dimarts, 13 d’octubre del 2009

VEURE PER CREURE II

Notícia apareguda al diari EL PAIS edició digital:

El Tribunal Superior ordena demoler un hotel junto al parque del Montseny

Cuatro edificios de 3.400 metros cuadrados están en suelo no urbanizable

REBECA CARRANCO - Girona - 11/10/2009

El hotel que la empresa Baden Grup tiene a más de 700 metros de altura, junto al parque natural del Montseny, frente al macizo de Les Agudes, tendrá que ser derruido. El Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC) ha ordenado la demolición de los cuatro edificios de casi 3.400 metros cuadrados porque se han levantado sobre suelo no urbanizable de especial protección. La sentencia es firme y ordena "el íntegro derribo de lo construido", "la restauración de la realidad física anterior" y "el cierre, clausura y precinto". El hotel rural, en Arbúcies (La Selva), está casi acabado.

Baden Group pidió rehabilitar la masía para faisanes, pero la tiró y alzó el hotel

El tribunal critica, además, la actuación del Ayuntamiento, que ordenó en junio de 2000 la demolición y 37 días después cambió de opinión. El entonces alcalde, Joan Soler, que gobernó hasta 2003, se ha mostrado "sorprendido" al conocer el fallo. "Todo el proceso se hizo de común acuerdo con la Diputación. No esperaba que acabara así", ha dicho. El administrador de la compañía Baden Grup, Francisco Badia, ha anunciado que recurrirá la sentencia ante el Tribunal Constitucional. "Todo se ha hecho con los permisos y las licencias oportunas". asegura. En el caso de que el tribunal no les de la razón, exigiran "la restitución patrimonial y los perjuicios a quien toque", en referencia al Ayuntamiento, la Generalitat e incluso el Estado.

El problema tiene más de 10 años y surge a raíz de una demanda de los vecinos de la urbanización de Fogueres de Montsoriu, que temían que los camiones de la basura y el abastecimiento del hotel pasaran por su urbanización. Hasta 1998, la finca se conocía como Sant Climent. Era una típica masía en estado ruinoso. El 7 de agosto de ese año Baden Grup presentó ante la Comisión de Urbanismo de la Generalitat un proyecto de reforma para dedicar la casa a la cría de faisanes. Tras unas modificaciones, la comisión emitió un informe favorable.

En junio de 1999 el Ayuntamiento autorizó a la empresa a rehabilitar la masía, pero manteniendo las estructuras originales y sin hacer nada nuevo. Baden Grup empezó a trabajar y el Consistorio tardó un año en darse cuenta de que no estaba cumpliendo la ley: la vieja masía se había derribado por completo y levantado en su lugar cuatro edificaciones. El 28 de julio un decreto municipal suspendió la licencia, obligó al derribo de lo construido y abrió un expediente sancionador a la compañía. Las obras, decía el Ayuntamiento, son "ilegales e ilegalizables con arreglo al plan general". Pero 37 días después, y sin que nadie recurriera, cambió de opinión y emitió un informe que permitía legalizar las obras que antes no tenían solución con una serie de reformas.

Cuatro años después (abril de 2004), la compañía pidió un cambio de uso: en lugar de criar faisanes, quería construir un hotel. Urbanismo hizo un informe favorable y en 2005, el Ayuntamiento, ya con Zamorano en el poder, le dio el permiso. La sentencia es implacable. "Resulta a estas alturas de una evidencia abrumadora que no nos encontramos en forma alguna en presencia de unas obras de conservación, mejora y rehabilitación de una masía, sino ante unas construcciones de obra completamente nueva", dice la juez, que tilda el informe en que el Consistorio cambió de opinión de "inasumible" y hecho "de forma inaudita". El fallo condena al Ayuntamiento a cerrar el hotel y asumir su derribo si Baden Grup no lo hace. Además, exige que incoe un expediente sancionador "contra quien corresponda".

La comunidad de propietarios está exultante. Pero la lucha no acaba aquí. Mantiene un litigio con la Generalitat por los informes favorables que dio a los proyectos de Baden Grup. El ex alcalde Soler insiste en que la firma no tuvo ninguna vinculación con el Ayuntamiento que él dirigió, bajo las siglas CUPA (Candidatura Unitaria y Popular). Pero la inmobiliaria ha patrocinado al menos las fiestas municipales de 2007 y 2008 y el concurso de alfombras de flores naturales de 2008.

Hi ha alguns errors comprensibles, parla de Juan Soler quan vol dir Jaume Soler. Ens preguntem perquè aquesta notícia no ha aparegut als mitjans de comunicació locals i catalans...

44 comentaris:

  1. Es veu que es época de destapar irregularitats en el si dels estaments publics i administracions publiques en general. Esperem que aquestes irregularitats tinguin, almenys, consequencies politiques i que els responsables acceptin la seva mala gestió i actuin consequenment.

    Si la propietat de l'hotel demana responsabilitats i vol que se li retorni el mal ocasionat, l'ajuntament d'Arbucies, i per tant tots nosaltres com a ciutadans del poble,possiblement haurem de pagar una picossada per aquesta mala practica.

    Només ens faltava això,prou malament que tenim les arques municiplas,que a sobre haurem de desenbutxacar més calers!

    ResponElimina
  2. Felicito a l'autor d'aquest blog.

    He tingut l'honor de fer la visita numero 5000.

    Trobo que tot el que sigui difusió de la informació que com a poble ens convé conèixer, és un acte molt digne i del que segur s'en treu un bon profit per a la comunitat.

    Endavant i segueix donant-li aquest tó periodístic (informació objectiva, exposició de fets, ets.), doncs de segur, que el que fa falta en aquest poble són aquests tipus de blogs (realment participatius) per a fer una societat més democràtica.

    Moltes felicitats !!

    Joan

    ResponElimina
  3. Que pagui Zamorano i Jaume Soler

    ResponElimina
  4. EDICTE de 12 de juliol de 2004, pel qual es fa públic l'acord de declaració d'impacte ambiental del projecte de canvi d'ús de la Masia de Sant Climent, al terme municipal d'Arbúcies.

    https://www.gencat.cat/diari/4182/04162106.htm

    Acord de 18 de juliol de 2003, de declaració d'impacte ambiental del projecte de canvi d'ús de la Masia de Sant Climent, al terme municipal d'Arbúcies, promogut i tramitat per Baden Grup, SA, i tramitat per l'Ajuntament d'Arbúcies.

    ResponElimina
  5. Gràcies per la felicitació Joan, així continuarem publicant tota la informació oficial que trobem i les notícies dels diaris perquè la gent opini lliurament i, sobretot, amb coneixement.

    Al que no li agradi, ho sentim molt, que si posi fulles. Mai no hem amagat res, només la nostra personalitat que no la creiem important ni rellevant per exposar uns fets de manera objectiva i al que no cregui que som objectius que ens ho faci saber.

    Recordem que no som altaveu de les coses "ben fetes" per això ja hi ha altres blocs que queden retratats en el temps. Ex: Pisos de protecció oficial.

    Si creieu que hi ha coses que es poden millorar i que podem canviar feu-nos-les arribar i si teniu im nformació "que no sigui de conversa de bar" també la publicarem sóta el nom de la Plataforma.

    Gràcies a tots els seguidors per arribar a les 5000 visites des del mes de març. Si troveu que hi ha coses que podem canviar feu-nos-les arribar.

    ResponElimina
  6. En 7 mesos 5000 visites.

    Per cert he llegit un
    article d'opinió al Diari de Girona, escrit per en Gerard Quiñones i Macià, aquest dilluns passat, politòleg i SOCI DIRECTOR DE LA CONSULTORIA SOCIOPOLITICA NEOPOLIS.

    Recordo que Neópolis gestiona la participació al municipi d'Arbúcies (el regidor tampoc té temps !!!..)

    Eiiiii!! No té desperdici en la forma. En el fons, és un discurs totalment buit de contingut real (treball de camp!?), i vist desde una perspectiva totalment teórica.

    N E O P O L I S ! ! !

    GERARD QUIÑONES I MACIÀ (Politòleg i soci-director de Neopolis) El terme crisi s'ha instal•lat a les nostres vides en els darrers temps. Crisi econòmica, crisi del sistema de partits, democràcia en crisi, crisi institucional, crisi de valors... són conceptes més que presents al panorama mediàtic i quotidià. Un entorn que afecta de forma directa l'opinió pública i que s'acaba traduint en una manca de confiança generalitzada. Davant d'aquesta situació algunes veus s'alcen per dir-nos, amb raó, que les crisis també generen oportunitats que cal aprofitar.
    Dins d'aquest context, els governs més pròxims a aquesta ciutadania desconfiada tenen el deure de detectar i desenvolupar oportunitats de millora per contribuir al procés de recuperació que tant esperem. El moment actual sembla prou òptim per reclamar als ajuntaments que liderin la consolidació de fórmules de governança innovadores, basades en xarxes i relacions amb la societat civil. De fet, als ajuntaments de comarques gironines, aquesta és una tendència que es podria considerar iniciada (que no consolidada). Una dada per il•lustrar-ho; ?l'any 2008 la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat va atorgar més de 495.000 ? als ens locals gironins per promoure la participació ciutadana. La participació al món local, doncs, ha traspassat les fronteres dels programes electorals i s'ha convertit en una opció real per la qual s'hauria d'apostar de forma decidida. I això vol dir fer-ho ben fet, assumint el lideratge necessari, comprenent la dimensió pedagògica i d'aprenentatge que suposa, evitant la frustració d'expectatives ciutadanes i, en conseqüència, recuperant des de la proximitat local la confiança perduda.
    Però cal tenir molt present que per consolidar aquest procés de millora en les formes de governar el món local no podem dir participació ciutadana a qualsevol acció, sinó que caldran processos participatius que des d'un bon principi tinguin clars cinc elements bàsics. 1) La participació no és una finalitat, sinó un instrument al servei de la millora d'una política pública. 2) S'ha d'entendre la participació com un diàleg constructiu en el qual no només es debaten idees i es fan aportacions sinó que també es garanteixen conclusions. 3) La participació no és una forma d'evitar conflictes sinó de gestionar-los. 4) La participació no competeix ni amb la democràcia representativa ni amb les responsabilitats públiques, les complementa. 5) La participació s'ha d'entendre com un conjunt d'activitats que reflecteixen una altra manera de fer.
    Si els ajuntaments promouen la implicació de la ciutadania des d'aquests termes, la seva contribució a recuperar la confiança perduda pot ser més que rellevant. La proximitat amb el ciutadà és evident i els instruments per fer-ho hi són. Ens hi posem?

    ResponElimina
  7. Ei, de tant en tant penja una foto !!

    Dona molt de "color".

    Tu ja m'enténs...

    ResponElimina
  8. Per fi ha sortit la notícia als diaris d'aquí, són una mica lentets. Aquí teniu els enllaços a la notícia del
    Diari de Girona:

    http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/22/tsjc-ordena-lenderroc-dun-hotel-al-montseny-que-construir-illegalment/364927.html


    I del Punt Diari:
    http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/94919.html

    Ara bé una puntualització, aquesta sentència és ferma i no es pot recòrrer perquè el TSJC és l'última instància en aquests casos i per tant si d'aquí a 4 mesos un cop notificada la sentència no veiem l'Hotel enderrocat, posarem el crit al cel.

    Al Tribunal Constitucional només s'hi pot presentar Recurs d'Ampara per la vulneració de Drets Constitucionals i aquest Tribunal només concedeix l'Ampara o no, en el cas que hagi acceptat el recurs a tràmit, en cap cas publicarà una Sentència que contradigui el TSJ de Catalunya.

    Puntualitzar que es diu "Recurs d'amprara" al que en realitat és Acció d'ampara, ja que no és un recurs, però com sempre el desconeixement i els mitjats fan la seva.

    Queda clar?

    ResponElimina
  9. Que va passar entre l'any 2000 i 2004 ?

    Segons la premsa entre l'any 2000 i 2004 hi ha un buit.

    De moment, jo afegiria dos documents que he trobat


    Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
    ________________________________________
    DOGC núm. 3653 - 10/06/2002
    ________________________________________
    Departament de Política Territorial i Obres Públiques
    Exp.: 2002/002617/G
    Sol•licitud d’autorització per a la rehabilitació de la masia Sant Climent per destinar-la a hostatgeria, al terme municipal d’Arbúcies, promoguda per Baden Grup, SL



    Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña
    ________________________________________
    DOGC núm. 3850 - 25/03/2003
    ________________________________________
    ADMINISTRACIÓN LOCAL
    Ayuntamientos
    • EDICTO del Ayuntamiento de Arbúcies, sobre presentación de un estudio ambiental. (Pág. 6173)

    EDICTO
    del Ayuntamiento de Arbúcies, sobre presentación de un estudio ambiental.
    A requeriment del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, en data 17 de febrer de 2003, l’empresa BADEN GRUP, SL va presentar un Estudi d’Impacte Ambiental del canvi d’ús de la Masia de Sant Climent, amb el contingut que estableix el Decret 114/1998, de 7 d’abril, d’avaluació d’impacte ambiental.
    Pel present edicte que es publicarà en el tauler d’anuncis de la Corporació i en el DOGC, se sotmet l’esmentat estudi a informació pública durant el termini de 30 dies des de la darrera data de publicació, per tal que es pugui consultar i perquè es puguin emetre les al•legacions que es considerin oportunes.
    Arbúcies, 20 de març de 2003
    Jaume Soler i Pastells
    Alcalde president
    PG-7438 G (03.080.025)


    Segur que properament sortirà més informació.

    ResponElimina
  10. Sobre aquest tema hi ha una conversa de comentaris a :

    https://www.blogger.com/comment.g?glogID=8142055101726291180&postID=739200587535302594

    ResponElimina
  11. on? el link no funciona! el podríeu reenganxar?

    ResponElimina
  12. avui el diari de girona publica un breu on diu:
    les obres de reforma del carrer Camprodon comenseran l'any vinent, tindran una durada de deu mesos i un presupost de 1,5 milions d'euros. Voldria saber si vosaltres com associacio de veins del carrer Camprodon en sabeu res?
    Quan diuen el que costara el carrer, voldi que hi ha saben el que volen fer?

    ResponElimina
  13. No ser per on començar!.Crec que l'Equip de Govern l'està tornant a "cagar", espero equivocar-me, però tot fa pinta de tornar a cometre el mateix error de fa mesos enrera.

    Hi ha un acord de ple que fa referencia a la posada en comú de totes les opinions dels afectats i de consensuar el projecte entre totes les parts implicades( Veïns, Comerciants, Restauradors i Ajuntament), també hi ha el compromis de l'Alcalde Roger Zamorano de proporcionar tota l'informació requerida per AViV del camprodon abans de començar cap procés, doncs senyors i senyores! totes aquetes premises, acords i paraules donades per ara no s'han complert, i ara ens entarem pels diaris, que ja sabem el que costarà el projecte i les subvencions que tenen. Pel que sembla, podem tornar a les protestes, pancartes, mocions, denuncies, ecrits a premsa .....

    Des de el Juliol, que és quan es va assumir el compromís de tornar a començar un procés participatiu arrel d'una moció de l'AViV,han tingut molts mesos per posar-se en contacte amb totes les parts i no ho han fet, i ara ens surten que comencen les obres el 2010 i que tindran una durada de 10 mesos, com ho saben això?, com saben el que costarà el carrer? Per que no han donat l'informació a l'AViV de les subvencions que han rebut, tal i com reflecteix la Llei?

    Ja veurem com acaba tot plegat, tenim tantes ganes com qualsevol altre, que aquest carrer es faci, però el que no permetrem és se'ns tornin voler rifar i és passin la Llei i els acords del plenari d'Arbucies pel forro!

    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  14. En Zamorano encara es pensa que ens xupem el dit !

    Divendres
    6 de novembre del 2009
    El Punt

    ARBÚCIES
    Zamorano afirma que els edificis que s'han d'enderrocar no són un complex hoteler
    06/11/09 02:00 - ARBÚCIES - J.C
    Notícies de ...
    • Arbúcies
    L'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano (Esquerra), afirma que els edificis que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat enderrocar a Fogueres de Montsoriu no són un complex hoteler perquè el canvi d'ús que van demanar el 2004 «no s'ha fet mai efectiu». Zamorano no entén per què el líder de l'Entesa, Pere Garriga, parla de responsabilitats per a l'Ajuntament si s'ha d'enderrocar l'edifici. «No crec que sigui una posició responsable», afirma, i assegura que Garriga era el regidor d'Urbanisme quan es va edificar. «Potser té una informació que no sabem», apunta. Garriga va respondre que «tots els acords es van prendre per ple» i que no té «constància que s'hagi incomplert la legalitat».

    Desde el 2002, BADEN GRUP SL, te les intencions bens clares.

    En Zamorano, segueis intoxicant les informacions, pensant que tots plegats som tontos o quelcom pitjor.

    ResponElimina
  15. EN ZAMORANO DIU,

    Girona Comarques Catalunya Espanya/Internacional Tecnologia Successos Fotos
    diaridegirona.cat » Comarques


    La reforma del carrer Camprodon s´iniciarà l´any que ve

    ARBÚCIES | E.B.
    La reforma del carrer Camprodon d'Arbúcies és un dels temes més polèmics del municipi els darrers mesos i ja està arribant a la seva fase final. En breu, el consistori preveu convocar els afectats per la reforma -comerciants, veïns, restauradors- per parlar de la futura fesomia del carrer i llimar les diferències d'opinions i la idea, tal com explica l'alcalde, Roger Zamorano (ERC), és poder engegar aquesta obra l'any que ve. L'obra costarà al voltant d'1,5 milions d'euros i l'execució temporal és de 10 mesos. Pel que fa ajuts aconseguits fins ara, el batlle diu que tenen prop d'un milió d'euros entre el Pla Únic d'Obres i Serveis, llei de barris i Sorea, entre d'altres.
    t, que el carrer Camprodon



    L'AJUNTAMENT DEMANA,

    Es proposa la rehabilitació de l’edifici de Can Delfí (complex d’equipaments lligats al coneixement, la innovació, i promoció econòmica i turística de la vila); de les naus Ayats com a centre de les arts escèniques i culturals i la recuperació de l’eix fluvial d’Arbúcies.

    LA GENERALITAT DONA CALERS PER,

    Web del Departament de Política Territorial i Obres Públiques
    Convocatòria 2009

    ACTUACIONS
    • Rehabilitació de l’edifici de Can Delfí (complex d’equipaments lligats al coneixement, la innovació, i promoció econòmica i turística de la vila).
    • Rehabilitació de les naus Ayats com a centre de les arts escèniques i culturals.
    • Recuperació de l’eix fluvial d’Arbúcies.
    Pressupost: 5.000.000 euros
    Subvenció: 3.750.000 euros
    Població municipi: 6.526 habitants
    Població barri: 5.311 habitants (81%)

    PREGUNTA ? ?

    Quina és la quantitat exacta d'euros, de l'Ajut de la Llei de Barris, que anirà destinada directament al carrer Camprodon ?

    RESPOSTA ! ! !

    ResponElimina
  16. Jo entenc que 1 milió d'Euros no? Almenys és el que s'entén de l'escrit que penges.

    ResponElimina
  17. El que es pregunta, no es el total que diuen que tenen, si nó, el % que destinaran al Camprodon de la subvenció de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya.

    De totes maneres, no només ens preocupen els diners, si nó que també ens preocupen les maneres, torno a repetir que hi ha un acord de Ple que obliga a reunir a totes les parts implicades per tal de decidir quin carrer vol cada part, i d'aquestes reunions ha de sortir un model de carrer vàlid per a tothom, d'això se'n diu participació ciutadana!!, paraules que durant molts mesos ens va repetit aquest equip de govern i fins a dia d'avui encara no ha complert.

    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  18. LO 10/1995, de 23 de setiembre, del Código Penal
    LIBRO II. DELITOS Y SUS PENAS.
    CAPÍTULO VII. DE LA MALVERSACIÓN.

    Artículo 432.
    1. La autoridad o funcionario público que, con ánimo de lucro, sustrajere o consintiere que un tercero, con igual ánimo, sustraiga los caudales o efectos públicos que tenga a su cargo por razón de sus funciones, incurrirá en la pena de prisión de tres a seis años e inhabilitación absoluta por tiempo de seis a diez años.
    2. Se impondrá la pena de prisión de cuatro a ocho años y la de inhabilitación absoluta por tiempo de diez a veinte años si la malversación revistiera especial gravedad atendiendo al valor de las cantidades sustraídas y al daño o entorpecimiento producido al servicio público. Las mismas penas se aplicarán si las cosas malversadas hubieran sido declaradas de valor histórico o artístico, o si se tratara de efectos destinados a aliviar alguna calamidad pública.

    3. Redacción según Ley Orgánica 15/2003, de 25 de noviembre. Cuando la sustracción no alcance la cantidad de 4.000 euros, se impondrán las penas de multa superior a dos y hasta cuatro meses, prisión de seis meses a tres años y suspensión de empleo o cargo público por tiempo de hasta tres años.

    Artículo 433.
    La autoridad o funcionario público que destinare a usos ajenos a la función pública los caudales o efectos puestos a su cargo por razón de sus funciones, incurrirá en la pena de multa de seis a doce meses, y suspensión de empleo o cargo público por tiempo de seis meses a tres años.
    Si el culpable no reintegrara el importe de lo distraído dentro de los diez días siguientes al de la incoación del proceso, se le impondrán las penas del artículo anterior.

    Artículo 434.
    La autoridad o funcionario público que, con ánimo de lucro propio o ajeno y con grave perjuicio para la causa pública, diere una aplicación privada a bienes muebles o inmuebles pertenecientes a cualquier Administración o Entidad estatal, autonómica o local u Organismos dependientes de alguna de ellas, incurrirá en las penas de prisión de uno a tres años e inhabilitación especial para empleo o cargo público por tiempo de tres a seis años.

    Artículo 435.
    Las disposiciones de este Capítulo son extensivas:
    1.A los que se hallen encargados por cualquier concepto de fondos, rentas o efectos de las Administraciones públicas.
    2.A los particulares legalmente designados como depositarios de caudales o efectos públicos.
    3.A los administradores o depositarios de dinero o bienes embargados, secuestrados o depositados por autoridad pública, aunque pertenezcan a particulares.

    Interessa aquesta informació sobretot pels fets exposats en un post anterior d'aquest bloc i per uns altres apareguts al BOP i que :són:
    ENDERROC FONDA AYATS 122.428,46 €
    MUR FONDA AYATS/CASTELL 110.473,79 €

    En total 232.902,25 euros de fons públics malversats en operacions on se n'han beneficiat clarament uns particulars. Que vagin prenen nota els interessats i es busquin un bon lletrat per quan la instrucció de la causa els cridi, això serà la primera d'una sèrie de denúncies, per la via penal, de totes les actuacions urbanístiques que hi ha hagut en aquest municipi.
    Als interessats els recomanem que es vagin llegint tot el títol XIX del Codi Penal i vagin pensant quins altres il·lícits han pogut cometre.
    S'està documentant tot per presentar-ho a al fiscalia, aquí ja en teniu un abans.

    La mala gestió té conseqüències, la prepotència i l'arrogància també.

    ResponElimina
  19. Van dien pel poble, que les obres que estan fent al camprodon són les de la reforma de l'Ajuntament, i que l'Ajuntament ja té els diners i que no comencen per qué els veïns no hi estem d'acord.

    No poden començar la reforma del Camprodon per varies raons.

    1. Tal i com s'ha dit, hi ha un acord de ple que obliga a l'Equip de Govern a fer un nou procés participatiu amb els veïns i afectats per la reforma, per decidir quin projecte és el que s'ha d'executar.

    2.El projecte de la reforma del carrer Camprodon
    ha de passar per ple municipal i aprovar-se per majoria.

    3.Les subvencions que diuen que tenen, no arriben al 1,5 milions que diuen que val la reforma o que invertiran en les obres, per tant, hi ha un apart que queda penjada. Qui assumeix aquesta part? contribucions especials pels efectats?, això s'ha de determinar en el procés participatiu que encara no s'ha fet.

    Per tant, tots aquests rumors de carrer, els fan correr els d'ERC i PSOE, per desacreditar als veïns, nosaltres SI volem un carrer arreglat, però volem les coses clares i ben fetes, volem participar de debó, tal i com va decidir per unanimitat, el ple de l'Ajuntament el 26 de Juliol de 2009.


    Veí del carrer Camprodon

    ResponElimina
  20. corra el rumor que el senyor Ronda te un projecte de reforma del carrer Camprodon enllastit. Voldria saber si l'associació de veins heu participat en aquest projecte. I si com molt emb temo no en sabeu res, que penseu fer?

    ResponElimina
  21. No hi hem participat, però tranquil, sabem com és, és exactament el que va sortir del procés participatiu que alhora és el que ja tenia "in mente" l'Ajuntament abans de fer el pseudoprocés participatiu.
    O sigui que "más de lo mismo". El projecte està fet i repensat des de fa 2 anys i els implicats teniem molt clar el que volien, el que hi ha de nou ara únimament és que està tot plasmat en paper.
    Ara bé, una cosa és que el tinguin i l'altre que el portin a terme, ja veurem, temps al temps.

    ResponElimina
  22. Té raó el sr. Zamorano quan diu que els edificis a enderrocar no són un complex hoteler, això si, són una granja de faisans digne de les que hi déu haver a Dubai, amb tot de luxes, habitacions de 20m2 amb bany pel faisans, però té raó, no és un complex hoteler és una granja.

    ResponElimina
  23. Des d'ahir divendres 14 de novembre de 2009, aquesta associació té una còpia del projecte de reordenació del carrer i de la memòria on consta tot el cost i la repercussió dels veïns facilitades per l'Ajuntament.
    Amb la carta adjunta i firmada per l'alcalde sr. Zamorano es pot interpretar que tot això és un document de treball per tal de poder aportar idees i/o modificacions però no ho especifica com tampoc especifica que sigui el projecte definitiu per tant entem que és un gest obert a dialogar.
    Des d'aquí emplaço a qualsevol persona que en vulgui una còpia o consultar-ho que envii un mail a l'adreça avcamprodon (arroba) gmail.com, ja que els arxius pesen molt per enviar-los en conjunt a tothom.

    Dit això i esperat des de fa molt de temps, el que no entenem des de l'associació és que s'hagin començat les obres al carrer, tothom ha vist que estan obrint una rassa i passant un tub que pot impedir alguna modificació substancial del projecte i no ho entenem.

    Fins aviat.

    AViV del c. Camprodon

    ResponElimina
  24. En un mes 1082 visites.

    CUPA I IA , QUÉ EN DIUEN DEL PROCÉS PARTICIPATIU ?

    L'informe previ del projecte de Reordenació del carrer Camprodon i el projecte de Reurbanització del carrer F.Camprodon i carrer del Pont ja estan fets !!!

    Els veïns no en sabem rés encara.

    Les obres ja han començat !!

    ERC i el PSC, ens tornen a pendre el pél.


    Josep

    ResponElimina
  25. Per començar bé l'any en Ronda vol iniciar les obres del Camprodon.

    1. Algú sap quin projecte vol executar?
    2. Algú sap de quins diners(Subvencions) disposa l'Ajuntament per començar les obres?
    3. S'han reunit amb els veïns afectats, comerciants i restauradors per decidir quin carrer es vol?

    Bé això es el que es va acordar en el ple de juliol, tothom es va comprometre a seguir aquests pasos i que s'ha obtingut?
    Doncs res de res. No podem saber quin projecte s'ha d'executar per qué ningú dels implicats s'ha reunit amb l'Ajuntament per consensuar el projecte, i per tant, no sabem de quines subvencions ni de quins diners disposem per fer el carrer.

    Es veu que el Sr. Zamorano ha enviat un CD amb una memoria del carrer i quatre dibuixos fets per l'Ajuntament, sense consultar a ningú dels implicats en la reforma. En sembla que això no es el que es va acordar i per tant, no podem jugar a aquest joc, a més, aquests dibuixos es veu que no diuen res de nou, són els mateixos que van sortir del resultat les enquestes i del procés participatiu anterior, que d'altre banda, queda anul·lat tal i com reflecteix l'acord de ple de juliol.

    Per tant, tornem a ser al principi, no ens deixen participar en l'elaboració del nostre carrer, i tampoc respecten les desicions del plenari de l'Ajuntament. Ens volem enganyar una altre vegada, i estic segur que ens acusaran com van fer l'altre cop i diran que els veïns no volem fer el carrer.

    ResponElimina
  26. Hola,
    us convido a llegir els pots del blog @arbuciesfutur, notícia "els comptes no quadren" entre "les dolents de la pel·lículas, i altres aportacions (entre elles francmirador). Sospito que algú de "els dolents de la pel·lícula, també volta per aquest bloc (com jo mateix).

    ResponElimina
  27. El dia 13D hem de dir PROU, i després endreçar la casa.

    Les filtracions de la sentència sobre l'estatut anuncien una escapçada general · El terme 'nació' i 'símbols nacionals' no superen la censura del tribunal espanyol

    ResponElimina
  28. Ayuntamiento de Arbúcies - Aprobados 705.508 € - Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local
    El Boletín Oficial del Estado, publicó el 27-10-2009 el Real Decreto-ley 13/2009, de 26 de octubre, por el que se crea el Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local, que asciende a 5.000 millones de euros repartidos en función a la población de cada municipio, quedando condicionado a la dotación efectiva del fondo que se contemple en la Ley de Presupuestos Generales del Estado para el año 2010.

    Arbúcies, con 6526 habitantes, se le asigna un total maximo de 705.508 € Euros, (117.386.654 ptas)

    El Ayuntamiento de Arbúcies tiene de plazo para presentar sus proyectos 3 MESES DESDE EL Martes 3 de noviembre de 2009 - (3 Feb 2010).

    ResponElimina
  29. A veure si els aprofitem per alguna cosa del carrer!!!! Gràcies per la info company

    ResponElimina
  30. Dades oficials:
    Atur registrat a Arbúcies a 31/10/09: 409 persones

    La crisi s'acaba? Ha pujat un 5,14% en un mes i un 120% en 13 mesos.

    "Les empreses carroceres començaran a remontar a partir del mes de juny (2009)" extret de les paraules dites per l'Alcalde Roger Zamorano i el senyor Antoni Ronda a la reunió per la reforma del carrer el 18 de gener de 2009.

    El que dèiem, uns cracks!

    ResponElimina
  31. L’ajuntament fa un any deia en relació al procés participatiu del carrer
    .
    Qui hi prendrà part?
    1) Els veïns i les veïnes d’Arbúcies, sense limitació d’edat, entenent que hi ha tres grans grups:
    1.1) Veïns i veïnes del carrer Camprodon i del carrer Pont
    1.2) establiments comercials del carrer Camprodon i del carrer Pont
    1.3 ) resta d’arbuciencs i arbucienques

    Ara diuen que els del carrer del Pont no pagarian rés, en el cas de que s’apliquessin les contribucios especials.

    Agraïria informació

    ResponElimina
  32. Interessant l'evolució de l'atur a nivell català durant els últims 3 anys. Aquí us deixem l'enllaç perquè veieu l'actual tendència a l'alça on es pot entreveure com serà el 2010.

    http://www.sepe.es/contenidos/cifras/datos_avance/paro/pdf/DBGRCA9.pdf

    Veureu que el 2007 era estable i durant tot el 2008 i tot el 2009 (llevat de 2 mesos d'estiu) l'atur no para de pujar de manera exponencial.

    Amb les dades avançades de l'INEM a Catalunya aquest mes arribem als 555.000 aturats, molts dels quals ja no cobren cap prestació, sobre una població activa aproximada d'unes 3.806.000 persones d'un total de 7.467.423 empadronada 1/1/2009 i sobre 7.611.711 targetes sanitàriesa dia 1/1/2009 dels quals 1.294.498 són nascuts fóra d'Espanya.

    Analitzant les dades què tenim?
    144.288 que no estan empadronades (possible immigració sense papers) que representa quasi un 1,90% de la població.

    1.294.498 immigrants amb papers que representen quasi un 17% de la població.

    Un atur aproximat del 15% de la població activa i amb tendència a l'alça.

    No volem ser negatius, però s'aproxima un canvi fort en la societat i en la manera de viure i treballar i qui no ho vulgui veure és que és cec.
    I també s'aproxima una època molt problemàtica per moltes famílies immigrants i autòctones.

    Tot això extrapolat a Arbúcies quin significat té i què pot voler dir?

    Ho deixarem pel proper post

    ELS DOLENTS DE LA PEL·LÍCULA

    Dades extretes de l'INEM, de l'INE i de l'IDESCAT i del CATSALUT i analitzades ràpidament i sense massa base científica per nosaltres.

    ResponElimina
  33. Sí, la culpa de l'atur, de la immigració i de que no puguis anar de vacances per nadal també és culpa de l'ajuntament d'Arbúcies!

    ResponElimina
  34. "No és més cec el que no hi veu, sinó el que no hi vol veure"

    Ningú ha dit que la culpa de l'atur i de la immigració (la qual no hem criticat) fós de l'Ajuntament, i de les "que no puguis anar de vacances" no sabem d'on ve aquesta afirmació.
    El que volem deixar anar és que cal estar pendent del que passa al món i a casa i saber què es pot fer i què no i això és molt important quan es gestiona un pressupost públic amb el qual, segons el nostre parer, es poden fer moltíssimes coses que no s'estan fent i se'n poden deixar de fer moltes que s'estan fent i que l'única cosa que fan és aconseguir més endeutament i fer més llarg el calvari del canvi de model econòmic. En medicina té un nom: ALLARGAR L'AGONIA.
    Tampoc creiem que sigui temps d'obres faraòniques, sense calcular-ne el rendiment econòmic-social que poden donar ni tampoc les despeses-càrregues futures.
    I molt menys creiem que sigui època d'imposar "contribucions especials".

    NO ENS AGRADA LA CULTURA DEL TOTXO, NI LA D'OBRES DE CARA A LA GALERIA.

    Pregunta per la reflexió: De què serveix tenir un teatre que serà modèlic en quan a arquitectura i prestacions (això ja ho veurem, perquè amb el currículum que porta l'actual equip de govern) si no s'ha fet ni un estudi d'impacte econòmic, de despeses que generarà, d'ocupació que pot tenir, etc.

    Tenim 2 teatres, no són aprofitables?

    El que volem nosaltres és que les persones que decideixen què fer amb els nostres diners, pensin algun dia si farien el mateix si aquests diners fóssin el pressupost de la seva família. Deixeu-vos estar de tantes obres (malfetes, amb mancances, amb reparacions posteriors...) i utilitzeu els diners públics (nostros) amb més criteri i amb més visió de futur.

    Estem hipotecant el futur dels nostres fills i néts. No us en adoneu?

    ELS DOLENTS DE LA PEL·LÍCULA

    A veure qui li diu a un arbucienc de tota la vida de 50 anys, que sempre ha fet el mateix i que es quedarà sense feina o ja no en té: RECICLA'T I POTSER HAURÀS DE SER EMMIGRANT TU ARA, AGAFA ELS TRASTOS I VÉS A BUSCAR FEINA ON SIGUI.

    Li explicarà el senyor Zamorano, el senyor Ronda, els de CUPA, en Pere Garriga, en Merino o en Salomó? Perquè això passarà, i sinó, temps al temps.

    ResponElimina
  35. Hi ha un llibre interessant pel que el vulgui llegir, pot semblar molt negatiu, a algú de nosaltres que l'ha llegit els sembla realista i moltes de les nostres tesis són semblants:

    El crash del 2010. De Santiago Niño Becerra. Aquest senyor no és ni un oportunista ni un vident, ha estat des del 2000 investigant l'economia mundial.

    ResponElimina
  36. M'agradaria que d'una vegada per totes algú es dediqués a fer una politica constructiva a aquest poble, tinc la sensació com la majoria de gent del "carrer" que no feu una altra cosa que barallar-vos (els que es dediquen a governar, es clar) els uns amb els altres tot el dia. No he llegit en cap blob, post... cap aportació d'aquesta mena i de veritat, cada vegada la sensació de deixadesa es més gran, senyors Arbúcies s'està perdent i es una llàstima, tan sols heu de sortir un diumenge a la tarda per veure com està el poble, potser que fem alguna cosa per "frenar" aquesta tendència i no perdre el temps en picabaralles de si la culpa es teva o meva. Perquè com diuen " a lo hecho, pecho". El poble vol solucions, no debats.

    ResponElimina
  37. DECIDIM COM EL VOLEM


    PRIMER ANIVERSARI DEL PRIMER PROCÉS PARTICIPATIU
    DEL CARRER CAMPRDON


    Convit per a tothom (places a reservar … )

    Celebrarem la gran participació i el grau de satisfacció dels assistents.

    Donat l’èxit d’aquest apropament de la democràcia al poble, us convidem a celebrar-ne
    un altre properament, d’acord amb el ple municipal del passat juliol.

    Es confirmarà data per l’Agenda Municipal.

    AGRAIREM LA VOSTRA PARTICIPACIÓ

    ResponElimina
  38. Molt adecuat l'últim post! Tens un sentit de l'humor semblant al nostre, jejeje! Et convidarem a les properes trobades.

    ELS DOLENTS

    ResponElimina
  39. A l'anònim del 3/12 a les 11:14
    Poses en dubte la construcció del nou teatre, i personalment crec que ja era hora que un poble com Arbúcies en pugui tenir un amb cara i ulls, amb bones prestacions i bona seguretat.
    Sobre el que comentes de l'impacte econòmic que pot tenir, comentar-te que no en tinc ni idea. Suposo que serà com un camp de futbol. O és que la cultura ha de portar benefici a un ajuntament?
    Com es gestionarà. Tampoc en tinc ni idea, però sí que sé que un poble que té tantes entitats (teatre, cine, música...) culturals com Arbúcies es mereix un bon espai. Suposo que serà una gestió com les que s'està fent amb les instal·lacions esportives; l'ajuntament es farà càrrec de la logística més pura i dura i les entitats, amb les seves activitats, omplirant la programació. A més de l'ajuda de l'ajuntament a l'hora de programar. Entenc que molts dels calers que ara van al Centru anirant a les Naus Ayats.
    A més a més, s'ha de veure amb la part de Can Cassó que s'aprofitarà per Festa Major, PopArb i altres històries.
    Vaig llegir al diari que la Generalitat aportarà 450.000 € més al projecte,i crec que ara no es pot deixar escapar. Fa massa anys que a Arbúcies li falta un bon teatre. Fins ara les parts implicades hem estat en silenci, treballant d'una forma totalment altruista pel poble. I ja et juro jo que haver de tractar amb el Bisbat no és gens fàcil.
    Per la part que em toca, pel Centre hi passen cada any més de 2.500 persones. Això sense comptar les activitats que hi fa l'ajuntament i les escoles i l'institut.
    O sigui que aprofito aquest post per injectar una bona dosi d'optimisme dins aquest món on ens toca viure, i desitjo estar a l'innauguració de les Naus Ayats en un futur no massa proper.

    ResponElimina
  40. Tal i com van les coses en aquest equip de desgovern, crec que el millor per tothom, seria que deixesin la remodelació del camprodon per l'any 2011 que es quan rebran la quantitat més gran de diners i no els caldrà endeutar-se més.

    Amb la proposta il·legal que ens ha fet l'equip de desgovern sobre el nou carrer, hi trobem a faltar alguns elements importants a més de una falta de sensibilitat envers els veïns insultant, per tant, el dia que es dignin a convocar a els veïns per parlar del carrer, si no estan disposats a dialogar, es trobaran amb el que es van trobar ara fa 1 any, i que els ha portat a on som ara.

    S'ha de complir l'acord de ple, han de presentar les xifres clares, tan de subvencions directes pel camprodon, com per les que volen destinar de la llei de barris, han de donar xifres exactes de les contribucions especials per cada veí, si es que n'hi ha d'haver, cosa que ara per ara ho poso en dubte.
    Tot això es el portem demanant des de fa 1 any i encara no sabem, per que cal recordar, que el projectet que ens han donat no es vàlid i per tant, les xifres tampoc.

    Senyor Ronda i Zamorano, cal que es posin les piles, si nó això no tira endavant, cada cop tenen menys temps i a la gent més emprenyada, per vostés va el pollastre!!!

    ResponElimina
  41. És veritat que en aquesta proposta que l'Ajuntament ha presentat als veïns, tot i que no és vàlida, els veïns del carrer del Pont els hi arreglaran el carrer de FRANC i la resta de veïns del camprodon hauran de pagar?

    No deien que el Pont estava fora de la remodelació per què els hi sortia massa car fer-ho tot?
    Ara ja els hi surt barat?
    Per què uns si i els altres no?
    Com és que els únics que pagarem som els del Camprodon?
    El Sorral, Turó del Campament, davant de Can Torrent, Segimont Folgueroles, Germana Assumpte,El Solei, aquests han pagat?

    ResponElimina
  42. Atur a Arbúcies a 31/12/2009: 412 persones.

    No oblidem els problemes econòmics de NOGE que li poden provocar la fallida i darrera seu d'altres empreses arbucienques que en són proveïdores...

    Restem atents als esdeveniments.

    ResponElimina
  43. L'alcalde Sr. Zamorano ha manat enderrocar St. Climent, per decret d'alcaldia.

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons