divendres, 5 de febrer del 2010

VEURE PER CREURE III

Després d'un temps de reflexió i observació i d'altres activitats del dia a dia, avui hem decidit publicar un escrit que segurament us agradarà a tots, fins i tot als crítics d'aquest bloc. És un escrit que ens unirà però que pretén fer reflexionar a tothom sobre com les coses que són "veritat inqüestionable" s'esfumen en el no res amb el pas del temps i donen la raó a la gent prudent i assenyada.

Aquests escrit va dirigit als il·luminats que tenim al nostre poble, segurament no seran de la tendència neoliberal de l'escrit publicat però molts dels seus actes i afirmacions si assemblen.

Publicat l'any 2003 al diari El Mundo: (cliqueu sobre el títol si voleu veure la pàgina original)

ENDEUDARSE
FEDERICO JIMÉNEZ LOSANTOS
Yo no sé si es un virus o una bacteria, pero una enfermedad, seguro.Cuando no avisa el Banco de España, acongoja el Instituto Nacional de Estadística, si es que no les da por asustarnos a la vez.Caruana está empeñado en avisar a los bancos de que tengan más cautela prestando dinero, cosa atinada y laudable, que sin duda entra en las obligaciones de su cargo y en las más modestas de su sueldo. Bien por el gobernador. Lo malo es que no lo dice así, para que le entiendan los aludidos, sino que la ha tomado con las familias y repite que están endeudándose demasiado y que cualquier día de éstos, a nada que suban los tipos de interés, pueden hundirse bajo el peso de sus hipotecas. Naturalmente, cuando uno oye hablar de las familias, en general, no piensa en la suya, ni en su hipoteca, ni en su endeudamiento. No va a saber el gobernador del Banco de España, por muy gobernador que sea, más de sus finanzas que él mismo, que eligió la casa, pidió el crédito y lo paga religiosamente, porque la hipoteca inmobiliaria es lo último que los españoles dejan de pagar. Por eso mismo los bancos prestan el dinero a como está, que es a nada, y siguen dando créditos como los han dado siempre, asegurándose sobre el patrimonio, el cuerpo y hasta el alma del hipotecado.Llevamos casi una década prosperando, baja el paro, sube el nivel de vida. ¿Cómo no va a querer el ciudadano vivienda propia? ¿Y qué razón hay para asustarlo? Seriamente, ninguna.
El INE, por su parte, dice que más de la mitad de las familias españolas llega con dificultad a fin de mes. Creo recordar que la última vez aseguró que un tercio no llegaba y yo, inocente, lo creí. Aleccionado y atemorizado por la experiencia argentina, acudí precisamente a las estadísticas para ver el alcance del desastre. ¿Hay más muertos, desnutridos, hospitalizados, mendigos, menesterosos? Increíblemente, no. La gente en España cada vez vive más años, índice inequívoco de salud, porque aquí todavía suelen morirse más los enfermos que los sanos. Esta vez, este susto, he supuesto que hacemos de la necesidad virtud y que, si nos quedamos sin dinero la última semana de mes, quizás la moderación forzosa de nuestras ingestas está frenando la tendencia del ecuador corporal hispano a lo oblongo y convexo. Pues tampoco: seguimos hinchándonos. Total: nuestra renta aumenta, no gastamos más que el año pasado y seguimos ahorrando para invertir en el ladrillo, que rinde más que la Bolsa. La gente nunca ha creído las jeremiadas que de forma trimestral, mensual y hasta semanal lanza el Gobierno con tenacidad de hiena. Años lleva avisando del pinchazo de la famosa burbuja inmobiliaria. Menos mal que nadie le hizo caso, porque lo que más se ha revalorizado es la vivienda. ¿Dónde el peligro? ¿Dónde la ruina? En la burocracia.En la rutina.

31 comentaris:

  1. Grato recuerdo, el de Don Federico!

    ResponElimina
  2. Senyors estupefactes ens quedem amb el Pla Local d'Habitatge d'Arbúcies (PLH). Es digna de persones ignorants i aillades de l'entorn i del sentit comú. Hi ha unes projecccions que semblen tretes de l'imaginari de Josep Pla, tant de llars com de persones, obviant la crisi que estem patint i que tots els organismes internacionals, estatals i nacionals amb cara i ulls diuen que durarà molts anys a causa de que aquest Estat ha viscut per sobre de les seves possibilitats i en una economia fonedissa (la cultura del totxo) que ha fet que tot rebentés.
    Si us plau, no es gastin més diners públics fent bajanades com aquestes i planificant la construcció d'habitatge quan hi ha 300 pisos per vendre i no van ni aconseguir omplenar les 9 sol·licituds pels habitatges de protecció que van oferir.
    Segons xifres optimistes (escenari llunàtic):
    Població 2007: 6271
    Població 2014: 7634 +1363
    Llars 2007: 2285
    Llars 2014: 3100 +815

    Segons xifres conservadores (escenari optimista real):
    Població 2007: 6271
    Població 2014: 6506 +235
    Llars 2007: 2285
    Llars 2014: 2470 +185

    I l'escenari pessimista? No es contempla? Han obviat l'any 2008 (que surt a la gràfica) i el 2009, i el 2010 que serà pitjor? Han obviat que aquest any Arbúcies ha perdut població?

    Han obviat que no es una crisi cojuntural sinó que és sistèmica, el model està esgotat! Si us plau deixin de dilapidar els diners públics dels pocs que podem pagar i administrin-los el millor que puguin per afavorir a les víctimes del sistema.

    Senyors després d'arribar a la pàgina 5 de la sìntesi d'un informe illegible (pel nombre de barbaritats) un es pregunta si cal amplicar la superfície edificable del PGOU de l'any 1994! Fa només 15 anys! Quina gran previsió! i més tenin en compte que hi ha encara un 60% del sòl a desenvolupar, 300 habitatges buits, població decreixent, crisi carrocera i canvi de model?

    Reflexionin abans, SI US PLAU!

    ResponElimina
  3. Juguem a endevinar:

    -PREGUNTA:Sabeu quan ens costarà mantenir el Servei Municipal d'Habitatge segons previsions de càlculs fetes per ells mateixos?

    -RESPOSTA: 102.000 Euros cada any des del 2010 al 2015, amb un total de 612.000 Euros.

    A qui voleu col·locar a l'oficina?

    ResponElimina
  4. Juguem a endevinar:

    -PREGUNTA:Sabeu qui són els genis de l'Ajuntament que han realitzat aquest Pla Local d'Habitatge?

    -RESPOSTA:
    Copiar i enganxar enllaç per no ferir susceptibilitats:

    http://www.arbucies.cat/uploads/20091218/Sintesi_PLHA.pdf

    ResponElimina
  5. Llevar-se al matí i descobrir que de cop i volta ets un geni no té preu. Sou els millors. Uns asos de les xifres i de la política. Gràcies per aquest bloc. El millor del ciberespai arbucienc amb diferència. Ja ja ja.

    ResponElimina
  6. Gràcies pel elogis però ens agradaria més que aquest bloc no tingués sentit de ser, ni tampoc excuses per sobreviure, però el que en realitat ens falta és temps per seleccionar tot el que no publiquem i que ens arriba.

    Gràcies de nou, esperarem no defraudar-te en un futur.

    ResponElimina
  7. Un pot opinar lliurement, però em sembla que per parlar d'un document ple de dades cal tenir una mínima preparació. Els números poden ser discutibles, però des del raonament. Lamento molt veure que es fa servir un to de hooligan per a fer demagògia.

    Una llàstima, així doneu un pobre servei al poble. Em temo que si alguna vegada entreu al govern municipal, moltes coses del pla les acabareu fent vostres. Per què (per posar un exemple) suposo que sabreu que el sòl per desenvolupar no és apte per habitatges protegits.

    Suposo.

    ResponElimina
  8. No fa falta fer habitatge protegit quan l'habitatge lliure és més barat si no existeix l'especulació.
    No fa falta fer habitatge protegit quan fas 9 habitatges i tens només 6 sol·licituds de les quals 2 o 3 van renunciar i segur que alguna altre no va aconseguir el finançament.
    El que fa falta és que el preu de l'habitatge sigui raonable i acabar amb el "cuento" de la propietat.
    No fa falta pagar el mateix per un habitatge protegit que per un de lliure quan els acabats i materials que s'han usat són els més pèssims i barats del mercat.
    Has vist els aïllaments entre veïns (pladur), has vist el disseny del pisos (la portera del Nuñez els hauria distribuit millor), has vist la diferència entre la projecció del plànol i la realitat?
    Estem fomentant caixes de mistos per viure, això si, a preu d'or.
    En aquest poble hi ha suficients habitatges nous per a tothom.
    En aquest poble hi ha suficients habitatges buits preparats per ser ocupats i llogats.
    En aquest poble hi ha suficients habitatges de segona mà buits per ser rehabilitats.

    Vols més informació: busca a totes les immobiliaries d'internet i del poble.

    No us preocupeu, al govern no hi entrarem. Hem repetit mil vegades que nosaltres fem crítica. El dia que decidim entrar-hi serà perquè el sistema ha canviat el seu funcionament (cosa que fa falta una revolució, perquè els que ja l'ocupen i els va bé no el canviaran).

    A títol informatiu: Saps que el preu màxim de l'habitge protegir està fixat i va per zones. No hi ha ni un habitatge protegit que fixi un preu inferior, i això és perquè ja hi ha calculat un guany.

    Sabràs també el que diuen els promotors: "no podem baixar més els preus dels pisos perquè perdrem diners", senyors quans empresaris, autònoms, ... han fet negocis perdent diners, aquesta gent viu a un altre planeta, la paraula pèrdua no la contempla. El que deiem i direm CULTURA DEL TOTXO.

    I ara la Generalitat treurà un pla, per fomentar que durant 6 mesos es mantingui aquesta cultura perquè l'agonia que arribi més tard sigui més forta.

    Quina visió la dels polítics a 6 mesos vista (no us oblideu que novembre 2010 hi ha eleccions, quina casualitat) així es planifica un país i el futur, a 6 mesos vista. SI SENYORS!

    ResponElimina
  9. DADES CANVI DE MODEL ECONÒMIC:

    Ja tenim les noves dades d'atur corresponents a 31/01/2010. Aquestes a Arbúcies són més que preocupans si ens fixem en l'evolució dels últims mesos.

    31/10/09 --- 409 persones aturades
    30/11/09 --- 420 persones aturades
    31/12/09 --- 412 persones aturades
    31/01/10 --- 458 persones aturades.

    Aquest últim increment del mes de gener ens sembla especialment preocupant. A dades de 1/01/09 Arbúcies comptava amb una població de 6598 persones censades, desconeixem la població a data 1/01/10 per quantificar si hi ha hagut augment o disminució de la població durant l'últim any.

    Recordem també que les dades ens mostren l'atur de la població resident, si es calculessin de manera diferent, tinguent en compte l'ubicació de l'empresa, les dades d'Arbúcies encara serien molt més negatives perquè és una població que durant els últims hans ha importat mà d'obra de les poblacions veïnes (breda, hostalric, sant hilari, ...)

    Dades facilitades pel Servicio Público Estatat de Empleo (antiga INEM).

    ResponElimina
  10. I això què hi té a veure amb la plataforma que teniu muntada del carrer camprodon?

    ResponElimina
  11. Potser la intenció de l'Ajuntament de fer pagar Contribucions Especials a alguns veïns i comerciants fa que hi tingui alguna cosa a veure?

    En aquest bloc els comentaris són lliures i la gent parla del que vulgui sempre que sigui sense insults.

    A alguns els hi agrada parlar d'economia, a d'altres de la bombolla immobiliària, a d'altres de política i aquest bloc és una plataforma molt vàlida per poder expressar les opinions lliura i anònimament (si es vol).

    Si et molesten els comentaris que només donen informació, no els llegeixis o deixa de seguir-nos i segueix ignorant però hi ha d'altre gent que per motius varis no té accés a una iformació que és pública i alguns de nosaltres creiem que és bo que se sàpiga.

    Veuràs en els nostres escrits dades objectives i inqüestionables, opinions subjectives i fins i tot suposicions, segurament tens la capacitat d'anàlisi suficient per saber destriar el gra de la palla i saber el que és informació del que és especulació.

    Motius per crear aquest bloc d'informació d'Arbúcies ni ha suficients i variats, el nom escollit com a PLATAFORMA REFORMA DEL CARRER CAMPRODON el podem titllar d'oportunista, però en realitat és el que va fer vessar la gota i passar de la conversa de bar a crear un bloc on d'altre gent pogués opinar on es pogués copsar l'opinió dels arbuciencs i discutir amb altres veïns.

    Ens agradaria que tothom firmés els escrits, però no creiem que sigui un requisit necessari per mantenir un debat obert. Si que sabem que això a vegades es pot contaminar i ho assumim.

    Abans que preguntis què hi ha al darrera, qui hi ha al darrera i quines intencions tenim, ja t'ho responem:
    -No tenim finançament de ningú, ni el suport de cap grup polític i tampoc el volem.
    -No som el mateix que l'Associació de Veïns del c. Camprodon, però si que els servim per publicar escrits i informacions que ens fan arribar.
    -Al darrera hi ha gent inquieta i preocupada per la societat.
    -Les intencions que tenim són ben sanes, que la gent s'informi i deixi de ser ignorant, que es mobilitzi contra el que no li agrada o creu injust i que es pugui crear un debat sobre coses que semblen "iqüestionables". Res més que això de moment, potser en un futur seran altres coses, com en el principi només van ésser assumptes de la reforma del carrer.

    Esperem haver satisfet la teva curiositat.

    ResponElimina
  12. Carai, noto un cert aire de mala maror al teu escrit...
    Jo només ho preguntava perquè em pensava que aquest blog anava destinat exclusivament a parlar de la reforma del Camprodon.
    Continuaré firmant com a anònim, ja que vostè ho fa sota un nom massa genèric pel meu gust.
    Sr. Diez, salutacions

    ResponElimina
  13. Ens satisfà tan sols el fet que ens llegueixi i senti curiositat per veure què publiquem i els comentaris que la gent escriu i en sigui partícep i crític algunes vegades.

    Aquest era un dels nostres propòsits i sembla ser que s'ha aconseguit, tal i com confirmen les IPs (direccions electròniques) dels nostres lectors, de les quals es despren que algunes estan fetes des d'ordinadors d'organismes públics (no els publicarem).

    Així també ens autofelicitarem, igual com va fer el l'Ajuntament d'Arbúcies per haver aconseguit 60000 visites a la seva pàgina web (sense analitzar les dades).

    Nosaltres sense cap tipus de publicitat n'hem tingut quasi 10.000 visites (finals desembre 2008 - desembre 2009) però li hauríem de descontar un 10% de visites que fem els administradors del bloc i per tant es quedarien en unes 9000 visites (que no usuaris) de les quals un 80% de les visites són d'usuaris que llegeixen assiduament el bloc, entre els quals hi està l'anterior blocaire anònim.

    Així doncs, creiem haver assolit el nostre objectiu i quan això succeiex s'han de buscar nous reptes...

    ResponElimina
  14. A ERC i PSOE d'Arbúcies, encara els molesta que es publiquin dades que contradiuen la seva manera de fer politica. Bé, no vull parlar d'això, voldria expressar la meva admiració davant els fets ocurreguts aquests dies amb el tema de la grua i la demanda dels veïns i veïnes afectats directament.

    Pel que s'ha llegit a la premsa i pel que expliquen els veíns,el Sr.Ronda té per costum no fer res de res, fins que algú del poble no li presenta signatures, ( en aquest cas 120 ) demanant alguna cosa que fa més d'un any que es va demanar,i que per no variar, no han contestat a la petició, després sí, després tot són corredises i voler quedar bé amb el veïnat i fer veure que ja s'hi havien posat fa temps, doncs com moltes altres coses que han passat, és mentida, no han fet res al respecte.

    Aquests afectats han tingut de recorrer a l'oposició, més concretament a l'ENTESA ( aquests nois i noies estan per tot arreu tú!)per tal que presentin una moció demanant que es faci quelcom amb aquest tema, després diran que són uns oportunistes, populistes etc..., però no creieu que si l'equip de govern fes la seva feina, no caldria anar a buscar a l'oposició?.

    Srs d'ERC i PSOE, deixin d'esforçar-se tant per fer els coses malament, escoltin d'una vegada per totes al Poble i facin-li una mica de cas, cada cop estan més sols i no poden continuar sense escoltar a la gent, ens estan deixant un poble fet un fàstic i unes arques municiplas endeutades fins "les celles", no són moments de fer inversions en obres faraòniques i de pressupostos tan elevats, que l'únic que portaran és més despessa de manteniment.

    ResponElimina
  15. Primer de tot felicitats pel nombre de visites al blog. Jo sóc "l'anterior anònim" i el llegeixo sovint. Tot i que m'agradaria que a vegades s'actualitzés més sovint, trobo que està bé llegir info de la vostra banda. I si té tantes visites és perquè el que pengeu interessa a molta gent.
    Sobre el que es comenta a l'últim post, i des de la ignorància, s'havia de recórrer a l'ENTESA per entrar aquest punt al ple? Això no ho pot fer la plataforma directament? Jo em pensava que a un ple qualsevol persona o entitat podia entrar un punt, o si més no, esperar al torn de precs i preguntes i exposar-ho.
    Més que res, perquè dius que després s'acusa a ENTESA de populista, etc etc ( i que jo continuo pensant que ho és, i molt! ), però és que de raons no n'hi falten.
    "lanonimanterior"

    ResponElimina
  16. no entec res, segons "lanonimanterior" es la plataforma del carrer Camprodon qui ha demanat a l'Entesa que presenti una moció perque sigui retirada la grua?
    No son un grup de veins i veines del sorrall els que volen que es desmonti la grua?

    ResponElimina
  17. Aclarint malentesos:

    Nosaltres mai hem presentat cap Instància a l'Ajuntament, motius no ens en falten per demanar coses, però no ho hem fet mai.

    Sobre l'altre part del missatge, de recòrrer a un grup polític perquè et facin cas, nosaltres tampoc ho hem fet mai. Si ho ha fet un grup de veïns del carrer Sorrall, no ho sabem, però en tot cas és una arma que tenen els veïns en cas de no rebre respostes a les seves peticions.

    Si aquest grup de veïns s'hagués dirigit a nosaltres, els haguéssim aconsellat el mateix que a l'Associació de Veïns del c. Camprodon i a d'altre veïns amb d'altres queixes que ens han fet arribar: UTILITZAR EL SÍNDIC DE GREUGES.

    És un organisme que no té poder sancionador però que funciona i que cada any emet un informe de les queixes rebudes i les respostes i gestions donades i creieu-nos, als polítics no els agrada gens que el municipi que governi surti a aquest informe.

    Pensem que abans de recòrrer a l'oposició hi ha altres moviments a fer en aquest ordre:
    -Instància demanant el que es vulgui.
    -Recollida de firmes si en 3 mesos no t'han contestat o simultàniament a la instància i presentar una altre instància fent saber que no t'han contestat l'anterior.
    -Denunciar-ho al Síndic de Greuges.
    -Activar el moviment veinal, penjar pancartes, crear una associació per defensar els nostres drets per a futures problemàtiques.
    -Acudir a un grup de l'oposició.

    Per acabar només repetir, que no som d'ENTESA, que no representem l'Associació de Veïns del c. Camprodon i que tampoc esperem a representar ningú. Només som un fòrum de debat i crítica, qui no ho cregui i s'imagini altres coses s'equivoca.
    Si podem assessorar a la gent ho fem segons els nostres criteris d'actuació i sempre des de l'independència que ens dóna no pertànyer a CAP grup, intentem ser neutrals i objectius, no sempre s'aconsegueix.

    ResponElimina
  18. Pels iluminats que encara creuen en la recuperació de la indústria carrocera d'Arbúcies, notícia d' EL PUNT. Això és el principi de la fi, ja va dir algú de nosaltres fa un parell de mesos que aquesta carrocera tancaria i ho seguim creient, tancarà: 100 persones afectades directes + 100 persones indirectes...

    "La carrossera Noge d'Arbúcies no troba cap inversor que li eixugui el deute i presenta concurs de creditors
    El mes de maig passat ja va aplicar un ERO temporal que va afectar els 119 empleats
    La carrossera Noge, d'Arbúcies, ha presentat concurs de creditors perquè no ha trobat cap inversor que li eixugui el deute. L'empresa, com totes les indústries vinculades a l'automoció, s'ha ressentit del descens de vendes d'aquest sector i, el més de maig passat, ja va aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectava els 119 treballadors. Segons el sindicat UGT, encara no s'ha celebrat cap reunió amb l'administrador concursal per conèixer l'abast de la situació econòmica.

    Segons el responsable de la Federació del Metall i la Construcció de la UGT a Girona, Josep M. Gomar, fa cosa d'una setmana que Noge va presentar la sol·licitud de concurs de creditors al jutjat mercantil. L'empresa, prèviament, havia aplicat diverses mesures com un ERO temporal, la vigència del qual ja s'ha extingit. «Havíem negociat amb l'empresa un segon expedient, però no vam arribar a cap acord i estàvem en espera que Treball prengués una decisió», manifesta. A part, l'empresa havia demanat un ajornament dels pagaments per un període de tres mesos per trobar un inversor que li financés el deute, fet que no s'ha aconseguit. Esgotades totes les possibilitats, la sortida ha estat el concurs.

    Ara, el següent pas serà el nomenament d'un administrador concursal. La UGT sosté que, fins que no es reuneixi amb ell, no coneixerà l'abast de la situació econòmica de l'empresa. Noge té més d'un centenar de treballadors, però, comptant les empreses vinculades a la fabricació dels autocars, dóna feina a unes 200 persones, la majoria d'Arbúcies.

    A l'hora de tancar aquesta edició, no s'havia pogut parlar amb la direcció de Noge."

    Enllaç a notícia (copiar i enganxar):

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/143768-la-carrossera-noge-darbucies-no-troba-cap-inversor-que-li-eixugui-el-deute-i-presenta-concurs-de-creditors.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=canals&utm_source=rss&utm_medium=canals&utm_campaign=rss

    ResponElimina
  19. Informació política recent

    Les xafarderies del poble expliquen que hi ha moviments i reflexions en diferents grups polítics, començarem pel més novedós:

    CiU: Té la intenció de presentar una llista nova i renovada, cares noves recolzats pel partit des de Sant Hilari i des de més lluny. Els faltaran dones, ja ho veureu.

    ERC: No és notícia que des de fa temps s'estan pensant no presentar una llista a les eleccions del 2010, segons alguns dels seus fundadors històrics. Sembla ser que hi ha una esquerda entre el senyor Zamorano & família i la resta.

    CUPA: Per primer cop en 30 anys estan reflexionant no presentar llista, desconeixem els motius però els intuïm, falta de renovació i cares noves, van ser una revolució i ara són reminiscència del passat.

    PSC: Desconeixem el seu futur però no veiem capacitat d'aglutinar gent al senyor Ronda. No tenim xafarderies a mà, possiblement perquè no hi ha grup motor ni recolzament social.

    IA: Desconeixem les intencions del senyor Merino i grup d'afins, tampoc tenim xafarderies a mà i si hi ha cansament amb tants anys de lluita.

    ENTESA: Aquests van a totes, ho tenen tot preparat a falta de petits detalls de la seva llista, han estat molt actius en les movilitzacions veïnals i implacables amb la seva estratègia d'erosió del govern actual. Estan preparats.

    No tenim més xafarderies d'altres bolets que segurament sorgiran.
    Seria una pena que el que s'ha aconseguit aquests anys amb l'heterogeneitat s'acabés, des d'aquí animem a tots els grups a presentar-se. L'Ajuntament és un caramel molt sucós senyors

    "ARBÚCIES, TEATRO DEL BUENO"

    ResponElimina
  20. anonimhadit del 5 de març
    desde con les xafarderies son "informacions politiques recents?
    imes si son xafarderies tan partidistes com aquestes
    CiU de sant hilari manegarà arbucies?
    voleu dir que el merino no intentara aporfitar l'ocasio?
    entesa va a totes? les te totes ? ja ho tenen tot? caram ?
    cupa no es presentarà ?
    erc tampoc?
    i psoe tampox ...
    qui guanya doncs ?
    no et senbla que set veu masa el llauto

    ResponElimina
  21. Sr. Rodriguez que li pasa, que el molesta el que pensa el satanta per cent del pople?

    ResponElimina
  22. Anòmin del 7 de març a les 20:25

    Vostè i molts altres feu servir la "fal·làcia de l'estadística". Serà el 70% de l'entorn que vostè escull escoltar. Les coses no esdevenen veritat o mentida perquè un anònim afirmi el que li sembli.

    Algú es frega les mans amb un futur on manin directament (encara més) els mateixos que tenen els quartos, mentre altres ("venuts" o "comprats", segons es miri) els fan la feina.
    Vostè anònim és del que es frega les mans o dels "venuts-comprats"

    I això no passa només Arbúcies. Però podria no passar-hi.

    FRANCMIRADOR

    ResponElimina
  23. Atur Febrer 2010:

    Arbúcies: 461 aturats.

    3 més que al gener de 2010, les xifres les podem mirar de manera optimista o pessimista, cadascú que en faci el seu anàlisi.

    Per avui res més.

    ResponElimina
  24. hola francmirador soc l'anonim del 7 de març de les 20:25. no entenc res del que dius, jo no se si he comprat o he venut, nomes dic el que diu la gent al carrer, mal als hi pesi alguns.

    ResponElimina
  25. Com pot ser que la moció presentada per l'ENTESA, a instàncies dels veïns i veïnes afectats per la grua de les obres de la Fonda Reus, no entri en l'ordre del dia del Plenari d'avui?

    Estan tornant a fer el mateix que amb la moció que van presentar els de L'AViV del camprodon, ignorant als veïns i veïnes. Encara no saben el poder que poden arribar a tenir uns veïns emprenyats?
    Fa més d'un any que es reclama la revisió de l'obra i no han fet cas de res, i ara tampoc en volen parlar obertament davant del poble? ja n'hi ha prou d'aquest color! . Els veíns I veïnes del poble, tenim tot el dret de ser escoltats per els qui nosaltres mateixos hem posat a L'ajuntament, i a sobre cobren gràcies als nostres impostos, estem cansats que passin de nosaltres i no responguin a les nostres demandes, quina serà l'excusa per no entrar a tràmit una moció que es va presentar ja fa més de vint dies?

    QUE S'ACABI AQUESTA LEGISLATURA D'UNA VEGADA!!!
    ERC I PSOE ENS HAN DEIXAT EL POBLE FET UNA MERDA I HAN DEVALUAT MOLTISSIM EL NOM D'ARBUCIES I EL DE L'AJUNTAMENT.

    ResponElimina
  26. VISCA LES ESQUERRES, COM CUPA!!!

    Us heu venut per quatre rals. Quina poca ambició la vostra, i encara teniu la barra de voler justificar que el que vàreu aprovar ahir, amb el vostre vot favorable, es un acte de responsabilitat política, doncs si la teniu, hauríeu d'entrar una altre vegada al govern d'Arbúcies.

    Sereu responsables d'un equipament amb un procediment del tot il·legal, com les naus Ayats, i que a sobre, ERC, PSOE i CUPA heu adjudicat a una empresa constructora de fora d’Arbúcies, que passa que no tenim constructors capacitats per fer aquesta obra?, o es que no se'ls ha donat la possibilitat de participar-hi!?. Senyors estem en crisis i per si no ho sabien a Arbúcies cada dia hi ha més gent a l'atur.

    L'altre responsabilitat que hauran de compartir amb els seus socis de govern, serà la de una infrastructura innecessària i desmesurada com Can Delfi (4.000.000€ ), que en les èpoques que corren , ja explicareu vosaltres la necessitat d'aquesta despesa, o es que no tenim espais al poble per ubicar-hi tot el que voleu fer a Can Delfí? Cluster carrocer, Biblioteca, oficina turisme, bandolers i bruixes, centre d'interpretació de l'aigua., deu ni do les coses que hi caben en aquest espai.

    Però el més trist de tot aquest canvi de cromos, i pacte de legislatura, es que, qui hi surt perdent una altre vegada, som els arbuciencs i arbucienques, que veurem una altre vegada com malbarateu els nostres diners i el poble, i tot a canvi d'una plaça, o de la senyalització d'espais, o de la “no incorporació” de més policia municipal al poble, això si! també heu exigit que es compleixin uns acords de ple, que pel sol fet de ser acord de ple, ja s'haurien d’haver complert, però també ho heu posat dins d'aquest pacte, per que d'aquesta manera sembli que demaneu la "LLUNA", doncs no! no demaneu la lluna, de fet no demaneu res, que justifiqui una despesa de 7.000.000€ per fer dos edificis, un amb tràmits il·legals i l'altre del tot desmesurat.

    ResponElimina
  27. Anòmin , segurament anticuperu de tota la vida i que vol desgastar més la imatge en favor dels seus. Legítim però que cal posar en evidència...

    Altres evidències:
    CUPA, amb dos regidors no pot aplicar íntegrament el seu programa.
    CUPA, vol apropar-se al màxim als seus objectius. Per això pacta. No és vendre's.
    CUPA segueix essent d'esquerres però el context que hi ha no li permet avançar més.

    Arbúcies, segurament persones com vostè hi han contribuit, ha viscut una fragmentació tot per impossibilitar que CUPA tingués majoria. Ara se la vol fer desaparèixer.

    CUPA no ha d'entrar al govern per votar uns punts a favor. Arbúcies ha de tirar endavant. Si el grup amb més vots no ha esata capaç de negociar l'alcaldia, no se'n pot responsabilitzar CUPA. Altres no volen governar perquè no estan disposats a dialogar en base el seu programa (o es fa el que volen o no hi ha tracte),... què volen aleshores? ... més enrenou per pescar més vots a canvi de demagògia?

    Srs... de cares a les properes eleccions podem anar a millor o a pitjor... Increible, us estimeu més desgavell abans que CUPA pugui influir en la vida municipal... I evidentment, com que no hi ha majoria, s'han d'acceptar a contracor altres decisions ... Això no es canviar cromos ni vendre's. entre altres coses perquè no hi haurà ni benefici personal ni benefici en vots... Els vots del futur han de venir per el programa del futur... i per la responsabilitat demostrada en el passat.
    Vostè no confia en CUPA, segurament mai hi ha confiat, segurament la seva visió ni tan sols és d'esquerres -ja li interessa desacreditar-la.

    Persona PreOCUPAda

    ResponElimina
  28. El que no vull desgastar més, és la imatge d'Arbúcies, cosa que vostès estan fent contínuament amb les seves entrades i sortides del govern municipal. Ara i tornen a entrar i per la porta falsa, escudant-se en un document de mínims que l’únic que fa és malmetre molt més les arques municipals i crear molts greuges comparatius amb la resta del poble, ja que mentre es gasten 7.000.000€ en una biblioteca i un teatre, tenim uns barris com el castell i d'altres, totalment deteriorats, tenim una falta importantíssima de Policia Municipal, i molta gent, que cada dia té seriosos problemes per tirar endavant, o es que vostès no viuen a Arbúcies?.

    Mirin, CUPA ja ha influït prou en la vida municipal, i durant les dues o tres primeres legislatures del seu mandat, va crear una Arbúcies prospera i on molts pobles d’arreu de Catalunya s’hi mirallaven, però això s’ha acabat, han estat, i segueixen sent, particeps de la pitjor legislatura de la seva historia, i tot el que van aconseguir, ho estan malbaratant posant-se a favor d’uns grups que han demostrat ineficiencia i ineficàcia tant política com de gestió. Per tant, ara no demanin comprensió quan recolzen aquesta ineficiencia i ineficàcia una altre vagada.

    ResponElimina
  29. bon dia a tots. Espero que la noticia al diari de l'actualitat del baix montseny de la setmana pasada torni a donar vida aquets bloc.Que en penseu els veins del carrer Camprodon quan el Sr.Zamorano diu que purtara al ple el mes d'octubre el projecte del carrer Camprodon?
    Es que els veins hi ha esteu d'acord tal com esta projectat? esteu d'acord en les contribucions especials? sabeu que en pensen la resta de forças politicas del pople?

    ResponElimina
  30. senyors de la plataforma del carrer camprodon, es cert el que diu el sr.carrapiço quan parla del carrer camprodon? esta acusant directament als portaveus de la plataforma de esta vinculats amb l'entesa i de no vulger fer el carrer.

    ResponElimina
  31. a banda de l'anònim anterior ... fa més d'un any que esteu MORTS!!!
    es veu que ja no passa res al carrer camprodon!
    es veu que ara ja val el que abans no valia!
    quin morro que teniu!

    ResponElimina

 
Creative Commons License
Aquesta obra de la Plataforma per la reforma c. Camprodon d'Arbúcies està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons