'esmenta en cap moment el carrer camprodon.

    Com diu aquell l'APM: "PERÒ AQUÍ QUE PASA?"

    ResponElimina
  11. Aquí passa que els veïns voleu viure al centre del poble amb tots els serveis i no pagar ni un duro per arreglar un carrer que està fet una merda. Sóc veí del poble i em fot vergonya l'estat en què està el carrer principal!

    ResponElimina
  12. Qui ha deixat que el poble en general estigui fet una merda es principalment ERC i els seus socis durant aquests ultims anys,que no han sabut oferir cap model de poble realment ajustat a les necessitats dels seus vilatans i han deixat que la construcció proliferes sense solta ni volta, tampoc han fet un manteniment adequat de les infraestructures, per exemple; el poli de can delfí, i ara volen fer pagar la seva mala gestió als veïns, que amb els seus impostos ja pagan per obtenir uns serveis i unes infraestructures arreglades.

    Pel que fa al fet de viure al centre del poble, no es una qüestió de voler-hi viure o no, si nó que molts dels veïns i veïnes hi han nascut, i casa seva sempre ha estat al camprodon, per tant, tenim tot el dret de decidir com volem el nostre carrer, tot i que sembla que tothom pugui decidir com ha de ser el camprodon menys els veïns.

    De totes maneres, si aquest carrer es l'arteria principal del poble, no creus que tothom ha de poder-hi dir la seva? no creus que has de poder opinar sense que et limitin, o que no et deixin aportar idees i tot estigui molt acotat?.

    Altre tema es la vergonya que sents per l'estat del carrer Camprodon, només per el Camprodon? o per tot una mica?.

    Cada vegada que critiqueu als veïns del Camprodon, esteu criticant al govern municipal, ja que si mal no recordo, la moció presentada per l'AViV ha prosperat i fins i tot ERC i PSOE hi van votar a favor.

    ResponElimina
  13. Subvenció de la Llei de Barris: 3.750.000 euros repartides així:
    2009 - 81.185,57 euros
    2010 - 216.494,85 euros
    2011 - 251.288,55 euros
    2012 - 1.585.051,44 euros
    2013 - 1.615.979,38 euros

    Jajaja... quin riure, farem el carrer, la biblioteca, la riera i el teatre a trossos. S'accepten propostes.
    Pel 2009 subvencionar les pancartes i les fotocòpies que hem fet els veïns.
    Pel 2010 podem podar els arbres i regar-los-
    Pel 2011 pagar l'indemnització d'acomiadament dels senyors Zamorano&Ronda Co. per la pèssima gestió econòmica i social.
    Senyor Zamorano crec recordar-li una presentació al mes de gener on deia que al mes de juny l'empresa carrocera ja remuntaria i on la meva resposta va ser vosté és un Messies! Això si, déu ser el Messies d'en Llucifer! Indcar 2 EREs presentats fa un mes, un per acomiadar 45 treballadors! Quin geni aquest en Zamu!
    Anys 2012 i 2013 esperem que la inteligència col·lectiva popular hagi deixat fora de l'ajuntament aquests dos neoprofetes i poguem fer el carrer amb les subvencions i racionalitzant les despeses i les obres faraòniques de Don Ronda&Zamorano Co.

    ResponElimina
  14. L'Associació de Veïns del Camprodon ha decidit, sense cap pressió i com a forma per mostrar la seva predisposició a negociar, aconsellar els seus associats i veïns en general retirar les pancartes contra el procés, contra la reforma, i altres etc.
    Esperem que es tingui en compte aquest gest de bona voluntat i no ens tornin a enganyar amb un acord de ple que pot quedar en paper mullat

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons