dimecres, 23 de setembre del 2009

VEURE PER CREURE


1r Cas bis Fonda Ayats

Avui per tots és patent l'enderroc de la Fonda Ayats i adjacents (que és tal i com l'anomena l'Ajuntament). El que ja no és tant visible és que eren uns edificis singulars i que no amenaçaven de ruina! Si això és així, que ho demostri l'Ajuntament amb els informes tècnics (que no tenen és clar).

Recordem una exposició de fotografies realitzada no fa massa temps a l'interior de la Fonda Ayats, presisament a les golfes de la mateixa, i que va ser guanyadora d'un premi per part d'aquest Ajuntament.

Recordem també que els "adjacents" eren ni més ni menys que el CASAL REPUBLICÀ, on es reunien els avantpassats d'ERC del poble. Ni la seva pròpia història han valorat, què podem esperar d'un partit així? Res.

Diuen que els edificis perdien metres per darrera, és cert, però no és menys cert que només calia fer un estudi de la façana per obligar a reconstruir-la igual quan l'edifici s'aixequès de nou. La part del darrera no tenia cap valor arquitectònic i és la que perdia metres.

Aquí us deixem l'enllaç de la notícia de l'Ajuntament on diu que fa una setmana que estan realitzant l'enderroc de la Fonda Ayats, això va aparèixer el 8 de setembre de 2009. Cliqueu aquí per llegir la notícia:

S'inicia l'enderroc de la Fonda Ayats

A continuació us deixem l'enllaç i la noticia apareguda al diari L'Actualitat del Baix Monseny el dia 16 de setembre de 2009:

L'Ajuntament d'Arbúcies assumeix el cost d'una part de l'enderroc de la Fonda Ayats

L'Ajuntament d'Arbúcies assumirà una part dels costos de l'operació d'enderroc de la Fonda Ayats corresponents a la cessió gratuïta que li va fer la propietat per a a l'eixamplament del carrer Castell i la plaça. L'acord forma part del conveni signat entre els propietaris i el Consistori que també contempla la cessió d'ús dels terrenys al municipi mentre no s'hi desenvolupi cap actuació urbanística. El 14 de juliol, l'Ajuntament va aprovar per mitjà de Decret d'Alcaldia el projecte d'enderroc, valorat en 122.428,46 euros, redactar pel Consistori. L'objectiu, segons Zamorano, va ser millorar la coordinació dels treballs i poder fer com més aviat l'eixamplament del carrer ja que es tracta d'una obra d'interès general a l'entrada del municipi. L'acord contemplava que el Consistori assumia el cost de l'enderroc corresponent als terrenys que ja li havien estat cedits i per tant eren de la seva propietat. Aquest treballs els executen els propietaris per un valor 40.000 euros dels quals un 30 per cent serà assumit per l'Ajuntament. "Vàrem fer un acord amb la propietat amb l'objectiu d'accelerar l'obra", ha assenyalat l'alcalde, que remarca que no tenia sentit enderrocar sols la part cedida al municipi si els propietaris no ho volien fer amb la resta. En aquest cas, a més, s'hauria hagut d'entrar en un procés de declaració de ruïna complex. Per contra, i malgrat no és un moment que puguin desenvolupar res, els propietaris han acceptat tirar endavant els treballs. L'enderroc de la Fonda Ayats, que es va iniciar la setmana passada, anirà acompanyat també de l'enderroc de l'edifici que havia acollit el Casal Republicà. Un fet que ha provocat "autocrítica" per part del cap del grup de l'Entesa, pere Garriga. Segons Garriga, "calia tirar uns edificis que amenaçaven ruïna, es guanyarà espai, però sap greu que ningú, inclòs nosaltres, hagi pensat en el valor patrimonial del Casal Republicà". Per al cap de l'Entesa, "hauríem d'haver pensat en salvar la façana ja quan es va redactar el POUM". Sobre això, l'alcalde destaca que "el conjunt de l'edifici ha de recular quatre metres" respecte als edificis del costat. Per això, explica Zamorano, "el Casal té un valor històric, especialment per a nosaltres, però no era viable des del planejament urbanístic". L'enderroc d'aquesta illa entre el carrer Camprodon i el carrer Castell permetrà eixamplar el tram del carrer Castell que va de la placeta de Can Reus fins a Germana Assumpta. Segons el Consistori, el POUM ja preveia una afectació d'aquests edificis a més del conseqüent eixamplament del carrer Castell.
La setmana passada es va iniciar el buidatge interior dels edificis i dimarts va començar la demolició de les teulades. Per aquest motiu, es va procedir a tallar el trànsit al carrer Castell a l'alçada del Bar la Cova.

I ara bé la part més bona, s'aprova definitivament el projecte d'enderroc i es publica quan tot està a terra, aquí teniu l'enllaç per no fer el bloc tant farragós de llegir:

BOP de Girona núm. 181 - 21 de setembre de 2009

Extracte: "...Vist que no s’han formulat al·legacions, durant el període d’exposició pública, obert a partir de la publicació d’edicte en el BOP núm. 143 de 28/07/2009.En compliment del que disposa l'article 12 del DECRET 287/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament parcial de la Llei 2/2002, de 14 de març, d’urbanisme
HE RESOLT Aprovar definitivament el PROJECTE ENDERROC D’UN CONJUNT D’EDIFICIS ENTREMITGERES SITUATS AL C/ CAMPRODON, del núm.76 al 82, redactat i formulat per l’arquitecte tècnic Àlex Coll i Casellas, amb un pressupost d’execució per a contracte de 122.428,46 € (IVAinclòs).El que es fa públic per al general coneixement i als efectes que corresponguin. Arbúcies, 3 de setembre de 2009 Roger Zamorano i Rodrigo Alcalde..."

Després d'aquesta il·legalitat manifesta, cap grup polític va presentar alegacions, el bloc de CUPA només parla de la independència, una alternativa molt lloable, però pels habitants d'Arbúcies no creieu que s'haurien de preocupar d'altres coses també? Està molt bé anar a Arenys de Munt, a nosaltres ens hagués agradat, però primer, si us plau, passegin pel poble i denunciin el que veuen.A sobre el senyor Alcalde treu unes declaracions al diari manifestant que els propietaris pagaran una part, i això on és reflectit? Com ho han realitzat per fer-ho legal? Ens ho poden explicar? Perquè nosaltres per voltes i voltes que li donem no en trobem la fòrmula. Terrenys cedits i per tant de propietat? Algú enten aquesta frase?


2n Cas Pla de Barris

A continuació us deixem un enllaç i la informació de la pàgina web del Departament de Política Territorial i Obres Públiques on hem trobat una informació sorprenent:

Web del Departament de Política Territorial i Obres Públiques

Convocatòria 2009

Arbúcies. Centre Antic

SITUACIÓ

  • Forta dependència econòmica del clúster del metall.

  • Voreres i pavimentació deficients.

  • Presència important d’immigrants, estructura de sexes masculinitzada.

  • Poques zones verdes.

  • Nivell de formació baix.

ACTUACIONS

  • Rehabilitació de l’edifici de Can Delfí (complex d’equipaments lligats al coneixement, la innovació, i promoció econòmica i turística de la vila).

  • Rehabilitació de les naus Ayats com a centre de les arts escèniques i culturals.

  • Recuperació de l’eix fluvial d’Arbúcies.

Pressupost: 5.000.000 euros

Subvenció: 3.750.000 euros

Població municipi: 6.526 habitants

Població barri: 5.311 habitants (81%)

No hi figura el carrer Camprodon!!!!! Esperem que els veïns i l'Associació se n'hagin adonat així com també aquests grups polítics de l'oposició que tenim i que són tant actius. Els senyors Zamorano i Ronda han mentit als veïns i al poble?

Pel que vulgui divertir-se una estoneta li deixem l'enllaç al pressupost de l'any 2009, no us ho perdeu, aquest any no tindrà dèficit Arbúcies tindrà superàvit! Aquí el teniu:

Pressupost Ajuntament d'Arbúcies per l'any 2009 (una mica tard)

Acabarem com hem començat: VEURE PER CREURE!


33 comentaris:

  1. Despeses en personal de l'Ajuntament d'Arbúcies:
    -Any 2007 = 1.963.898 €
    -Any 2008 = 2.202.597 €
    -Any 2009 = 2.237.649 €

    Una diferència de 273.751 € (45,5 milions de pessetes) en sous de personal en 2 anys i el poble està més deixat que mai. Algú m'explica qui i perquè l'han contractat? No crec que la brigada de manteniment, jardineria i neteja s'enduguin 45,5 milions de pessetes!
    Aquesta diferència es podria utilitzar per pagar les Contribucions Especials del c. Camprodon?

    ResponElimina
  2. Senyors, estem a l'era de la informació i internet és fantàstic. Aviat s'afanyaran els polítics a reprimir-ho, ja ho veureu, hi ha massa informació a d'accés lliure al ciutada de peu i això els molesta.

    ResponElimina
  3. Ja només faltava això!!, el camprodon ha quedat fora de la Llei de Barris, i això que des de l'equip de govern ens han dit que si que hi seria. Impressionant srs del govern!!. També ens han dit que tenen 600.000€ en subvencions per el carrer, si us plau, que algú expliqui als veïns, que carai passa amb el carrer i el seu finançament!?.

    I a sobre ens tracten de incults i de tenir poca formació, i hem referixo al punt de la convocatoria 2009 on diu que els veïns del Poble, tenim un nivell baix de formació, quina barra!!! a sobre ens insulten!!! i es clar, també diu que hi ha poques zones verdes, quina poca vergonya, porten des de principis de legislatura facilitan als constructors i promotores llicències d'obres per fer pisos i més pisos, i ara es queixen que no tenim zones verdes.

    Srs, sres, ho sento moltissim dir-ho però ens estan prenen el pèl de mala manera, estan crean greuges comparatius amb d'altres carrers del poble, estan deixant un poble ple de nyaps i a sobre s'omplen la boca de bona gestió, però el que no diuen es que es gràcies a en ZP tindrem dos carrers i una plaça arreglada, que si fos per ells encar seria l'hora de començar a fer res, d'això se'n diu; INCOMPETÈNCIA I INEFICÀCIA.

    ResponElimina
  4. perque poseu en el mateix sac a l'oposició i al gobern? l'oposició no es la que fa les coses es el gobern municipal qui te la paella pel manec, teniu raò quan dieu que menys referendum i mes arbucies i que l'oposició es dediqui a denunciar i fiscalitça les propostes del equip de gobern fenles publiques i fen propostes alternatives.

    L'Entesa fa dos anys i mig que es a l'oposició i crec que mostras na dunat de sobres de que
    treballa.
    No us equivoqueu aqui els unics culpaples de que Arbuciés estigui com esta son els senyors que ens gobernen (ZAMORANO I RONDA)que son qui estan fen les coses malament, enganyan i util-litzan al pople per els seus interesos personals.

    Teniu raó quan dieu que l'enderroc de la fonda Ayats es cosa bruta, pro tambe es greu que ens tractin a tots d'incults i de ignorants.
    Crec que en les properes setmanes tot aixó es nira destapan.
    La gent que posa en el mateix sac al gobern i a l'oposicio es perque no sap res de res o perque interesa fer que tot sembli al mateix i així el pople tingui la sensació que no val la pena anar a votar les properes eleccions.

    ResponElimina
  5. Aquest bloc es divertit de llegir. Llastima que nomes es denuncii allo que l'ajuntament fa malament. De les coses bones, ni pio.

    En fi. Es veritat que en la reunio de l'associacio del passat 22 de setembre es va anar a correcuita pq el personal pogues marxar a veure el Barça? Es veritat que s'havia de fer una proposta de disseny del carrer? Finalment es va fer? Quin carrer van proposar els associats i les associades i els i les simpatitzants?

    au revoire

    ResponElimina
  6. Aquests qui diuen que l'oposició treballa molt, els pregunto: i com és que no els demaneu que agafin el toro per les banyes i es posin al govern? Aquest estiu han estat reptats a presentar un govern alternatiu i no ho han fet. Han pogut presentar al·legacions a un pressupost a què s'oposaven i no ho han fet. Han pogut fer seguiment de les publicacions als butlletins oficials i no ho han fet. Això sí han anat a veure quins veïns estaven més calents i disposats a cridar (pel rellotge del campanar o per les voreres de la carretera de Viladrau). Ai, aquells que es refien que l'oposició treballa molt! Quan hagin de fer de govern els faltarà temps per dir que no els deixen fer res. Ànims Arbúcies que els temps a pitjor encara han d'arribar.

    ResponElimina
  7. En Roger Zamorano (actual alcalde d'Arbúcies)
    en el Ple del 30/07 diu textualment, que del pressupost total del Pla de Barris, estrictament per el Carrer Camprodon hi han "860 i pico mil euros, si a aixo li afegim el Pla d-obres mes el compromis de la Companyia conssecionaria d-aigues, tenim una bossa de gairabe 1.300.00 €, sobre un projecte que pot anar sobre 1,6 o 1,8 milions € ".

    Ens ha mentit a tot el poble, en public i en directe.

    Feu=vos una idea de com anem i si ens en podem refiar gaire de "la bona fe del equip de govern"

    Pura mentida rera mentida.

    I segueix manant.......

    Flipo

    ResponElimina
  8. Ens comença a agradar el caire que està agafant aquest bloc:

    Els partits del govern ens acusen de només criticar i treure a la llum les coses que es fan malament.
    Resposta: És clar, és la nostra feina, la denúncia, de banagloriar-se del que fan bé, ja se n'ocupen prou ells. Aquest bloc és crític, per banagloriar-se ja tenen el bloc d'Esquerra on parla de la Llei de Barris pel Camprodon (inexistent), del pisos de Protecció Oficial (9 pisos 5 sol·licituds), dels autocars a Sant Celoni ( a Barcelona ja no hi van), d'anar a favor dels referèndums per la independència (la mesa del Parlament, presidida per Esquerra va vetar una iniciativa que els preveia),etc. Encara creieu que necessiten que els elogiem?

    L'oposició ens acusa de fomentar l'abstenció a les pròximes eleccions i d'acusar-los de no fer res.
    Resposta: L'acte d'anar a votar o no anar-hi és un acte autònom, nosaltres al contrari que vosaltres pensem que la gent és llesta i sap discernir, també creiem però que la democràcia tal i com està muntada d'aquesta forma representativa deixa molt que desitjar.
    Del fet de no fer res que suposadament se'ls acusa, el que es senti aludit en sabrà el perquè. És una obvietat que el bloc de CUPA parla del que parla i de res més, és una obvietat que les denúncies i informació pública que han aparegut en aquest bloc ningú les havia publicitat ni denunciat.

    A tots us volem fer reflexionar, en el punt en que ja se'ns ataca des de les dues bandes, això és sinònim d'èxit i de por.
    Aquest bloc perdria tot el sentit quan les coses es fessin com cal, tant simple com això. El que té un càrrec públic remunerat s'ha d'ocupar de fer la seva feina i fer-la bé; si no rep crítiques per part de la seva gent, nosaltres en serem el contrapunt perquè no s'oblidin que fan les coses malament i perquè a sobre no se'n banagloriin.

    ResponElimina
  9. El que parla de la reunió l'AViV del camprodon, del Barça etc.. No ser si cal contestar-l'hi, però com que sembla que està molt interessat li respondré amb molt de gust.

    1.Jo vaig sortir de la LLar de Jubilats juntament amb la resta de veïns al voltant de les 10.45h, per tant, pressa cap ni una.

    2.Pel que fa al tema del dibuix del carrer, es va decidir que cadascú aportes idees i la Junta s'encarregaria de dibuxar-ho i en parlariem en una altre reunió.

    Si aquesta informació et serveix molt bé, i si nó, en la proxima reunió, pots assistir-hi i comprovar-ho, estas convidat/da.

    ResponElimina
  10. Insisteixo. De debo no creieu que el bloc no seria encara mes creible si posessiu dos exemples d'actuacions: un d'incorrecte i un altre de correcte? Guanyarieu credibilitat.

    ResponElimina
  11. Pots insistir-hi cada dia si vols, però crec que seria una pèrdua de temps, per qué segur que hi ha algú que sempre està en desacord amb l'altre, i per tant, tenen punts de vista diferents. A mi personalment no m'agrada el pont dels rojos, l'estat deplorable de la Riera, l'ubicació i disseny del Jardinet, els pisos de la Farga, l'actuació de la Bassa de la Farga, la manca d'informació de l'equip de govern, la gestió amb el veïns del Camprodon, l'estat economic de l'Ajuntament, la falta d'efectius policials, la recollida d'escombraries, si vols podem seguir? la falta de proximitat de l'equip de govern amb els veïns i les entitats del Poble, la no existècia d'un model de Poble clar ni turistic ni de res.

    Per tant, si vols insistir-hi comença per demostrar-me que hi ha més actuacions correctes que incorrectes, i que el saber fer de l'equip de govern es el més adequat per el nostre poble.

    ResponElimina
  12. Felicito a l' anònim que porta aquest bloc.

    Tota la informació està contrastada, documentada i te un to periodístic (presentació de fets) força correcte.

    Estic convençut que la participació passa per l'informació. Trobo molt encertat que avui en dia aprofitem tots els recurssos que ens ofereix internet (informació oficial i extraoficial, facilitat de difusió. etc.), per incidir en la política municipal, i anar canviant el concepte de transparència.

    " Transparent adj. Que deixa passar la llum de manera que poden veure's els objectes a través seu. ".

    A qualssevol que tingui informació que pugui ser d'utilitat als veïns, en el tema de la reforma del carrer, l'encoratjo a compartir-la per poder comptar amb el màxim de dades possibles.

    Salut accions

    ResponElimina
  13. Suposem que quan dius que guanyaríem credibilitat vols dir la "teva" credibilitat.
    ES guanya credibilitat quan es diu la veritat i no es demostra que s'està mentin.

    Hi ha alguna informació donada per la Plataforma que no tingui credibilitat?

    Molta de la informació que donem no és opinable, simplement difonem el que és públic. En tot cas es podrien qüestionar els dubtes que ens planteja aquesta informació i per això és el bloc, perquè la gent respongui/opini del que nosaltres treiem a la llum, que només és informació pública però que potser hi ha gent que no sap com trobar o no té temps per fer-ho.

    La credibilitat la donen o la treuen els fets, si per tu no és creible el que diu al DOGC o al BOP o a les Lleis i Decrets que aquí a vegades esmentem, llavors és que no creus o no dones "credibilitat" al sistema. Això és una discussió que ens supera, ara mateix, com a Plataforma crítica.

    Hi ha moltes més actuacions criticables des del nostra punt de vista, però el "ser" d'aquesta Plataforma era només pels fets del c. Camprodon. A vegades la discussió ha arribat a altres àmbits, no era la intenció dels administradors del bloc, però menys ho és la de sancionar/esborrar els comentaris i les discussions.

    En tot aquest temps des del mes de Novembre de 2008 que es va crear, només s'ha esborrat un comentari que era altament ofensiu per un càrrec públic del poble.

    El nostre sentit no és alabar les actuacions que fa l'Ajuntament (ja se n'encarrega el "tècnic" de participació i la web de l'Ajuntament i la web d'ERC, en les quals no es pot opinar). Nosaltres creiem que el normal és que les actuacions han de ser correctes per naturalesa i això no s'ha de banagloriar, això és el mínim pel qual cobren i són elegits i aquí parlem tant del govern com de l'oposició. ÉS EL MÍNIM!

    ResponElimina
  14. Felicitats a l'empresa MANZANO, ja ha tallat el primer arbre del c. Camprodon, i n'ha malmés 3 més amb les ruïnes de la Fonda, aquest déu ser el primer pas de la reforma, oi sr. Ronda? Perquè tot quadra amb la seva manera fosca i prepotent d'actuar.
    Reposaran l'arbre tallat?

    ResponElimina
  15. M'agradaria veure't a tu amb un pic i una pala fotre a terra tot allò...Segurar que no es faria malbé cap abre.
    No estic ni a favor ni en contra de la reforma...pk si voleu que us digui la veritat ja m'he perdut dins aquest tema.
    Però si us plau...deixeu de fer el ridícul amb els vostres comentaris i actueu!
    Fins ara el camprodon estava literalment fet una merda, i mai havia vist un escrit enlloc per arreglar-lo, netejar-lo. Que fot pena home! I per tallar un arbre tanta història...D'aìxò s'en diu aprofitar-se de la situació per fotre mal ambient. Em diràs que aquest arbre era tant important per la carretera oi?
    I encara espero rebre a casa algun full informatiu o alguna proposat vostra per fer el carrer nou.

    ResponElimina
  16. Sembla que algú s'ha emprenyat perquè han tallat un arbre i sembla que algú s'ha emprenyat perquè algú s'ha emprenyat perquè han tallat un arbre.

    Un joc de paraules, si!

    Jo, i parlo per mi, no tinc cap intenció de presentar cap proposta per reformar res, jo no m'he presentat ni sóc cap càrrec enlloc.

    Algú s'ha presentat i cobra per fer coses i és més diu i reitera que la seva feina és manar i fer coses, doncs que les faci, perquè pel poder que li ha otorgat el poble (o potser és que no té el poder? 4 regidors de 13? 5 de 13?

    Veig molta mala llet a l'últim escrit. T'asseguro que si jo faig les obres i hi ha elements que no es poden malmetre no es malmetran, punt i final. Es va avisar 2 cops als Mossos perquè els treballadors no complien les mesures de seguretat i se'ls podia haver avisat cada dia (recordem un mort per un accident laboral fa un any i mig molt a prop).
    Hi ha moltes maneres de fer les coses, jo les meves les faig el millor que puc, us ho asseguro, i si no les faig bé, t'asseguro que tinc uns caps i uns ciutadans que m'ho recriminen perquè les faci bé i que així segueixi perquè em permet millorar la meva feina i fer autocrítica que és el que li falta a molta gent, menys banagloriar-se i més autocrítica.

    O sigui que segons tu (l'últim escrit) la manera de justificar una feina mal feta és tirar pilotes fora i fer una crida a actuar a qui no li toca? Així anem, un s'ha de fer càrrec de les desicions que pren i de les coses que fa malament, no assumir els propis errors i culpar-ne als altres no és res més que tenir un problema de personalitat.

    Pot semblar una tonteria lo dels arbres però per algú són importants!

    Pren una til·la que ve el cap de setmana!

    ResponElimina
  17. Tinc un exemple de feina ben feta, almenys en aparença, ja en veurem el resultat d'aquí a uns mesos.
    Només heu de mirar la col·locació i la cura amb què fan les obres del carrer Sorrall i compar-les amb les del carrer Pietat. No sé qui fa les del Sorrall ni qui va fer les de la Pietat, però unes semblen obres d'uns sapastres i les altres de gent amb ofici.

    ResponElimina
  18. continuan em l'anomin del 25 de septembre que diu les coses que l'ajuntament a fet i no li agradan, dons jo tambe en tinc algunes.
    entreu a la pagina web municipal i clicleu a on diu presupost, encara hi ha panjat el del 2008, com es possible que estigem al final del 2009 i encara els arbuciencs d'apeu no coneixem el que es pensa gastar el nostre ajuntament durant el 2009?
    Ara cliceu ha on diu plens municipals, o sorpresa l'ultim ple publicat data del febrer del 2008, si amics si del febrer del 2008. Com es possible aquesta deixadesa? o es que es normal ham un ajuntament?

    ResponElimina
  19. A l'anònim de 24/09 13:42,

    El dimarts, en el Ple, es presenta el Pla de barris. És l'únic lloc on relment és podria veure el treball de l'oposició.

    Un govern que mana en minoria, no pot ser l'"únic culpable" de la manca de criteri i de transparència en l'informació que ens envolta.

    A l'oposició,

    Per que podem anar a votar-vos, a les properes eleccions, heu de fer "que valgui la pena", tot donant-nos alguna evidència dels vostres esforços per a complir les promeses que ens vàreu fer en els diversos programes electorals.

    Salut accions

    ResponElimina
  20. Per si algú de l'Ajuntament, es posa en aquest bloc (em consta que és molt possible..), m'agradaria demanar-li que tinguin l'amabilitat de penjar a la pàgina web de l'Ajuntament els pressupostos de l'any 2009, i també les actes dels Plens Municipals de l'any 2009.

    Ja ser que la manera més correcte seria presentar una instància, però veient que trigueu una mitjana de 4 mesos en contestar-les, m'estimo més fer-ho aquí, i amb molta sort avans que s'acabi l'any el poble tindrà accés a una informació que fa 9 mesos hauria de ser pública.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
  21. Recordo a l'últim anònim que el pressupost s'aprova en ple, amb una majoria de regidors. CUPA va sortir de govern el febrer, en plena discussió. Fins a finals d'abril es va tractar del pressupost amb tots els grups, sabent i utilitzant la situació de minoria dels regidors a govern. El mes de juny es va portar a ple i es va tombar (vot en contra d'Entesa, IA i CUPA)perquè no recollien les exigències d'aquests grups. El mes de juliol es va tornar a presentar el mateix condicionat a una moció de confiança de l'alcalde, que va perdre. Durant 30 dies els grups que van votar en contra tenien temps per presentar les suposades al·legacions al pressupost que deien que tenien o presentar una moció de censura amb un pressupost nou alternatiu. El pressupost després de no haver passat cap de les dues coses (?) es va poder publicar i definitivament aprovat el 3 de setembre (fa només 23 dies).

    salut!

    ResponElimina
  22. Una vegada més queda palés qui té clara la seva estratègia, també podem dir el mateix dels que no la tenen tant clara (sic...)

    Suggeriria que l'oposició M A J O R I T À R I A s'esforçi per fer anar canviant el rumb que porta l'equip de govern, penso que val la pena que facin quelcom per guanyar-se la confiança dels que us vàrem votar, i canviar les coses.

    ResponElimina
  23. parlar amb qui no et vol escoltar es un dialec de sorts.
    No busqueu culpaples amb l'opossicio, aqui els unics culpaples son l'equip de gobern i la seva inconpetensia al hora de fer les coses.
    Quan un gobern esta en minoria i vol aprovar un presupost, te que escultar a la resta de grups municipals, cosa que aquets senoyrs en cap moment baren fer.
    El Senyor Zamorano es creia que l'opossició no seria capas de tombar els presupostos i li surtir
    el tiro per la culata.
    Ell i nomes ell es el culpaple de que estiguem com estem,en aquell moment tenia que haber renunciat a l'alcaldia i deixar que democraticament gobernes la llista mes vo tada hi ha que el seu programa havia fracasat.
    Encontes d'aixó, s'en roca mes en si mateix em la benentesa dels senyors del psoe, aprovan i fen les coses per decrets d'alcaldia i meing prean a la resta de grups municipals, que durant aquets mesos san fet un fart de demanar informació sobre tots els temes que s'estaven
    portan a terme inclus la famosa llei de barris. La resposta ha estat sempra la mateixa el silenci.
    L'opossició te el deure de treballar fen propostes en positiu pro tambe te la obligació de fer que el seu programa sigui respectat el maxim posible, si no fes aixó la gent que els hi ha fet confinança es sentirien enganyats.

    ResponElimina
  24. Tal i com diu el titular d'aquest blog, veure per creure, els veïns del poble i especilament els del camprodon, s'haurien de pronunciar pel fet que aquest equip de govern vagi destrossant el patrimoni urbanistic del poble.

    Primer va ser Ca l'Ànima, façana emblematica que es va tirar e terra a canvi de 200m2 de plaça, que per cert, encara estar per començar i que molt en temo, que si mai funciona com a tal, serà un niu de merda i problemes veínals.

    Després ha estat l'enderroc de la Fonda Ayats, que com a patrimoni urbanistic tenia molt a desitjar, però ara bé, dins d'aquest enderroc s'han carregat l'edifici del Casal Republicà, que poder no era un edifici amb uns trets diferencials, però no entenc, com un partit com ERC, deixa que una part de la seva historia dins del poble es perdi.

    I ara es volen carregar l'Hotel Montsoriu per fer pisos i més pisos. Crec que com a veïns haurien d'actuar per que això no acabés passant i protestar en contra d'aquest projectes que fan que el Poble perdi patrimoni històric i es converteixi en un poble sense encant i deixat.


    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  25. Aquest últim escrit firmat per un "veí del carrer Camprodon" se't veu el llautó. No vulguis atiar guerres dien que "...els veïns haurien d'actuar..." perquè parles dues vegades dels veïns en tercera persona i després firmes com a veí?

    Sabeu que pensem els veïns? Que hi ha una gent que cobra i que ha estat elegida i està governant i que ho fot tot malament.

    Sabeu que pensem els veïns? Que hi ha una gent que cobra i ha estat elegida i està a l'oposició i no ha fet ni una denúncia per res, ni foten res, només atiar brases.

    Vosaltres que sou els professionals, actueu! Nosaltres estem dels polítics fins el monyo! Tant els que governen ara com dels de l'oposició, algunes paraules al ple i para de comptar, res de res! Com era l'eslògan d'algun partit ara no recordo quin, FETS NO PARAULES, i menys escriure en un bloc com a veí quan no s'ho és, que el que subscriu aquest escrit enxampa abans un mentinder que un coix.

    Res més, no diré que sóc veí, segur que no fa falta.

    ResponElimina
  26. Algú ens pot explicar perquè l'Ajuntament, per boca del seu alcalde senyor Zamorano i la Secretària de l'Ajuntament ens van dir que una moció presentada per una entitat no es podia votar en base a un informe jurídic emés per aquesta (mai vist) i llavors va tardar 5 mesos a votar una moció presentada per la nostra entitat legalment constituida i registrada i tant sols menys de 10 dies a votar una moció presentada per una entitat TECA (Taula d'Entitats Cíviques d'Arbúcies) que no sabem ni tant sols si està legalment constituida ni qui la constitueix. A nosaltres no ens hi han convidat?

    Hi ha coses que com a Entitat no es poden permetre, i aquest maltracte rebut per tothom en aquest 9 mesos que portem constituïts ens fan pensar que som un gra de pus que incomode a molta gent.

    Per aquest motiu i per la nostra falta evident de mitjans, qualsevol cosa relacionada amb el carrer o amb la diferència de tracta de l'Ajuntament amb altres entitats i que ens sigui desfavorable es portarà al Síndic de Greuges (s'adjuntarà al primer expedient la moció presentada i acceptada tant ràpidament per aquesta nova "entitat" creada).

    Veïns, veïnes i ciutadans en general, els polítics (tant d'esquerres, com de dretes) saben molt bé que en moments de crisi, s'ha de distreure al personal parlant d'altres temes: el Barça, la Independència, etc... i així no es parla d'altres coses més properes, reals i d'interés pel ciutadà de peu, no us deixeu enredar.

    Seguirem lluitant de manera cívica!

    ResponElimina
  27. Sóc veí del Camprodon tant si t'agrada com si no!la unica errada que he comés , es la d'escriure en tercera persona i no en primera, peró no crec que et molesti aquesta errada, si nó que no tens arguments per rebatre la evidencia. Aquest equip de govern no té la capacitat d'explicar res del que fa i menys de convencer als ciutadans, que la seva gestió es la correcte, o si nó mira el que va succeïr en el ple de dimarts passat, no cal ser molt espavilat per entendre que ens estan enganyant i mentin constantment, i a sobre ens voleu donar les culpes d'atiar guerres, quines guerres? o es que la mala gestió d'un govern no es pot criticar? són ells qui tenen la responsabilitat del govern, per tant, si no volen sentir cap crítica, que pleguin!!, ja estem farts de que a sobre ens digueu que no podem denunciar la seva gestió, diré i faré el que calgui, per tal de que aquest DESGOVERN NO REPETEIXI LA PROXIMA LEGISLATURA, i si no t'agrada, t'hi poses fulles!!


    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  28. Escrit per Llorenç en un altre bloc:

    "No m'ho puc ni creure: SOM INDEPENDENTS!
    T'aixeques un dia i descobreixes que tot ha canviat: som independents! I el cel és més clar (rés d'aquelles negres boires espanyoles) i... i els ocellets canten joiosos... i, no t'ho creuràs, rebs un e-mail del banc dient que t'han cancel.lat l'hipoteca, truquen a la porta i és la veïna que està com un tren, que ve a fer-te una feina ben feta, ja m'enteneu. Renoi l'independència, si ni al súper em volen cobrar!. Ostres tu, ahir era a l'atur, i avui que ja som independents em tocan un parell de mi.lionets a la 6/49. Tios, aixó marxa...
    Una caixa de bombons?. Uauuu, me l'envia l'Obama!!!!"

    I jo hi afegeixo, i som INDEPENDENTS i el carrer Camprodon es farà igual amb les mateixes contribucions especials, l'indústria carrocera d'Arbúcies segueix en crisi i amb molta gent a l'atur, això sí tindrem un Centre d'Arts Escèniques nou (tota la vida s'ha dit TEATRE, però queda més cool així), tindrem un Centre d'Interpretació de la Riera i dels oficis, i tindrem CUPA i ERC preocupant-se per les coses de sempre i deixant de banda el poble.

    L'altre dia em vaig passejar per Taradell (per posar un exemple) un poble més o menys de les nostres característiques, ostres quina diferència, l'estat dels carrers, els jardins, l'arquitectura en general. Governat per CIU si, però això no importa, governat per gent competent, això si que importa.

    Van aprovar el pressupost del 2009 el gener.

    També han votat una moció de suport a un referèndum d'Independència.

    ResponElimina
  29. A que carai juga el sr. Ronda? bé! és una pregunta irònica i si voleu retòrica.

    Després de sentir-l´hi dir més de 10, o no ser quantes vegades, que qui es tenia d'entendre per formar un govern ampli era ERC i ENTESA, ara resulta, que se li proposa aconseguir el que ell predica i vol, i de cop i volta diu que NO!.

    Escolteu Srs del PSOE, sou els culpables de la situació actual d'aquest desgovern, teniu la barra de aprogfitar-vos de la gent que s'estima el poble, oferint-vos per formar govern i llavors els doneu pel.... i a sobre encara us emprenyeu quan questionen la vostra gestió, per mi, esteu acabats!! i espero que la gent del poble es doni compte per les proximes eleccions, que vosaltres a l'Ajuntament no hi feu res de res.

    El PSC d'Arbúcies descarta ara l'acord entre les forces majoritàries, Entesa i ERC, que va proposar fa uns mesos al butlletí municipal. El regidor socialista, Antoni Ronda, va ser qui ho va palesar en el darrer Ple municipal en resposta a una pregunta directa del cap del grup municipal de l'Entesa, Pere Garriga. En aquesta intervenció, Garriga va preguntar a Ronda si subscriuria un canvi d'alcaldia a favor de l'Entesa en el cas que ERC entrés immediatament al govern municipal. Ronda va respondre en aquesta ocasió amb un 'no' taxatiu.

    ResponElimina
  30. AMNÈSIA 1.

    "Actualitzar el catàleg d'edificis antics i d'elements històrics d'Arbúcies i elaborar un pla d'ajudes i subvencions."

    Literalment del Programa electoral 2007 - CUPA.

    Ara, gràcies al vot de CUPA, l'equip de govern intentara descatalogar la façana de l'Hotel Montsoriu.

    Algú sap quins son els interessos ocults en aquestes maniobres?.

    Algú sap quin és el deute que CUPA té amb en Zamorano, que fà que traeixin el seu programa ? (tot donant pel sac als seus votants)

    Flipo !!!!!

    ResponElimina
  31. diuen que els d'entesa estan recullin signatures per demana que no es tiri a terra el hotel Montsoriu. Que es pensen que presentan duecentes signatures aturaran un acord de ple? la fasana del hotel no te cap valor historic, aixó es una pataleta d'en Pere Garriga i els seus deixeples.

    ResponElimina
  32. AMNÈSIA 2.

    "Proposem tirar endavant un Pla de Millora de l'Espai Urbà amb la finalitat de fomentar la rehabilitació i recuperació dels edificis, carrers, elements arquitectònics... en base a les seves estructures originals i històriques."

    Literalment del Programa electoral 2007 - PSC.

    Ara, gràcies al vot de PSC, l'equip de govern intentarà descatalogar la façana de l'Hotel Montsoriu.

    Algú sap quins son els interessos ocults en aquestes maniobres?.

    Algú sap quin és el deute que el PSC té amb en Zamorano, que fà que traeixin el seu programa ? (tot donant pel sac als seus votants)

    Flipo !!!!!

    ResponElimina
  33. Algú sap perquè els dilluns la flamant i inacabada plaça de la Pau té els accessos tant pel carrer Camprodon com pel carrer Germana Assumpta tancats?

    Tenim una plaça pública oberta 6 dies a la setmana només?

    ELS DE SEMPRE

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons